– Iz knjige: La via del silenzio – Omraam Mikhael Aivanhov

9.11.16

la-via-del-silenzio-libro-89461

Ja, ker tišina je kakovost notranjega življenja. Ampak, razumeli me boste šele, ko vam bo uspelo biti v pravi tišini vsaj eno minuto, kar pa se vam do sedaj verjetno še ni zgodilo.

Kako napačno je mišljenje, da je tišina puščava, praznina, neobstoj dejavnosti, kreacije, besede… skratka, nič! Dejansko lahko rečemo, da obstajata dve vrsti tišine: tišina smrti in tišina višjega življenja. In le ta je tista o kateri govorimo tukaj. Ta tišina ni vztrajnost, ampak je delo, je intenzivna dejavnost, ki se ustvari kot posledica globoke harmonije. In ni niti praznina ali neobstoj, ampak polnost primerljiva s tisto, ki jo čutijo bitja povezana z veliko ljubeznijo, bitja, ki živijo nekaj tako intenzivnega, da le tega ne morejo opisati ne z gestami in ne z besedo.

Pri ljudeh, je tišina rezultat harmonije na treh nivojih bivanja: fizičnega, astralnega in mentalnega. Za vnos tišine v sebe, je torej potrebno ustvariti harmonijo v fizičnem, čustvenem in mentalnem telesu.

Zagotovo se vam je včasih zgodilo, da ste v vas začutili globoko tišino, kot, da se je nenadoma prekinil tisti šum, ki se ga do takrat niste niti zavedali, ker ste bili vsakodnevno vpleteni.

Ta tišina je zaznana kot osvoboditev, veselje, kot, da bi se nenadoma od nas odvalilo veliko breme, da bi se neke obremenitve sprostile, vrata odprla in na koncu kot, da bi se duša znebila ujetništva in osvobodila.

Ta izkušnja, ki vam je bila dana, da bi jo doživeli kot Božji dar, brez da bi za to kaj naredili, se lahko potrudite, da jo zavestno zaživite. Pri temu vam lahko pomagajo različne tehnike/aktivnosti in vsaka ima svojo naravo delovanja, svojo posebno barvo in petje na primer je eno od mnogih. Petje kot ga izvajamo mi na začetku in na koncu naših srečanj, pred in po jedi, nas privede v eno stanje harmonije, poezije in inspiracije, kjer če dodamo naše misli, zavest umiri našo notranjo napetost.

Potrebno je namreč razumeti, da mi ne pojemo zaradi želje po petju, ker nas to naredi vesele. Ne, pojemo, ker petje ustvari v nas stanje intenzivnih vibracij, ki spodbuja duhovno rast.

Med enim in drugim petjem naredimo premor tišine. Če jaz podaljšam premor, vi ne smete postati nepotrpežljivi. Zaradi svoje narave, mistične inspiracije, petje, ki sledi, dviguje naš nivo zavedanja in tišina med enim in drugim petjem ostane prežeta s svojo čistostjo, lepoto in globino. V in okoli nas, se zaznava prisotnost tokov entitet in svetlobe. Gre se za izjemno stanje… torej, zakaj ne bi to uporabili zavestno?

Tudi poslušanje glasbe, nas lahko približa tišini.  Zato je prišlo v navado, da na naših srečanjih že precej let poslušamo maše, oratorije, in maše za mrtve (Requiem). Dejstvo je, da ta glasba izraža refleksijo svetov, ki so onkraj človeških strasti. Z njegovo močjo nas popelje vsaj za nekaj minut v višje svetove.

Nesmiselno je pričakovati velike duhovne dosežke, dokler vam ne bo uspelo prekiniti hrupne poti vaših misli in občutkov, ker so le tej tisti, ki vam onemogočajo, da se v vas vzpostavi prava tišina, tista ki popravlja, pomirja in harmonizira. Ko ste uspeli doseči takšno tišino, neopazno pošiljate v tisto kar delate nek ritem, milost. Takrat se gibljete, dotikate predmetov, kot da bi bila vse v vas ples in glasba. To harmonično gibanje, ki se prenaša v vsako celico vašega telesa, dobro dene ne samo vam, ampak tudi ljudem v vaši okolici. Le ti se počutijo lahkotnejši, osvobojeni, razsvetljeni, in zato v nadaljevanju strmijo k temu, da ponovno podoživijo občutke, ki so jih doživeli v vaši bližini.

Znebite se vaših skrbi, pozabite na njih, in kmalu boste v zahvalo vašemu notranjemu delu na sebi, prejeli svetlobo, ki vam bo omogočila, da boste našli rešitev. Pogosto se reče, da noč prinaša nasvete. Ja, ker med spanjem pozabimo vse in v podzavesti poteka delo, ki omogoča, da na vse gledamo iz drugega zornega kota in bolj jasno vidimo rešitev. No, a ne bi lahko potemtakem zavestno naredili isto v eni uri? Ja, le za eno uro pustite vaše skrbi pred vrati, kot da bi to bili vaši čevlji in vstopite v vaše notranje svetišče.

Pogosto sem vam rekel, da kolektivne misli in občutki ustvarijo »bitje«. To je spiritualno bitje ogromne moči. V tišini, zaradi naše povezanosti, naših blagoslovov in pripravljenosti za delo za Božje kraljestvo, ustvarimo to bitje, ki raste in se krepi za dobrobit celotnega človeštva. Odločite se torej in imejte med meditacijo namero oddajati in širiti ljubezen in luč v svet. Nekoč bo vaše ime zapisano v knjigi večnega življenja.

 

Odkrito vam povem: ko boste kasneje imeli priložnost analizirati različne dogodke vašega življenja, boste priznali, da trenutki preživeti v bratstvu, meditaciji, petju, molitvi in tišini, so bili najbolj bogati trenutki vašega življenja. Zdaj se tega še ne zavedate, ga ne zaznavate, ampak nekega dne, ko boste videli stvari bolj jasno, boste razumeli, pri kakšnem delu ste bili prisotni. Na tej točki boste rekli: “Bog naj je blagoslovljen, ker mi je omogočal, da sodelujem v tem gromozanskem delu. ” In ko se vam bodo pokazale posledice, rezultati in lepota te dejavnosti, kot tudi čudovite stvari zaradi katerih se bodo le-te manifestirale po vsem svetu, boste bili očarani. Dejstvo je, da delo, ki se je že začelo na višjem s strani angelov, božanstva… mi tukaj na zemlji želimo preprosto le odpreti vrata in ponuditi naše energije, dokler se lahko to božansko delo spusti in realizira tudi na fizičnem nivoju.