———————— 11.12.2012 – O ČEM SO UČILI STARI MAJI ‒ O APOKALIPSI ŽE NE!

Nepoučeni, ljudje ozke zavesti, ki so si majevsko izjemno modrost razlagali po svoje in v njej iskali bombastična sporočila in šokantne napovedi, so med ljudi zasejali idejo o apokalipsi v decembru 2012. Seveda ni nič takega na sporedu. Živimo le v izjemnem času velikih sprememb, v centrifugi, ko žrmlje meljejo vse, kar ni dobro; meljejo, da bi zmlele in napravile prostor svetlejšemu. Človeštvo se skozi zgodovino spiralno giblje po duhovni piramidi vse višje. V decembru 2012 naj bi doseglo vrh oziroma konec nekega cikla ali evolucijskega obdobja. Končuje se namreč več kot pettisočletno dolgo obdobje, ki ga Indijanci vseh treh Amerik imenujejo četrta Zemlja. Po majevsko se tedaj končuje obdobje 13. baktuna in 13. ahaua, hkrati pa tudi eon ali časovno obdobje (precesije ekvinokcija) dolgo 26.000 let.

Maji so bili izjemni astronomi. Njihovi izračuni so tudi po dognanjih današnje znanosti ‒ astronomije in astrofizike ‒ izredno natančni. Le za 3 sekunde se razhajajo z današnjimi ugotovitvami. Na ravneh zavesti so se Maji poglobili v resničnost, ki so jo živeli, pa tudi v kozmične in fizične danosti. Brez mikroskopov in drugih zapletenih priprav so na krilih zavesti zmogli potovati med dimenzijami zavesti in resničnosti, skozi čas in prostor, pa tudi v preteklost in prihodnost. Njihovi izračuni so se nanašali na tokove zemeljske evolucije vse od Velikega poka naprej. Njihovo izračunavanje kozmično-zemeljskih ciklov pa se z 21. decembrom 2012 konča, kar sicer ne pomeni, da bo konec sveta, temveč, da se začenja nov cikel, vibracijsko višji ali na ravneh zavesti širši, pa tudi ljubeznivejši in zmogljivejši. Človek naj bi še zlasti sedaj ob »koncu časa« ali nekega cikla v sebi pospešeno odkrival še neodkrite speče sposobnosti. Človek je čudo, pravijo modreci staroveških kultur. Njegova zavest lahko seže tudi v brezčasje in večnost.

Stari Maji, gospodarji časa, meddimenzionalni popotniki med svetovi in ravnmi zavesti, so nam v astronomskih izračunih le prišepnili, da se z decembrom 2012 začne povsem novo obdobje, ki zahteva drugačno razmišljanje, predvsem pa večje sočutje in širšo ljubeznivost. Pomemben majevski datum je tudi 12. december 2012 ‒ dan, ki ga bomo z ansamblom Vedun ozvočili z meditativnim koncertom v Festivalni dvorani v Ljubljani. Da bo prehod lažji. Tedaj naj bi po majevskih izračunih prispeli na sam vrh časovne in duhovne piramide. Od tam pa se razgled široko razpre na vse strani. Izredno pomembnih je tudi 9 dni, ki si sledijo med 12. decembrom in 21. decembrom. Ljudje naj bi si privoščili predvsem temeljito inventuro, dušni mir, se poglobili v svoje zavedanje in miselne vzorce, kaj v našem življenju velja in kaj ne.

dr. Mira Omerzel – Mirit

Vir: https://www.facebook.com/KatedraVeduna

Comments are closed.