———————— 25.4.2013 Pomen aprilsko-majske Triade mrkov 2013


»Pred vami je leto, ki bo postavilo pod drobnogled vaše odnose vseh vrst, vrednote in lastno vrednost. Zdaj ne bo usmiljenja za vse tiste, ki svojih temeljev niste postavili in niste sprejeli svoje odgovornosti. To bo leto, v katerem se boste lahko ločili, če še vedno vztrajate v odnosih, ki niso za vas, lahko boste kakšne poteze, ki ste jih naredili v preteklem letu obžalovali in boste zdaj delali na tem, da bi jih popravili. Lahko se boste poročili, spoznali nove ljudi, s katerimi boste ustvarili pomemben trajen odnos ali pa se srečali s svojo »usodo« dobesedno… To bo leto povezovanja z vašo pravo duhovno družino in aktivacija vašega duhovnega poslanstva. Je leto priprave, ki vas bo skozi celo leto soočalo z izzivom Izbire, med eno in drugo smerjo, osebo ali situacijo… pred vami bodo nove smernice in polno poti… kam natanko? Izbira bo vaša.«


Pomen aprilsko-majske Triade mrkov 2013

Obdobje, ki je pred nami, nam prinaša čas Preboja. Konec marca so se stari deli vas, vzorci in načini delovanja, začeli raztapljati.

Vse se je spremenilo… Vi, vaš način doživljanja sebe in okolice,
vaše prioritete, vaši cilji pa so postali velik vprašaj…

Kam zdaj in Kako naprej…

Z aprilsko Polno luno, ki bo 25. aprila, se sproži prvi val aprilsko-majske triade Mrkov 2013. Drugi val se aktivira 10. maja, ko bomo imeli Sončev mrk in tretji, najmočnejši val se sproži ob Luninem mrku 25. maja 2013, ki bo aktiviral pol letno obdobje popolne transformacije in aktivacije Novega.

Na ta dan, je zelo posebna energija Novega Rojstva ali Vstajenja. Na ta dan se ponovno, zdaj drugič, aktivira karmična os Škorpion – Bik. Dan poprej, pa se praznuje Rojstvo Bude ali praznik Vesak.

Čas mrkov je zelo poseben, tokrat pa bo njihov val sprožil še posebno globoke procese in notranje vpoglede vase, kajti ponovno je aktivirana os Škorpijon – Bik. V lanskem letu je val Portala 12-12-12 sprožil, da so se energije Stare Zavesti začele raztapljati. Preboj se je zgodil konec marca 2013, Triada mrkov pa bo aktivirala proces Vstajenja. Zdaj bo tisti pričakovani prehod tudi v energetkem smislu dovršen, ki se je aktiviral na Solsticij 2012, v lanskem decembru.

Zdaj boste postavljali Nove temelje na odnosih, pri delu in dobili boste popolnoma nov pogled na vrednote, v smislu kaj je tisto, kar vas osrečuje, polni in vas zadovoljuje. Nekateri se znate znajti pred točko v življenju, ko se bo enostavno vse, kar je bilo do zdaj za vas vredno, pomembno in lepo… razblinilo kot milnat mehurček. Vse, kar ne bo imelo duhovne vsebine in trdnega jedra in bo temeljilo na resnični Ljubezni… vse se bo prekinilo. Tako odnosi, kot službe, ki nimajo Ljubezni, kot del temelja. Zdaj bo pomembo, da delate in delujete Resnično tam in zato, ker v tem uživate, ali pa da ste z nekom skupaj, ker Ljubite… če tega ne bo v samem jedru, potem se lahko pripravite na začetek konca.

Pred vami je čas, ko se bo ponovno zatresla karmična os Škorpijon – Bik in pri nekaterih procese tudi končala, tiste ki so se začeli v novembru 2012, pri drugih, pa se bodo zdaj šele aktivirali. Od lanske jeseni najverjetneje čutite, da se v vaših življenjih postavljajo neki Novi temelji, ki vas silijo, da se vedno bolj začenjate obračati k sebi. Zdaj se sprašujete kaj je tukaj vaša pot, misija in naloga. Zdaj želite od življenja več, notranje pa ste in  boste, še vedno vpeti v zelo močan proces uravnave med »duhovnim in snovnim«.

Lahko pričakujete, da boste svoj Pogled in Odnos do življenja popolnoma spremenili.

Prvič se je os Škorpijon – Bik tresla lansko leto, 3. novembra 2012, ko smo bili priča popolnemu Sončevemu mrku, ki se je zgodil na 21 stopinji, v znamenju Škorpijona, 28. novembra 2012, pa je bil Lunin mrk. Zdaj se bo vršil preboj drugega vala, skozi Triado Mrkov, ki se začne 25. aprila ob Luninem mrku, na 17 stopinji v Škorpijonu. Zdaj bo aktivirana tudi Venera, kar pomeni, da bo čas usodnih zvez, ki se lahko začnejo ali končajo. Pod velik vprašaj se bodo postavile Vrednote, kot npr. kaj je tisto, kar je resnično vredno za vas.

Kaj so mrki in kaj vam prinašajo?

Mrki so pojavi, ki se vedno zgodijo na prazno, Sončev mrk, ali na polno Luno, Lunin mrk. Sončev mrk ali eklipsa se pojavi, ko je Luna točno med Soncem in Zemljo in tako blokira sončne žarke, da bi nas dosegli. Vse od starodavnih časov pa vse do danes naznanijo sončni mrki spektakularne dogodke in drame.

Mrki že od nekdaj napovedujejo naravne katastrofe, nepredvidene dogodke, neverjetna »naključja«, velike nesreče in nesreče v zelo nenavadnih okoliščinah, požare, poplave, potrese, nemire, pretepe, škandale, lahko celo umore ipd. Že sami mrki  niso ugodno obdobje za pomembne projekte in dejavnosti, zdaj pa je v retrogradnem gibanju do septembra še planet Pluton, ki je vladar osi. No, zdaj ne boste mogli več mižati, zdaj boste morali stvari, odnose, način odzivanja in delovanja spremeniti, če vas le ta ne podpirajo ali vas vodijo v popolnoma napačno smer, ki ni v skladu z vašim poslantvom.

Čas bo, ko se bodo vaše Poti lahko Usodno spremenile…

Čeprav večine mrkov pri nas ne moremo videti, je njihov vpliv zelo močan in gotovo boste to tudi sami opazili še bolj pa obČutili. Da bo zdaj izjemno transformativna energija, ki jo bo mrk sprožil, bo pa to zato, ker se bo dogajalo ponovno tako, kot v lanskem novembru, v znamenju Škorpijona, ki mu vlada bog podzemlja Had ali Pluton. To znamenje predstavlja podzemlje, podzavest, senco, največje strahove, silno notranjo moč, ki ima napetost enakovredno atomski bombi… tako se bo vsa sila čustev (Lune), ki so v vas nekje globoko potlačena (Pluton), pretresla, prebudila in … nič več ne bo tako, kot je bilo. Ne v vas in ne okoli vas. Intenziteta procesa bo še bolj poglobljena, ker je zdaj Pluton še v retrogradni fazi.

Eklipse ali mrki se vedno pojavijo v parih. Medtem, ko lunin mrk prinese preteklost v sedanjost, da se vidi kaj deluje in kaj ne, prinese sončni mrk prihodnost v sedanjost in sproži nove potenciale.

Gre za čas, ki aktivira globok vPogled vase.

Ta proces bo zdaj poglobila še recepcija v Škorpijonu (vladar Kozoroga je Saturn, Škorpijona je Pluton – zdaj sta se zamenjala), Saturna v Škorpijonu in Plutona v Kozorogu. Vse bo intenzivno, zavito v skrivnosti in lahko bi rekli, da smo zdaj v drugi fazi katarzičnega čiščenja, ki bo trajala trajalo dober mesec. Aktiviran proces bo potem trajal še pol leta. Nekateri premiki in večje spremembe se pri mnogih dogajajo že od samega začetka meseca aprila… to lahko čutite, kot da je vse nekoliko »čudno in drugače«. In zakaj? Premaknili smo se skozi Vrata Nove Zavesti, pred nami, pa je čas Vstajenja… Prebujeni ste v Novem. Tisti, ki se še Prebujate, pa močno čistite sebe in svoje življenje, skozi proces Transformacije. Bodite Potrpežljivi in zaVestni Opazovalci procesa… izstopite iz drame.

Kako bo mrk vplival na vas na osebni ravni?

Znano je, da je že v času hermetike iz antičnega časa, mrk ponudil notranji vstop in vpogled v duhovne sfere. To, da Luna pokriva Sonce, je bila simbolična alkimistična zakonska zveza med žensko in moško silo, ki združena oblikujeta predor do višjih realnosti in kraljestev ter notranjo vizijo in vpogled. To je bil čas, ko sta makrokozmos in mikrokozmos postala Eno.

Mrki so kot svetilniki, ki vam kažejo Pot in vas vodijo tukaj, na Zemlji. Niso vsi mrki enaki, še posebej pa nimajo vsi enake intenzivnosti in trajanja. Ta mrk bo v nebesnem znamenju Škorpijona. Vpliv vas bo pripeljal v še globlje ravni zavesti in bo močno vplival na samo vibracijo Zemlje. Škorpijon mora vedno kopati v globino, da bi našel rešitve za težave, da odpravi vse tisto, kar za vas ni več potrebno in zbuja vse, kar je potrebno odpustiti, zaključiti, spremeniti.

Pred vami je »čas Umiranja«… ta je zdaj v procesu ključen.

Vse v vašem življenju se prenavlja skozi  Vstajenje… skozi Novo identiteto, ki se Rojeva… skozi Vaš resnični Jaz. Ključne besede v astrološkem jeziku, ki so povezane s Škorpijonom in 8. hišo je: Smrt in ponovno Rojstvo. Povdarek je na sub-atomski ravni zavesti, to pa pomeni:

…čas bo za globoko analizo in notranjo refleksijo vsega!
In to brez izjeme…

Še vedno si lahko v tem obdobju pomagate z čiščenjem telesa, razstrupljanjem misli in emocij. Ker je to drugi del aktivacije, bo tudi ta mrk prinesel proces transformacije z Namenom, da vas očisti in osvobodi vseh neustreznih vibracij. Severni vozel je v Škorpijonu in ta predstavlja predstavlja »darmo«,  v smislu kam vas vodi duhovni razvoj in kam greste v tem življenju na nivoju kot Duša. V istem znamneju  je tudi planet Saturn, ki je učitelj in kazatelj »karme«. Razmislite o tem procesu »umiranja« in se še posebej pripravite na popolni duhovni detox.

Pazite in bodite Pozorni, kako Mislite, Čutite, Vidite, kako se Odzivate in delujete, in ne »procesirajte«… to je star način delovanja, ki ni več potreben.

Zdaj je čas Ozaveščanja.

Na začetku, ko se telo začne čistiti vseh strupov, se lahko počutite slabo, spremlja vas utrujenosti, zmedenost, bolečine in slabosti. Potem boste dosegli kritično točko v ciklu RAZSTRUPLJANJA in boste začutili, da ste močnejši in obnovljeni.

Spravite iz svojega življenja vse, kar vas bremeni, teži in vas spravlja iz tirnic vaše Resnice. To pomeni, pospravite smeti iz vašega življenja! Poiščite nekaj, kar vas dela  strastnega in začnite to tudi delati!

Saturn je učitelj, mojster Lekcije, tisti, ki postavlja strukturo in disciplino, in prav v Škorpijonu lahko doseže mojstrstvo, zato se ne bojte odcepiti od starega, saj vam to prinaša…

Novo razmerje… Nov pogled… Nov začetek… Novo življenje…

Škorpijon je tudi znak zaUpanja, Zvestobe in Globokih povezav, ki jih morate poznati, da boste obdržali in ohranili skozi spoštovanje svoje najgloblje skrivnosti in želje. Škorpijon ne predstavlja samo proces umiranja, je tudi proces »oživljanja«, saj bodo nekatere stvari, situacije ali odnosi lahko ponovno oživeli. Stari ljudje, odnosi in stvari se lahko pojavijo iz preteklosti,

zdaj se lahko zbuja »staro« na Nov način…

Z vso to škorpijonsko energijo, lahko zdaj ugotovite, da postajajo vaše interakcije z drugimi na globlji ravni zavesti in prav kakovost, bo postala pomembnejša od količine. Saturn bo v znamenju Škorpijona vse do 24. decembra 2014, Severni vozel pa bo tam vse do marca 2014, zato se pripravite za ta premik v Zavesti in naredite spremembe, ki so nujne,… naredite to sami, še predno vas v njih prisili Saturn… skozi lekcije.

Kot sem omenila že na začetku, bo imela aprilsko-majska Triada mrkov močan in morda ključen pomen za mnoge izmed vas, saj predstavlja popoln premik v vaši zavesti in delovanju. Dan pred zadnjim valom, ko se začne faza Vstajenja, to bo čas petih dni, ki bodo izjemno pomembni za aktivacijo vaših potencialov.

Dan prej, predno bo aktiviran tretji, najmočnejši val, ki bo prav na Lunin mrk, 25.5.2013, je praznik Vesak, ki se vsako leto praznuje na polno luno v maju, ko je Luna v znamenju Škorpijona. Ta, oznanja čas kolektivne transformacije zavesti.

Vesak ali Wesak, Sonce v Biku – Polna luna v Škorpijonu, je najmočnejša Polna luna v letu. Tranzitno Sonce gre skozi Bika, na višini je Luna v Biku, ki mu vlada Venera, duhovni vladar Zemlje. Venera se istoveti z Marijo, Svetovno Mati. Maj, mesec Bika, je mesec Marije. Venera se pojavi na zahodu kot pernata kača bog Quetzalcoatl, ki je prinašal razsvetljenje Majom…  na vzhodu je ona Maya, mati Bude.

Lunarni cikel je val Ustvarjanja, ki prinaša izPolnjenje, ko je luna polna. Vsaka Polna luna prinaša Razodetje in možnosti za zdravljenje telesa, uma in duha. Luna je od koder prihaja Mati, ki kaže Luč duhovnega Sonca, da bi spodbudila podporo, zaščito in prinesla na cvet semena ustvarjanja.

Polna luna je kot vrč, ki na rano zliva eliksir. Vsa ta energija traja še tri dni po dnevu ob polni luni. Mir in ravnotežje, globoko dihanje, meditacija, joga, ritmična glasba in ples so pomoč za prejemanje blagoslovov iz nebes.

Lokalno ima Polna luna močan učinek v eni uri po tem, ko je sončev zahod (Luna narašča) in na lokalnem času ob polnoči, ko je Luna neposredno nad vami. To Polno luno v Biku so poimenovali Wesak (WE-nogavice). Mistiki pravijo, da se bo zdaj Buda vrnil pomagati pri regeneraciji Zemlje.

Glede na metafizično tradicijo, se je Buda rodil, da je dosegel razsvetljenje in zapustil zemeljsko inkarnacijo v okviru Polne lune v Biku. In Buda se vrne v tem času vsako leto, da bi prinesel nove luči na svet. Duhovni voditelji so se zbrali v Wesak Valley, mitskem mestu visoko v Himalaji. Tu sprožijo posvetitev Kristusu v velikem pentagramu (Venerin simbol sveta duš), medtem ko lebdi Buddha nad tistimi, ki so zbrani okoli sevajoče se Svetlobe. Ta kozmična poravnava se zgodi v osmih minutah osredotočena na trenutek polne lune Vesak.

V tem času so na Zemlji prisotne najmočnejše energije, torej… je čas Prehoda.

Vesak je praznik, ki ga praznujejo budisti v čast praznovanju Budinega rojstva, razumevanja in nirvane. Rojstvo, razsvetljenje in smrt Gautama Buddhe so se torej zgodili na dan polne lune v maju, zato je ta dan zelo pomemben za vse budiste na svetu.

Buda, pomeni Prebujeni.

Na ta dan se ne je mesa. Cel dan se posveča daritvam, priprošnjam in meditaciji. Tradicionalno je točen dan praznovanja odvisen od zemljepisne širine in prostora kje se nahajate oz. je odvisno na kateri koledar gledate… budistični koledar, kitajski lunin koledar, gregorjanski…

Vsako leto je to tudi čas, ko se začne novo »duhovno leto«…

Vsako duhovno leto se začne s polno luno v Škorpionu, ta pa je povezana z otvoritvijo portala na mestu kjer je Mt. Kailas, Tibet, ki je Zemeljska kronska čakra. Več o pomenu vam bo Shana zaupala na zadnjem srečanju Triade mrkov.

Ponovno, tudi pri drugem delu aktivacije karmične osi, samo kot smernice, ponovimo…

Kaj vam bo aktivacija Triade mrkov v naslednjih 6-ih mesecih prinesla in na kaj se morate osredotočiti v tem obdobju…

Ker je sicer potrebno obravnavati rojstno karto vsakega posameznika individualno, a že s tem, ko poznate in ozavestite svoj lastni proces in zavedanje, kje imate vi v svoji karti »karmično os« in skozi katere hiše vam seka, lahko prepoznate lekcijo s katero se zdaj soočate. Ker hiše kažejo področja v vašem življenju,  lahko vidite, kje se bodo zdaj v tem obdobju dogajali v vašem življenju »usodni« premiki…

Predvsem bo ta čas pomemben za vse, ki imate os ASC-DSC v znamenju Škrpijon-Bik, vsi ki ste rojeni v teh znamenjih ali imate svoje osebne planete ali vladarje  svojega horoskopa v teh dveh znamenjih. Kaj lahko pričakujete, si lahko preberete spodaj, v kratkem splošnem opisu, za podrobnosti, pa je potrebno obravnavati rojstno karto posameznika, za kar je dobro, da pridete, če začutite, na osebno analizo.

Če se bo mrk dogajal na osi:

1. in 7. Hiše – lahko pričakujete na splošno srečne pogoje z ugodnimi spremembami, prijetna združenja in prijateljstva. Predvsem bodo partnerstva pod drobnogledom, lahko se prekinejo ali začnejo popolnoma na novo. Pred vami bo obdobje osebnega razvoja in rasti, če pa je Škorpijon v vaši 7. hiši, bo poudarek na rasti in razvoju v odnosih.

2. in 8. Hiše – finančne zadeve bo treba skrbno pretehtati, odnos moje-tvoje, skupna lastnina in intimni odnosi… tu se vse postavi pod velik drobnogled in se prevzame popolnoma nov pomen. Največji izziv je odgovornost. Mrk v 2.hiši vas bi znal narediti bolj zavedne  svojih dobrin, zavedali se boste stvari, za katere ste mislili, da ne morete brez njih preživeti, v 8.hiši pa poudarja vaše odgovornosti za druge, tako telesno kot čustveno.

3. in 9. Hiše – spremembe in potovanja, veliko poti, poslovanje z brati in sestrami, sorodniki in s tujci. Lahko se kaj na novo začne v tujini… če bo v 3. hiši, boste prisiljeni se soočiti s strahovi in vašim stilom komunikacije, v 9.hiši, pa boste prisiljeni upoštevati širši pomen svojega življenja. Vprašanje bo: »Kako si torej želite rasti in širiti?«

4. in 10. Hiše – večja priljubljenost in odgovornost, lahko novo podjetje, kariera ali spremema statusa in koristne spremembe poklica. Ugodni pogoji za urejanje doma, selitve in prenove. Sprememba in prilagoditev je pogosto potrebna za zadovoljitev čustvenih potreb posameznika. Poudarek je na napredovanju v karieri in socialnim ugledom.

5. in 11. Hiše – povečanje zadovoljstva, nova prijateljstva, nova ljubezenska razmerja in afere, prijetna združenja; nove povezave, hobiji. Mrk v 5. ali 11. hiši, v naslednjih petih mesecih bo poudarek o vprašanjih kako se izražati kot posameznik in kako skozi skupine. V 5.hiši bo mrk vzburil potrebo za ustvarjanjem ali pa predstavlja spremembe v odnosih z otroki, prihod otroka ali s priložnostni romanci. Če boste imeli mrk v 11.hiši se lahko pripravite na spremembe v odnosih s svojimi vrstniki in prijatelji.

6. in 12. Hiše – mrk v 6.hiši pogosto ustvarijo zavedanje za vaše lastne telesne potrebe in bolezni, v 12. hiši, pa poudarjajo verske ali duhovne potrebe, lahko je to tudi čas bolnice ali drugih zaprtih ustanov. Vsekakor je to čas za osredotočanje na izboljšanje svojega zdravja in ohranjajnje psiho-fizične kondicije, organiziranje in izvedba vsega, kar niste dokončali glede dela, lahko celo za razveljavitev delovnih mest, za nove ustvarjalne projekte, posvečanje zdravju, negi telesa in duše. Velik  poudarek bo  na vašem zdravju v naslednjih petih mesecih – tako telesno, kot duhovno.

In še zaključek…

Prav čas Polne Lune in Luninega mrka je faza, ko naj bi si dnevno vzeli čas za meditacijo in razmišljanje, vpogled vase, vse to pa naj bo v kombinaciji aktivnega delovanja skozi akcijo. Zdaj resnično Odpustite vse nePotrebne odnose, koncepte,  prepričanja in vse stvaritve, ki vas v vašem življenju ne podpirajo in ne vzbujajo zadovoljstva. DoPustite in si Dovolite, da padejo v Temo. PoKažite Sočutje, do sebe, ko boste doživljali to čiščenje. To pokažite tudi drugim, ne Sodite in ne Primerjajte več… izstopite iz Drame. Energija je zdaj zelo močno povečana in lahko se zgodi in dogaja…  »čudežno« zdravljenje na fizičnem, mentalnem, čustvenem in duhovem nivoju vašega Bivanja, v vseh smereh Časa in Prostora… Tukaj in Tam… Zdaj. Vstopite v Trenutek.

Umiranje je del procesa, ki ga spremlja Vstajenje.

Shana
www.MyChi.si

Comments are closed.