* 9.4.2011 – Kako genetsko spremenjena hrana, herbicidi, plesticidi, mikrovalovno kuhanje vplivajo na naše telo

zelenjava


Varuhi majevskega dneva: Dieta lahko vpliva na spiritualno rast
Sprejela Theresa Crabtree
Dan 14  Ix 1
Jaz Sem Ix. Hvala vam, ker ste si mi pridružili ta dan za naslednjo duhovno avanturo. Danes bi mi radi podelili z vami načine, na katere vi lahko razvijete vaše prirojene šamanske talente. Vsak od vas je rojen z darom, da bo jasnovidec. Kakorkoli že, strahovi in kode prepričanja, ki jih razvijete na poti,  vas zadržujejo, da bi bili resnični šaman, kar vi ste.
Zaradi jasnosti bom jaz definiral besedo šaman kot »modrec«. Četudi imate vsi vi sposobnost, da se sporazumevate z živalmi in duhovi v nevidnem svetu, morate te  talente uriti, da postanete bolj spretni. Nekateri pridejo na svet z »darom«, ki je nepoškodovan. Bodite sigurni, da so bili v prejšnjem  življenju ali življenjih predniki, ki so brusili te darove mnogo let.
Kako vi razvijete te naravne talente? Predvsem skozi prizadevno opazovanje narave, obojega, rastlin in živali, in njihovih simbiotskih odnosov do sveta okoli njih. Večinoma hodite skozi življenje zaslepljeni in vidite le specifične cilje, ki ste si jih zastavili pred sabo.  Ali, ko se zjutraj prebudite, prisluhnite petju ptic? Ali poznate specifi  čne pesmi za različne vrste? Ali, ko se vozite z avtom na delo, zapazite drevesa? Kdaj ste nazadnje preživeli čas v naravi, sedeli  in opazovali vzajemno igro med rastlinami, živalmi in insekti?
Mi vas vzpodbujamo, da si dnevno vzamete čas, da opazujete naravo v akciji. Pojdite na sprehode v soseščino, vohajte cvetje, opazujte mravlje v razpokah pločnika. Za tiste, ki živite v mestih, posvetite pozornost plevelu/slabi travi. Veliko se lahko naučite z opazovanjem njegove rasti na območjih, kjer zgleda, da ne more nič rasti.
Če nimate lahkega dostopa do naravnih habitatov, vas mi spodbujamo, da vsaj posadite rastline v kontejnerje/zaboje in to po možnosti zunaj.  Opazujte,  kaj se zgodi, ko rastlina dozori, gre v seme in ovene. Ali rastlino privlačijo insekti? Ali potrebujejo rastlino za svojo prehrano/vzdrževanje ali pa za nastanitev/zavetišče?
Ste premišljali o gojenju užitne hrane znotraj  ali zunaj kontejnerjev?  Če niste nikoli jedli rastline, ki ste jo vi posadili, ste izgubili srčno-toplo doživetje.  Obstaja veselje v  hranjenju z rastlino, ki ste ji vi ali še nekdo posvečali ljubečo pozornost.
Ko se vi posvetite rastlini, se bo ta napojila z energijami, ki ste jih poslali vanje. Če ste godrnjavi ali ste nejevoljno naravnani do njih, se bodo tiste energije vpile vanje. Mi vam svetujemo, da ne zaužijete teh rastlin. Ko ste do rastline ljubeče naravnani in ji pojete pesmi, ji govorite ter nudite oskrbo, ki jo ta potrebuje, se vam bo to povrnilo z koristmi preko pričakovanj. Ali veste, da rastlina  lahko »bere« vašo energijsko oznako in vas oskrbuje s specifičnimi minerali in energijo, ki vam jo primanjkuje. Obstaja veliko znanstvenih dokazov, ki to potrjujejo.
Ali imate prostor za gojenje sadja in zelenjave, ki jih ljubite? Mi vas k temu spodbujamo – da gojite samo to, čemur ste zmožni posvečati pozornost, ker,  kot smo vam govorili zgoraj, če to postane za vas breme, boste vi negativno vplivali na njihovo rast.
Oskrbovan vrt je prostor zdravljenja. Mnogi, ki so nesrečni ali bolni, dobivajo čudovite blagoslove, ko sedijo v mirnem vrtu. Premislite, če bi ustvarili prostor v vašem vrtu, kjer se sezujete čevlje in uravnate z temi  energijami, ko vi vsako jutro raztegujete vaše telo.
Veliko je govora o vilah, škratih, devah, majcenih bitjih, ki živijo med rožami in favno/živalstvom nekega območja. Ti imajo vsi  različne funkcije in vam lahko pomagajo na mnogih ravneh. Vsaka rastlinska vrsta ima nadzornika, ki jim pomaga razvijati se od enega stadija metamorfoze/preobrazbe v drugega. Vi imate zmožnost dostopiti do teh skrbnikov, da bi ugotovili,  kaj vsaka od vaših rastlin potrebuje.
Mi vas hrabrimo, da nikoli ne uporabite plesticidov ali herbicidov v vaših vrtovih in na tratah. To uniči insekte, ki so potrebni za vzdrževanje ravnotežja  na vašem območju. Vrtovi in trate niso naravni habitati/prirodno okolje. Pojdite v gozd ali na travnik in opazujte, kako tam rastline uspevajo. Tam ni »zmanikiranih« trat, popolnoma ravnih vrst ali vrst, ki rastejo v »posteljah«. Narava ve, kako uspevati v ravnotežju – to je njena naravna funkcija.
Učite  se od  narave, ko vstopite v nedotaknjene habitate, kjer ljudje niso spremenili naravne pokrajine. Vi boste videli insekte v obilici.  Vi boste zapazili mnogovrstne rastlinske vrste  živeče v harmonični bratovščini. Višje rastline dajejo senco tistim, ki potrebujejo manj sonca.  Ozelenitve in vegetacije ostanejo na tleh, da omogočijo oskrbo za rastline in insekte. Sadje raste zanemarjeno in omogoča preživljanje divjim živalim in insektom.
Semena vzklijejo in rastline se razvijajo naravno, brez umetnih gnojil. Če, kamor padejo, ni prostor, da bi imela semena  pogoje za vzkalitev, potem  ali oslabijo, ali jih živali pojedo in se preko njih odvedejo v drugo obliko, ali pa jih kam odpihne veter. Tukaj vi ne boste videli nobenih strojev za raztrosanje.
Če je mogoče, naredite na vašem dvorišču naravni habitat. Pozdravite z dobrodošlico živali in zagotovite zanje in za vas oskrbo. Vaša družba je postala preveč odvisna od zunanjih virov  za vašo oskrbo. Doba industrializacije je ustvarila neuravnoteženo prehransko  verigo za vas in vaše hišne ljubljenčke. Ali je to kakšen čudež, da ste polni bolezni, ko vi dnevno uživate toksine, ki zastrupljajo vaše telo.
Vaša telesa so oblikovana tako, da z lahkoto ozdravijo vsako bolezen, vključno zlomljene kosti. Kakorkoli že, mnoga sredstva za konzerviranje, umetna barvila in  uporabljeni toksini pri obdelovanju zemlje, so tuji za telo. Telo enostavno ne ve, kaj narediti  s to preobremenjenostjo od kontaminantov/onesnaženosti. Mnogo v vodi topljivih toksinov teče skozi telo, vendar še puščajo ostanke, ki vstopajo v vaše celice. Mnogo toksinov ni topnih v  vodi in vstopajo v vaš krvni obtok in tečejo do mest, kot so vaša jetra in maščobne celice. Če ima telo tujek, ki ga ne more uporabiti, ga bo ali shranil ali izgnal iz telesa. Na žalost se velika večina herbicidov, plesticidov in prehranskih dodatkov shrani/nalaga.
Toksini povzročijo kaos v vašem telesu/uničujejo vaše telo, povzročajo večje probleme kot so rak, motnje v pozornosti, kronično utrujenost. Celulit je nenaravni pojav. Ta vzvalovana koža je znak naloženih toksinov v maščobnih celicah. Opazujte zdrave dojenčke; njihove maščobne zaloge se pretvarjajo v veliko  energije, ki jo trošijo vsak dan. Če jih doji mati, ki ima zdravo, organsko dieto, bodo vitki in bodo imeli gladko kožo preko njihovih maščobnih zalog. »Cottage sir« (podoben zrnato-grudasti skuti – opomba prevajalke) učinek se začne kazati, ko celice začnejo shranjevati substance, s katerimi se telo ne more ukvarjati.
Posebne diete za izgubljanje teže se osredotočajo na zmanjševanje kalorij  s predlaganjem uporabe dietnih proizvodov.  Zares je v teh substancah lahko manj kalorij, vendar bi bil obseg toksinov v njih  lahko vznemirljiv. Veliko raziskav je bilo narejenih na raznih sladkornih nadomestkih, tako veliko, da ti produkti, ne bi smeli biti na trgovskih policah. Ti niso naravno procesirani in imajo  enak celoten učinek na telo kot pitje arzenovega čaja.
Naredite skrbno raziskavo teh izdelkov. Spoznajte, kdo financira raziskave; Ali raziskovalce financirajo korporacije, ki bodo imele od tega koristi ali pa tisti, ki iščejo resnico? Okoli tega je toliko zmešnjave, da mnogi dvigate gor vaše roke v obupu. Mi vam nudimo enostavne rešitve za odkrivanje, kaj je zdravo za vas.
Vedite, da je vsak telesni sistem edinstven. Kar je zdravo za nekoga, bi bilo lahko visoko alergično za drugega. Za to obstaja več vzrokov. Glavna razlika ima za opraviti s kulturno genetiko. Kavkazijci so različni od Afričanov. Lažje je opaziti razlike v zunanji podobi, kot razlike v notranjščini obeh ras.  Podobno, kot je zunanja podoba, je tudi notranjščina teh dveh ras različna v njihovih potrebah in načinih, na katere procesirajo hrano.
Na začetku, ko je bil človek ustvarjen, so bila vaša telesa oblikovana, da bodo jedla hrano, ki bo imela izvor na območju, kjer prebiva vaša kultura. Z začetkom transporta hrane se je to spremenilo. Vsak od vas ima sedaj dostop do hrane, ki jo je narava načrtovala, da jo bodo jedle druge kulture, in ta hrana bi lahko ustvarjala težave v vašem telesu.
Da bi bile stvari še slabše, se dodajajo kemikalije, da bi ohranili življenje te naravne hrane, da bi lahko boljše izvajali proces transporta. To vključuje nenaravne procese prisiljenega dozorevanja, križanje, genetske prilagoditve in cepljenja. Rezultat je nenaraven produkt/plod, napolnjen z dovolj kemikalijami, da bi lahko ubil insekte, živali in ljudi. Takšno je neoprezno uživanje vsega tega na dnevnih osnovah.
Po svetu je sedaj veliko pomešanih vrst hrane, tako da se je nemogoče vrniti v »rajski vrt«, v katerem vsaka kultura je hrano, ki je zrasla naravno za njihove posebne potrebe. Kakorkoli že, obstaja veliko zmožnosti za izboljšanje vaše diete.
Mi zelo priporočamo vrnitev h gojenju vašega lastnega sadja in zelenjave. Obstaja veliko dokazov, ki podpirajo zdravilne faktorje lokalnega gojenja, in skozi organske metode. Vključite soustvarjalne talente dev in duhov narave in opazujte,  kako se vse magično razvija!  Preverite delo Machaelle Wright in njenih odkritij, ki jih deli z drugimi v njeni virginijski raziskavi, imenovani  “Perelandra. “
Za tiste, ki ste preobremenjeni, da bi začeli z vrtom, preverite lokalne možnosti.  Sedaj obstajajo trendi za vrtove skupnosti, v katerih je na razpolago zemljišče v privatni ali javni lasti za tiste, ki nimajo prostora, da bi gojili  njihovo lastno hrano. Vračajo se lokalne tedenske tržnice, v katerih bodo tisti, ki ne morejo ali ne bodo gojili svojo lastno hrano, še imeli dostop do lokalno rastoče hrane. Če ni ničesar na vašem območju, začnite z nečem. Vse, kar potrebujete,  je, da se povežete z drugimi, ki si tudi želijo izboljšati njihovo zdravje.
Ko greste skozi vaša potovanja, posvetite pozornost zanemarjenim gajem ali sosedom, ki imajo na njihovih drevesih presežek sadja. Vzpodbudite jih, da sodelujejo z lokalnimi bankami hrane ali pa, da postavijo sadje ven,  z oznako, da ga lahko vzame, kdor ga potrebuje. Obstajajo srce ogrevajoče zgodbe o ljudeh, ki so prostovoljno žrtvovali svoj čas in energijo za zbiranje te hrane in jo odnesli v zatočišča za brezdomce, v banke hrane ali starejšim.
V vaši družbi je veliko razsipavanja. Rešitev leži znotraj vsakega od vas. Ko boste enkrat začeli napolnjevati vaše telo z organsko hrano in takšnimi izdelki za nego kože, boste osupli nad rezultati. Ne boste le izgubili nezaželenih kilogramov, tudi vaša energija bo vibrirala  z višjimi frekvencami.
Vse na tem svetu vibrira s specifičnimi frekvencami. Upoštevajte katerikoli faktor, kot so genetske spremembe, herbicidi, plesticidi, predelovanje hrane, mikrovalovno kuhanje in tako dalje – naravne frekvence bodo s tem  spremenjene. Velika večina hrane, ki jo večina od vas zaužije, nima v sebi nobene življenjske sile. V večini primerov je frekvenca spremenjena. To je enako kot zaužiti strup. Ko vaše telo obstreljujejo dan za dnem te nizke frekvence, to spreminja tudi vašo prirojeno zmožnost zaznavanja skozi vaša psihična čutila.
Zato, da bi povečali vašo zmožnost »videti« v druga kraljestva, bi se morali zateči k halucinogenim sredstvom/drogam. Nič čudnega ni, da so zdravilni dodatki v porastu. V mnogih primerih vaše telo hrepeni po »visokem/močnem«. Vaše telo vsebuje preživetvene instinkte in ko vi nadaljujete uživati hrano, ki je toksična,  in imate malo ali nobene življenjske sile, se vaše telo odziva s pošiljanjem signalov, da zaužijete več, ker telo še potrebuje hranila, da vzdržuje življenje. To je vzrok, zakaj mnogi od vas, ko uporabite dieto za zmanjševanje teže, dejansko pridobite težo. Mi bi lahko še nadaljevali z  učinki hrane na vaše telo, vendar bomo končali s to diskusijo za sedaj.
Kar želimo mi prinesti v vašo pozornost,  je učinek toksične hrane in substanc na vašo zmožnost, da odkrijete/razvijete vaše prirojene šamanske sposobnosti. Vaše psihične in intuitivne sposobnosti so masivno pohabljene s toksini, ki jih vnašate. Težko je povečati vašo sposobnost ljubiti in ustvarjati, ko živite na robu smrti. Nobene energija več ne obstaja, da jo potrošite, ko ste vi preživeli vaš dan s skrbjo za vaše osnovne potrebe. To je,  kot, da se poskušate peljati čez deželo z eno galono (galona je 4,5 l) bencina, ki je bil razredčen z vodo.
.
Življenje je polno magije, ko vi primerno skrbite za vaše telo. Ko bomo šli skozi leto, vam bomo pokazali različne načine, kako lahko izboljšate vaše zdravje in dobro počutje. Vi imate  za premagati mnoge ovire, vendar so vse obvladljive. Vaša družba kot celota je bolna in dela se močneje na tem, da se spremenijo sistemi prepričanj. Obstaja veliko dela, ki ga vsak od vas lahko in mora narediti, da bi ustvaril nebesa na Zemlji. Vse se začenja z vami, s skrbjo za vas. Izobražujte vašo družino. Naredite boljše izbire. Drugi bodo zaznali vašo vibracijo in življenjsko vnemo in želeli spoznati vaše skrivnosti. Postali boste vzorčni primer in boste v položaju, da boste vzpodbujali druge, da poskusijo z novimi načini hranjenja in skrbjo za njih.
Mnogi od vas nimate nobene ideje o tem, kako se počutiš, če si zdrav. Poglejte okoli sebe in zapazite ljudi, ki so zdravi, živahni  in energični. Oni so vaši učitelji. Prelomite stare navade, ustvarite nove načine življenja in se pridružite tistim, ki živijo življenje v največji možni meri.
Da si pridobite popolne šamanske sposobnosti, morate vibrirati na najvišji možni meri. Do tega lahko pridete skozi dieto, pozitivno razmišljanje in povezavo z duhovnimi vodniki. Ko boste vi povečali vašo sposobnost razločevati, kaj je »dobro« za vas, se bo tudi vaša sposobnost »vedeti«,  kaj je dobro za druge,  povečala.
Drznite si zamisliti svet, o katerem je pel John Lennon. To se bo zgodilo, ko bo enkrat vsak od vas prevzel odgovornost  za vaše lastne akcije in izbral, kaj je zdravo za vas.
Obstaja star izrek: »Eno jabolko na dan zadržuje zdravnika stran«. Mi vas opominjamo, da,  če bo jabolko genetsko spremenjeno, poškropljeno z toksičnimi substancami, potem procesirano na načine, ki bodo ubili vsa hranila, potem to ne bo »zadržalo zdravnika stran«!
Naredite dobre izbire zase! Veselimo se, da bomo razširjali s temi dialogi z vami. Imejte  s čudeži napolnjen dan! Vzemite si čas, da opazujete naravo in razmislite o naših besedah!
Selamet!  Ix 1
Originalno sporočilo v angleščini lahko preberete na  spletni strani
http://mayanmessages.wordpress.com/mayan-message-day-2-duality/
in na
http://www.facebook.com/topic.php?uid=33534447021&topic=10271.
To sporočilo je separat iz prihajajoče knjige “Majevskega Tzolk’in koledarja: Dnevni vodnik za samo-okrepitev” (angl. “The Mayan Tzolk’in Calendar: A Daily Guide to Self-Empowerment”)  Theresa Crabtree. Knjiga je kompilacija  260 sporočil, enega za vsak dan Tzolk’in koledarja. Ta sporočila pomagajo ljudem,da se uglasijo z novimi pozitivnimi energijami Varuhov majevskega koledarja in da se jih  vzpodbudi, da se poglobijo vase, da odstranijo strahove, nezaželena obnašanja in kode prepričanj, ki zadržujejo nekoga, da bi živel življenje miru in ljubezni.
Spodbujamo vas, da posredujete to sporočilo drugim.  Prosimo vas, da pošljete to sporočilo v celoti in s pripisanim elektronskim naslovom.
Theresa Crabtree je kanal za sporočila Varuhov majevskega dne (Mayan Day Keepers). Ona sedaj pripravlja 260 sporočil, ki bodo kompilirana v knjižnji obliki, da bi se uporabljala kot dnevno vodstvo za vsak dan Majevskega Tzolk’in koledarja. Da bi prejeli ta sporočila na tedenski osnovi ali za več informacij, je ona dosegljiva na TheresaAndDitoh@ yahoo.com ali  preko njene spletnih  strani: www.t-a-d-a.com in
http://mayanmessages.wordpress.com/.
theresa-fleckenstein-crabtree
Theresa Crabtree
V slovenščino prevedla: Marija Batista

Comments are closed.