* 18.4.2012 – Shana Flogie: Napoved za april 2012

Mesec april bo mesec zaključevanja, bilance in konca. Vladal nam bo arhetip Puščavnika, ki je simbol prehoda.  Zdaj je čas globokega odmika vase in čas, ko dajte vse na »čakanje« in na »pozneje«. Kar je najbolj pomembno v tem mesecu je: »Ne odločajte se, ne zaključujte, ne začenjajte, ne delujte ali kakorkoli razglabljajte ali je nekaj dobro ali slabo in ali vas podpira ali ne« … samo spustite. Rešitev se bo, v prihodnjih mesecih, pokazala na vaši dlani. Zdaj gre zares. Močno karmično čiščenje Duš, ki se je začelo konec lanskega leta, gre zdaj v sam vrhunec, ki nastopi prav v tem mesecu. Zdaj gre je ločevanje zrna od plevela, ko se morate zazreti vase in prepoznati svoj namen obstoja tukaj in zdaj. Energija vas bo podpirala, da se posvetite nedokončanim zadevam, da se globoko zazrete vase in pogledate v svoje Srce. Pod drobnogled boste postavili dve stvari: reševanje stare in nove zadeve. Morda boste zdaj primorani, da se zagledate vase, ko boste globoko v sebi soočeni s svojo Resnico. Ta vam ne bo najbolj po volji, kajti soočili se boste z vsem, od česar ste zbežali. Če ste za sabo pustili ruševine medtem, ko ste bežali od Sebe in svojega Srca,… potem se boste zdaj morali prebuditi iz Iluzije, ki jo na poti skreiral vaš Ego, da ste lahko zanikali svojo NeMoč in skrili bolečino. Velika verjetnost bo, da si boste zaželeli umika, tišine in časa za globok razmislek o tem, kje ste pravzaprav pristali. Euforija preteklih mesecev, se bo zdaj zaključila s trdim pristankom v Resničnosti. Dobrodošli, v Tukaj in Sedaj.

puscavnik

»Ko se boste spremenili vi, se bo spremenil vaš svet.«

Čas PreBujenja pomeni, da se Sprejmete. Šele ko se boste usmerili nase, vase, ter boste dosegli najprej Red znotraj sebe, takrat se bosta red in Harmonija naselila tudi v vašem življenju in v okolici. Ko boste spremenili sebe in se sprejeli, …  si boste dali možnost, da si odpustite. Samo Odpuščanje, vas lahko nauči Sprejemanja. Ko sprejmete Vse, Vse kar ste. Kar sami gledate, sodite in kritizirate v drugih, v svoji okolici in nagovarjate druge po tem, da bi se končno že spremenili, boste zdaj ugotovili, da šele, ko boste zmogli naredili red v sebi in se boste nehali upirati toku življenja, takrat boste v Miru s seboj. In takrat se boste nehali kregati z Bogom, s sabo in življenjem… Ko se boste popolnoma predali v Svetlobi, v Ljubezni iz Srca, šele potem vam bo pokazana tudi Pot.

12. aprila se nazaj v direktno gibanje obrne tudi Mars, ki se je 24. januarja obrnil v retrogradno gibanje. Njegova vladavina v analitični Devici je zahtevala temeljit pregled vaše (ne)aktivnosti. V teh mesecih ste se soočili s svojo (ne)Močjo skozi dogodke, ki so vam pokazali kako dobro (ni)ste bili aktivni pri postavljanju svojih temeljev. Če ste se znašli na točki, ki vas je pripeljala do SpoZnanja, da ste končali ponovno na isti točki, kot leta nazaj ali da ste celo na začetku, ko boste morali začeti iz nič, potem ste žal padli na testu. Namesto, da bi skozi situacijo ali odnos presegli starega sebe, svoje vzorce in prepričanja, ste zdrsnili korak nazaj. Zdaj je velika preizkušnja vsake Duše, da se poveže s svojo Resnico na nivoju Srca, da se dvigne nad Ego. Čas je, da Spregledate in se PreBudite. Prvi retrogradni obrat Merkurja se prav tako zaključuje, 4. aprila, in njegova posledica bo prinesla v vaše življenje pomembne dogodke, izzive, tranzicije in transformacije. Še vedno velja povdariti: ne deljute, če to ni nujno potrebno!

»Motiti se je človeško, odpuščati božansko.«

buddha-anger-burned

Glavna tema tega meseca je Odpuščanje. Če še vedno krivite druge, svojo preteklost, starše, partnerja ali službo za svoj neuspeh in stanje v katerem ste in če ta v vas zbuja vsa čustva kot so: jeze, zamera, sovraštvo, obup, nemoč… potem ste pravzaprav v fazi največje iniciacije »Vsebovzetja«… osvobajate svoj Bes. Samo delo na sebi vas pripelje do ponovne povezave s sabo, preko Ljubezni, Sočutja in Milosti. Očistite svoje Srce vseh Misli, Mnjenj in Prepričanj. Ločite se od preteklosti in se zazrite v Zdaj. Kar ne marate, hodi za vami. Zato se ločite od tega na način, da samo sprejmete, da pač je.

Zazrite se v Ta trenutek, … točno ta, kjer ste zdaj! Šele Zdaj vas bo pripeljal do Harmonije, notranje izpolnjenosti in Ljubezni. Mir, ki ga tako močno potrebujete zdaj, je Praznina, ki jo morate doseči v svojem Umu. Če še vedno iščete Mir nekje zunaj sebe, ga pogojujete s »tam nekje zunaj« v prostoru in času… nekje daleč stran od vseh… potem ste v starem programu in se še vedno ciklate v starih energijah in vzorcih prepričanj. Namreč, še vedno… bežite pravzaprav od Sebe, svoje Resnice in svojega Srca.

Vaša slika se bo do sredine meseca spremenila, kar pomeni, da vse kar ste do zdaj videli črno, boste lahko ugledali popolnoma drugače. Svojo pozornost boste šele zdaj lahko prenesli nase in ne več navzven in na (re)akcijo drugih. Največja lekcija v teh mesecih je bila, »biti blagi do sebe in drugih«. Pa ste bili? Ste resnično bili blagi, sočutni in razumevajoči do drugih, do sebe, ali ste vztrajno in trmasto rušili vse, za in pred sabo… da ste zadovljili svoj prav, Ego in bili »zmagovalec«? Pravzaprav ste se soočali s svojo prikrito ali odkrito jezo, vaše reakcije pa so pri tem lahko povzročile veliko bolečine v drugih ljudeh. Ste koga prizadeli, užalili, ali ga dali v nič? Zdaj je čas, ko se boste s to isto bolečino morali soočiti pri sebi in z vsemi dejanji, ki ste jih storili, kajti kar ste posejali v teh mesecih, boste zdaj tudi poželi.

»Kar ste dali, boste dobili.«
Vse v življenju ima svoj ritem in cikel… tudi čas retrogradnega Marsa je čas, ki je namenjen preoblikovanju vaše notranje Moči, da še enkrat preverite svoje (re)akcije. Preverjajte, da ste stalno prisotni v Sebi in povezani s svojimi Čutenji. Pozorni bodite še vedno na to da, če svojega Ega ne boste obvladovali, bi se lahko ta še vedno zrcalil, v ljudeh, okoli vas. Zdaj bo čas popolne Resnice in pokazal se bo pravi obraz okolice in njihov pravi namen. Ali vas resnično podpirajo skozi svoj Namen, so  resnično Iskreni ali vas podpirajo bolj za to, da prevladuje njihov prav? Odprite svoje Srce. Prisluhnite mu. Čas bo, da uredite stvari, da se posvetite podrobnostim in opustite vse, kar ste prerastli. Čas je tudi, da se spravite, opravičite ali popravite storjeno, če karkoli obžalujete.

April bo obdobje čistih, nedotaknjenih vrednot, kar pomeni, da boste čutili potrebo po resničnem pomenu in vsebini, ki je v vaših medsebojnih odnosih. Če je ne bo, boste raje živeli sami ali se odmaknili vase. Ne bodite presenečeni, kajti čutili boste močno potrebo po tišini in samoti, da bi lahko premislili o vsem, kar ste končali in/ali začeli. Morda boste ugotovili, da ste se znašli v slepi ulici, da ne veste kam naprej. Vzemite si čas in poslušajte Srce. Potrebovali boste tako čas, kot prostor, morda ne boste najbolj zgovorni, povečala pa se bo tudi potreba in skrb za zdravje, prehrano in higieno. Energija celotnega meseca bo usmerjena navznoter. To pomeni, da boste zelo delovni, dosledni, kritični, analitični, skrbni in lahko celo pretirano metodični, vse to se bo videlo najverjetneje kot notranje delo na sebi. En del vas bo umiral in soočali se boste s Smrtjo.

»Trenutek smrti je tisti trenutek, v katerem lahko doživljamo najgloblja in najbolj dobrodejna duhovna izkustva. Izurjen meditant, ki se v meditaciji vedno znova seznanja s procesom umiranja, lahko v svoji smrti najde nadvse dragoceno duhovno spoznanje.« Dalajlama
Saj veste, še vedno gradite temelje, in če jih niste dobro postavili pri sebi, se vam zdaj ruši vse kar je okoli vas. In prav vse okoli vas, je odraz vas samih. Postavite najprej temelj v sebi, sprejmite Odgovornost. Šele ko boste imeli svoj »i«, boste na ta »i« lahko postavili piko. Pika vam predstavlja odnos-e, okolico in vse, kar smatrate, da vas bo radostilo, ko boste svojo srečo delili z drugimi. A da boste do tega lahko prišli, morate najprej biti srečni v sebi, ljubiti sebe, si ustvariti trdne temelje na fizičnem nivoju…  in šele ko boste resnično odgovorni, in boste prevzeli odgovornost za posledice svojih dejanj, takrat lahko smatrate, da ste naredili premik v svojem življenju na višji nivo. Takrat boste resnično spoznali Boga, Enost… skozi Ljubezen do sebe. Enako privlači enako. Ko boste iskreni do sebe, ko boste ljubili sebe, se cenili in bili sočutni… potem boste tudi vse to, pritegnili v svoje življenje. In to tudi podelili…
»Da pa boste lahko skodelico ponovno napolnili, jo morate najprej izprazniti.«
Iz srca

»Pert em hru«. Namaste.

shanapodpis

Comments are closed.