– KOLOIDNO SREBRO

ustvarjeno 31.10.13 – obnovljeno 13.3.2020

KOLOIDNO SREBRO

ali

“Naravna alternativa za sintetične antibiotike”

 

 

prva-slika-web-koloidno-srebro-ozadje-new

● ● ● ● ● ● ● ●

Priporočljiv način uporabe Koloidnega Srebra ( v nadaljevanji KS)

V kolikor želimo KS jemati le kot preventivo, oz. povečati delovanje imunskega sistema, zadostuje količina enega pokrovčka na dan. Ženske ali osebe nižje rasti lahko tudi manj. Prav tako velja za otroke.

Ko opazimo prve znake prehlada, lahko doziranje povečamo na en pokrovček ali dva (odvisno od naše telesne teže) na vsake 3-4 ure.

Način uporabe KS je odvisen od vzroka oz. mesta v telesu, katerega želimo doseči.

1. Za večino primerov, je najučinkovitejši način ta, da odmerek najprej zadržimo vsaj 3 min pod jezikom in nato pogoltnemo na prazen želodec, saj se na ta način KS spoji s slino, kar je nujno potrebno za vsako snov, ki pride v naš želodec. Poleg tega, pa ima lažji dostop skozi kapilare, ki ležijo pod jezikom v krvni obtok, ter tako doseže celotno telo. Če želimo, da gre raztopina v naše telo mimo prebavnega trakta, se tudi poslužujemo tega načina.

2. Drugi način je, da KS zadržimo v ustih ali grgramo (vneto grlo) dalj časa in ga nato izpljunemo. Tega uporabljamo v primeru poškodovanih, otečenih dlesni, bolečini zob, grla ali čiščenja ustne votline.

3. KS lahko uporabimo tudi za zunanjo uporabo s pomočjo pršila ali kapalke. Nanesemo ga v primeru odprtih ran, opeklin, izpuščajev, ogrcev (mozoljev), pikov insektov….

4. Raztopino lahko na zelo učinkovit način, uporabimo tudi za lajšanje prehladov, gripe, sinusitisa, ušesnih bolečin in vnetij… V tem primeru, je priporočena uporaba ultrazvočnega inhalatorja (glej sliko spodaj), kjer v dozirno posodo vnesemo KS. Ni priporočljiva uporaba inhalatorjev, ki delujejo na princip segrevanja vode.

Zaradi lastnih pozitivnih izkušenj, priporočam nakup spodaj prikazanega ultrazvočnega inhalatorja slovenske proizvodnje. Za osebe, ki koristijo moje storitve, ponujam 10% popust pri nakupu inhalatorjev slovenskega proizvajalca Medikoel v trgovinah MEDIGO v Novi Gorici in Ajdovščini. Za kupon, se lahko oglasite na e-mail naslov: jazsemkisem@gmail.com ali gsm: 041 483 792.

Za nakup ultrazvočnega inhalatorja kliknite tukaj.

kupon.medikoel-ultrasound-inhaler-me120

Najbolj pogoste napake pri doziranju

Najbolj pogosta napaka pri doziranju, je premajhna količina tekočine. V tem primeru KS, nima dovolj pogojev, da bi v našem telesu izvedel proces zdravljenja do konca. Priporočljivo je, da začnete z manjšo količino, saj ko bo telo izpustilo veliko količino toksinov naenkrat, boste lahko občutili bolečine ali izčrpanost. V tem primeru, se priporoča pitje večje količine vode. Ko pa ta »zdravilna kriza« mine, je zgolj kot preventiva dovolj, če na dan zaužijete en pokrovček na dan (ni potrebno vsak dan). Ko pa opazite, da se približuje prehlad, lahko dozo povečate celo na en pokrovček, ki ga vzamete vsake 3-4 ure. Z doziranjem KS ne smemo prekiniti, ko fizični znaki bolezni (prehlada, vročine….) minejo, ampak nadaljujemo z jemanjem vsaj še 3-5 dni. V nobenem primeru, ne obstaja nevarnost prevelikega odmerka. V teku enega do treh tednov jemanja (tudi v tem primeru je odvisno od osebe), se koloidno srebro izloči skozi ledvice, limfni sistem in črevesje.

Edina omejitvena dejavnika, sta razpoložljivost in cena. V redkih primerih lahko koloidno srebro povzroča težave in sicer pri osebah, ki imajo okvaro ali slabo delovanje ledvic.

Najbolj pogoste besede, ki jih slišim od ljudi, ki ne poznajo ozadja KS je, da se bodo delci srebra nabirali v telesu. Zavedati se je potrebno dejstva, da je velikost srebrnih delcev od 5 do 7 nanometrov, kateri se skozi ledvice izločijo iz telesa. Do Argirije (modrikasto-sivo obarvanje kože) pride, le v primeru uživanja velikih količin NEKVALITETNEGA KS, katerega ledvice ne utegnejo izločiti iz telesa. Najbolj rizična skupina za argirijo so ljudje, ki si delajo KS kar iz pitne vode ali izvira, in z navadno elektrolizo, ter ga pijejo tudi do več kot pol litra na dan.

 

Kaj je Koloidno Srebro (KS)

Koloidno srebro je koloidna raztopina srebra v koncentraciji npr. 25 ppm (25 delcev srebra na milijon delcev vode). Koloidni delci srebra čistoče 99,99% in premera 0,0001 mikrona so razpršeni v destilirani vodi. Gre torej za tekočino, v kateri so delčki srebra zelo majhne velikosti, pozitivno nabiti in se med seboj odbijajo. Delčki srebra tako ostanejo kljub gravitaciji v tekočini enakomerno razporejeni in se ne posedejo na dno.

Zgodovina koloidnega srebra

Srebro je močan naravni antibiotik, ki se uporablja že tisočletje brez poznanih stranskih učinkov. Že antični Grki in Rimljani so uporabljali srebrne posode, da so tekočine ohranjali sveže in brez bakterij. V času osvajanja Amerike, so uporabljali srebrne dolarje za preprečevanje kvarjenja mleka (dolarje so dali v mleko). Predpisovali so ga za številne bolezni in okužbe. Izraz »modra kri« naj bi izviral iz dejstva, da so bogataši zauživali neznatne količine srebra in je njihova koža bila nekoliko modrikasto obarvana. Do začetka 20. stoletja je koloidno srebro veljalo kot uveljavljeno razkužilo, ker današnjih antibiotikov še ni bilo na razpolago. Tako so koloidno srebro uporabljali praktično za vse bolezni. V tistih časih je bilo zelo težko izdelovati učinkovito koloidno srebro. Danes je to precej bolj enostavno in varno. V začetku 20. stoletja je koloidno srebro začelo toniti v pozabo zaradi razvoja drugih hitro delujočih pripravkov in ker so nepravilno izdelani pripravki povzročali trajno razbarvanje kože. Dolgotrajna notranja uporaba kateregakoli pripravka, ki vsebuje srebro, lahko povzroči razbarvanje kože, argirijo (modrikasto-sivo obarvanje tkiv), ki jo povzroči podkožno kumuliranje koloidnega srebra. Čeprav argirija ni smrtna, lahko koloidno srebro v višjih dozah povzroči težave v kolikor je delovanje ledvic zmanjšano.

Delovanje koloidnega srebra

Koloidno srebro naj bi ob stiku s patogeno bakterijo delovalo relativno hitro, v šestih minutah ali prej. Bakterija nima dovolj časa, da bi mutirala v odporen soj, ker taka mutacija potrebuje veliko več časa kot srebro, da uniči to bakterijo. Koloidno srebro inhibira ekspresijo encimov in esencialnih beljakovin za nastanek ATP-ja.

Čiščenje vode

Poleg tega obstaja še mnogo drugih pomembnih načinov uporabe. Glede na to, da je koloidno srebro zelo učinkovito dezinfekcijsko sredstvo, se uporablja tudi za čiščenje vode. Številni viri poročajo, da voda, ki je onesnažena z mikrobi, lahko postane pitna z dodatkom dveh ali treh jedilnih žlic koloidnega srebra na 5 litrov vode.

Shranjevanje

Koloidno srebro je potrebno hraniti v temni stekleni posodi stran od električnih naprav. Čeprav se steklo lahko razbije, je edini primeren material za hranjenje. Koloidno srebro v plastični ovojnini ni primerno, ker je čas uporabe pri tem minimalen, saj se koloidno srebro začne izločati iz suspenzije.

Odziv FDA

Koloidno srebro in srebrove soli so se prodajale kot zdravila brez recepta za zdravljenje in preprečevanje številnih bolezni. Ker je primanjkovalo ustreznih podatkov o varnosti in učinkovitosti teh pripravkov, je FDA septembra 1999 prepovedala prodajo pripravkov koloidnega srebra brez recepta. Na trgu pa so ti pripravki še vedno dostopni, pod pogojem, da niso promovirani kot produkti, ki zdravijo bolezni, ampak kot prehranska dopolnila.

WIKIPEDIA

● ● ● ● ● ● ● ●

Ampak, ker ima KS tako širok razpon uporabe, si lahko s klikom na spodnjo sliko preberete več v PDF formatu, ki razlaga kaj je KS, kako se ga uporablja, zakaj in …

naslovna-stran-skripte

● ● ● ● ● ● ● ●

Pik neznanega insekta.

● ● ● ● ● ● ● ●

S spodnjim videoposnetkom delim mojo izkušnjo, ko sem si pri delu z tračnim brusilnim strojem dne 6.10.18 poškodoval desno roko. Izgubil sem ogromno količino krvi, ker je bila poškodovana tudi arterija in pri tem mi je Koloidno Srebro zelo koristilo saj sem ga v obilnih količinah nanašal direktno na rano do prihoda na urgenco. Poškodovan je bil tudi živec, ki se je po 14-ih dnevih regeneriral. Ne priporočam ogled videoposnetka tistim, ki občutijo slabost ob pogledu na kri.

● ● ● ● ● ● ● ●

Na spodnjem videoposnetku si lahko ogledate kako je KS, po dolgem času preizkušanja raznoraznih zdravil, v samo dveh tednih pomagalo pri težavi vnete kože in vraščenega nohta (11 letna punca).

23.2.-do-10.3-650

● ● ● ● ● ● ● ●

Koloidno Srebro in Živali

● ● ● ● ● ● ● ●

Spodaj si lahko ogledate kako KS pomaga v primeru ranjene bradavice.

● ● ● ● ● ● ● ●

Spodaj si lahko ogledate kako KS pomaga pri bakterijski okužki – ŠEN

● ● ● ● ● ● ● ●

Spodaj si lahko ogledate kako KS učinkuje na sveže mleko iz mlekomata in bakterijo.

● ● ● ● ● ● ● ●

● ● ● ● ● ● ● ●

nalepka-ang3_resize

● ● ● ● ● ● ● ●

Priporočljivo branje – za več info kliknite na sliko

dat_1291_e-zdravilni_ucinki_koloidnega_srebra

● ● ● ● ● ● ● ●

Namen tega članka je, da Vam bo Koloidno Srebro, na tak ali drugačen način bolj dostopno.

Za kakršnokoli vprašanje glede Koloidnega Srebra ali generatorja, me lahko kontaktirate na:

041-483 792 ali jazsemkisem@gmail.com

—————————————————-

Na spodnjem linku (v Italijanskem jeziku) so raziskave, ki jih izvajajo inštituti o učinkovitosti koloidnega Srebra kot protivirusno naravno sredstvo: https://www.generatori-argento-colloidale-ionico.com/ricerche-mediche/argento-colloidale-su-corona-virus/

 

Na spodnjem linku (v Italijanskem jeziku) pridete do članka: ¨Ali je Koloidno Srebro učinkovito proti Koronavirusu?¨: https://www.generatori-argento-colloidale-ionico.com/ricerche-mediche/argento-colloidale-ricerche-1/

Namaste

Robi