* 24.4.2011 – Dajanje sočutja

senza-titolo-1psd

Sporočilo LADY QUAN YIN, kanalizirano skozi Natalie Glasson, z dne 13/02/11
Vsem svetim svetlobnim draguljem na Zemlji pošiljam moj blagoslov, ljubezen in sočutje. Jaz vas objemam  v energijo boginje nežne ljubezni in držim  v svojem umu predstavo, da obstajate na Zemlji kot vaši resnični božanski jazi, pogumni in spoštovani.
Sedaj jaz odpiram moje srce in dopuščam, da vodstvo/smernice,  h katerim me spodbuja Stvarnik, delim z vami, da tečejo dalje kot dih svežega zraka, da navdihnejo vaš um in srce. Jaz vas le prosim, da držite namen ohranjanja odprtega uma in srca, da bi sprejeli in asimilirali vibracije modrosti, ki jih jaz želim deliti z vami.  Vaša božanska in ljubezniva svobodna volja je to, ki vam omogoča izbrati, če utelesiti te vibracije ali ne.
Energija sočutja je sedaj potrebna na Zemlji zaradi podpore območjem, kjer sta živa kaos in trpljenje, bodisi, da je to znotraj dežel ali pa  znotraj posameznikov po svetu. Sočutje je sveto darilo, ki ga ena oseba lahko da z odprtim srcem drugi, da bi podprla zdravljenje. To bi lahko delovalo kot podpora ali tolažba, ki omogoča duši, da se prebudi do prisotnosti Stvarnika in resnice, ki se lahko razgrne. Ni  pomembno, če je oseba ljubljena oseba ali tujec, če izražate to skupini ali deželi. Sočutje se lahko deli z veliko intenzivnostjo in ustvarja mnogo nebeških čudežev. Sočutje je misel, namen in razumevanje, ki bi bilo lahko prenešeno  v takšni meri, kot vi čutite, da je primerno.  Sočutje niti ni potrebno, da je omejeno na tiste, ki trpijo, ampak je lahko dano tistim, ki dosegajo njihovo razsvetlitev. (Mnogi ljudje verjamejo, da še doživljajo aspekte trpljenja, celo, ko prepoznavajo sebe,  kot da postajajo razsvetljeni in združeni s Stvarnikom.  Obstaja resnica v tem, da mi nismo resnično svobodni, dokler se ne predamo Stvarniku v celoti na vseh ravneh našega bitja, predamo našo dušo in prav tako monado.) Vi imate moč dati  sočutje iz pravega  svetega jedra vašega bitja. Vi imate sposobnost dopustiti, da to teče z namenom in svobodno od vašega bitja. Sočutje mora vedno biti dano. To je prenos energije. Energijo sočutja ena oseba lahko da, medtem ko druga lahko sprejme. Občutki in doživljanja, če vi dajete  ali sprejemate,  bi lahko bila podobna, vendar je najbolj pomemben fokus na prebujanju in odpiranju energij dajalca in prejemnika. Če delujete kot dajalec sočutja, celo,  če je to le za pet minut  na dan, je to velik  blagoslov za človeštvo, pa tudi za vas.
Z razumevanjem, da je sočutje mogoče dati, mi ne smemo pozabiti dati sočutja sebi, ker mi vedno potrebujemo, kar dajemo drugim.  Sočustvujete s sabo bo obnovilo vaše energije, vas bo prebudilo iz iluzije in delovalo kot vodeča svetloba v negotovih časih. Vi lahko izražate  sočutje do  sebe vsak dan, tako da upoštevate in spoštujete sebe, kakor tudi delujete kot podpiralna osnova zdravilne svetlobe, da razpusti nepotrebne navezanosti.
Sočutje je potrebno, ko imate  vi ali druga oseba bolečine, ko oseba trpi, ko je zbegana, potopljena v negativna čustva, ko si  nekaj narobe razlaga, ko jo vodi ego, ko je nepovezana ali negotova  o  svoji poti dalje. Sočutje je tudi potrebno, ko ste vi ali druga oseba srečni, veseli, povezani in blaženi.  Navedba, da je sočutje potrebno za zadnje, bi se  lahko zdela čudna, vendar, ko začenjamo razumevati resničen in nov pomen sočutja, mi začnemo prepoznavati  njegovo potrebo v naši realnosti kot nenehno tekočo energijo od naših bitij.
V preteklosti je bilo sočutje razumljeno kot občutek globoke skrbi za okoliščine drugega ali občutek razumevanja in morebiti celo prevzemanja nase njihove bolečine. Sočutje bi bilo lahko razumljeno kot globoka želja pomagati drugim na vsak način, kot je mogoč, voditi jih, jim nuditi simpatijo.  Sočutje se lahko včasih manifestira kot občutek usmiljenja za drugega, videnja njih kot  drugačne  ali pa revnejše kot vi. Mnogo ljudi doživlja sočutje na različen način, vendar jaz želim prenesti dalje nov način razumevanja in delovanja sočutja na Zemlji.  Sočutje je vedno blagoslov za dajanje in doživljanje.
Z mojega vidika je sočutje izražanje ljubezni, ki je čista in brez kakršnekoli vrste  obsojanja sebe ali drugega. Sočutje je nepretrgana brezplačna energija, ki nosi namen podpore, je vzpodbujajoča svetloba, ki je v obilju, ne za zdravljenje ali transformiranje osebe, ampak, da se jo poteši. To svetlobo bi duša osebe lahko potem uporabila, da pripelje vase energije izpolnitve in vpogledov, ki so potrebni, da premaga ali se premakne skozi trpljenje. Energija sočutja prinaša prejemniku upanje, pripravljenost, navdih in povezavo z njihovo dušo. Vi enostavno preskrbujete roko pomoči, ne z reševanjem in razreševanjem trpljenja, ampak z podpiranjem rasti in uresničitve, ki se mora zgoditi. To je podobno zaviti otroka v toplo odejo in mu nuditi oskrbovalno hrano. Otrok  bo rastel in se razvijal s svojo lastno hitrostjo.  Vi le podpirate rast.  Vi ne morete rasti za otroka. Če dajete drugemu sočutje, mu vi omogočate, da sprejme rast in razumevanje, ki se mora izvesti.  Če dajete sočutje sebi, potem podpirate sebe z svetlobo, ljubeznijo in razumevanjem, da pomagate nadaljnjemu procesu prebujenja ali razsvetljitve. Sočutje je čudovito darilo, ki podpira rast in zato ga je treba deliti in izražati na Zemlji sedaj.
Sočutje je ljubezen, ki teče iz srčne čakre, vendar pa je  tudi sveto priznanje. Ko vi dajete sočutje, vi priznavate božansko in sveto bitje znotraj osebe, vi tudi priznavate in prepoznavate njihov pogum, ko oni prevzemajo nase izkušnjo trpljenja ali bolečine, da se podajo bliže stvarnikove svetlobe. Vsako doživljanje bolečine ali trpljenja je darilo, to je učenje ali lekcija, ki ste jo ustvarili, da vam omogoči uvideti nove in čudovite stvari o sebi in Stvarniku.  Ko mi gledamo na druge in opazujemo njihovo doživljanje, mi moramo priznati znotraj njih žareč duh in naravnanost odpustiti vse iluzije in strahove ter sprejeti prisotnost Stvarnika. Mi moramo spoštovati vsako osebo za resnice, ki te osebe so, in za lekcije, ki jih prevzamejo nase, da bi pomagali pri razvoju njihovega duhovnega vstajenja in svetlobnega prebujanja. Priznavanje ali razumevanje, da je trpljenje osebe lekcija in naravna pot, na kateri so in po kateri morajo stopati, vam omogoča odpustiti vse občutke skrbi in usmiljenja ter razveseliti se čudovitega dela in izkušenj, ki  jih dosegajo. To je, kot da vi enostavno sprejemate situacijo kot božansko voljo Stvarnika. S takšno razlago bi to lahko zgledalo, kot da nas je ljubezen sočutja zapustila, ko mi priznavamo božansko znotraj drugega in pripoznamo njihov proces rasti. To bi se lahko zdelo, kot da smo brezsrčni in manj skrbni, vendar to ni res. Ko vi vidite osebo na način, da je resnica, v kateri so, enostavno test ali lekcija in da njihovo trpljenje ni resnično, potem jim vi pomagate videti njih tudi na ta način. To je,  kot da se dvigne tančica iluzije. Oseba bi bila morda potem sposobna opaziti, da bo z enostavnim razumevanjem o tem, kaj se resnično dogaja ali kaj se poskuša naučiti, zaradi uvidenja, njeno trpljenje ali problem lahko izginil.
Ko vi priznate pot osebe in razširite ljubezen iz vašega srca, da bi jih podprli, potem lahko vprašate v notranjost vašega srca, če je še kaj, kar lahko naredite ali ponudite kot pomoč. V nekaterih primerih boste morali biti v koraku s potrebami osebe, da doživi trpljenje, v drugih primerih pa boste inspirirani, da rečete ali naredite nekaj, da boste v večjo pomoč.
Sprememba v načinu, na katerega mi delimo sočutje je rezultat rasti/razvoja človeštva. Ljudje začenjajo prevzemati odgovornost za njihovo stvarnost, za njihove kreacije in rast. Tako se zdi, da včasih, ko mi poskušamo biti v pomoč, se mi dejansko vmešavamo v njihovo pot. Mi moramo vedno biti ljubeči in v podporo, priznati vsako osebo za to, kar resnično je, in vprašati najprej znotraj, če smo lahko v pomoč. Spoštovati in ljubiti druge za pot, po kateri hodijo, je za vas  in prejemnika čudovit blagoslov. Z razumevanjem sočutja, pustite, da to teče sedaj iz vašega srca do posameznika ali v svet.  Celo tisti, ki ne trpijo, bodo cenili vaše potrdilo iz vaše notranjosti o njihovi resnici. Ko vi prepoznate resnico znotraj drugega, vi prepoznate resnico znotraj sebe.
Pustite si biti v služenju s pošiljanjem ljubezni iz vašega srca, spoštovati osebe za njihovo božansko prisotnost in misijo na Zemlji. Potem prepoznajte pot, po kateri hodijo, in vedite, da oni odkrivajo čudovite stvari o sebi in Stvarniku.  Naj  jih vaša ljubezen podpira in uravnava s Stvarnikom, tako da bodo oni morda spoznali resnico zadeve, ki jo doživljajo, vzrok in namen stvarnikove volje. Potem vprašajte v svojo notranjost, če je še kaj dodatnega, kar lahko naredite ali rečete, da bi bili v služenju. Vi lahko gledate na vsakogar skozi oči sočutja.  Ko to dosežete, bodo oni gledali na vas skozi oči sočutja. To bo imelo za rezultat, da bo vsak spoštoval sveto resnico znotraj vsakega drugega, ko bo nudil podpiralno ljubezen, da bi pomagal duhovni poti naprej.
Z sočutno ljubeznijo,
Lady Quan Yin
Originalno sporočilo je na : http://www.omna.org/13-02-11-Quan_Yin.html
natalie_glasson
Sveta šola Om Na in modrost svetlobe (Sacred School of Om Na and Wisdom of the Light); Tedenska kanalizirana sporočila;  www.omna.org
V slovenščino prevedla: Marija Batista

Comments are closed.