* 17.3.2012 – Jezus preko Johna Smallmana – 26.02.2012

jezus
Odpuščanje in dopuščanje je tisto, kar vam omogoča doseči notranji mir
Težko je razumeti nivoje znotraj vas samih, do katerih se lahko dvignete, dokler ste še vedno utelešeni. Vaša verstva in kulture so vas naučile, da je znanje iz duhovnih carstev dostopno samo najrazvitejšim med vami, in da se mora preživeti mnogo let v meditacijah, molitvah in asketskih vajah, da bi lahko dosegli nivo, ki bi vam prinesel izkušnjo miru in ljubezni, o kateri vam vaši razsvetljeni učitelji govorijo. Vendar temu ni tako. Vsakdo lahko seže vase in doseže izkušnjo in vedenje Boga. Razlog, da to naredi malo ljudi, je v tem, ker ste večina od vas ujeti v motnji, ki jo ustvarja iluzija in ki ji vaše telo posveča tako veliko vaše pozornosti.
Vaša telesa so bila dizajnirana kot omejeni dejavniki, da bi vas prepričala, da je fizično okolje, ki ga doživljate skoznje, ena in edina stvarnost, ki obstaja. Če vaša telesa (ki predstavljajo vas, dokler preživljate življenje v iluziji) niso v stanju biti osveščena o nečem skozi telesna čutila, potem »paf« to nekaj ne obstaja. Skozi nekaj zadnjih  desetletij so se nekateri vaši znanstveniki začeli zavedati, da to zagotovo ni res. Seveda je bila tudi leta prej ta resnica sprejeta, čeprav ni bilo veliko tistih, ki so imeli direktno znanje o tem.
Mnogi sedaj odkrivajo prav to, medtem ko se ločujejo od dogme, za katero večina ekspertov vztraja, da je edina resnica: če se ne more izmeriti, potem ne obstaja. Vendar dokler ste utelešeni, vam je težko najti pot do davno skritih notranjih kraljestev, v katerih zares lahko začutite ljubezen, ki vam jo Bog nudi v vsakem trenutku. Ko izkusite to stvarnost božanskega vedenja, se spremeni cela percepcija vas samih in takrat se lahko v popolnosti zanesete na Ljubezen, ki jo ima Bog do vas od vedno. Vaše življenje v obliki človeškega bitja ne bo več polno dvomov, strahov ali anksioznosti,  katerih ste vajeni, ker boste spoznali brez možnosti kakršnegakoli dvoma, da ste vi v resnici bistveni in neločljivi del Boga.
Eden od načinov, da dosežete takšno notranjo sigurnost, je skozi meditacijo ali globoko relaksacijo. Poskušanje to doseči  ne bo delovalo, ker je poskušanje egov način kontroliranja, da pripelje do rezultata, ki je brezmejno iznad njegovih skromnih možnosti. Ti si že del Boga, zato ti ni treba poskušati, da bi postal zavesten tega. Namesto tega se sprosti in dopusti svojemu naravnemu stanju, da te prisvoji. Znotraj iluzije ste vi vsi samo različni vidiki tega, kar ste v resnici, zato so vaša izkustva, verovanja, moči, šibkosti, veščine in sposobnosti različne,  razlikujejo pa se glede na raso, kulturo, religijo (ali del nje) spol in interese. Kot rezultat tega ni možno slediti poti nekoga drugega, da bi prišli do vašega notranjega miru in vedenja. Mnogi so poskušali slediti pot nekoga drugega, ker so mislili, da je ta pot modrejša in svetejša od njihove lastne, ker so svojo pot smatrali za neadekvatno tj. neprimerno. Toda kot sem že rekel, poskušanje ne more in ne bo delovalo, a skušanje slediti pot nekoga drugega je prav to.
Življenjska pot, na kateri se je znašel vsak od vas, je bila skrbno načrtovana prav za vas. Ta pot vas bo oskrbela z lekcijami, ki ste jih vi z veliko modrostjo in sposobnostjo predvidevanja načrtovali, da bi se vam v času življenja zgodile. Če se sprostite in jih sprejmete v polni hvaležnosti, ko se vam zgodijo, se jih boste naučili z lahkoto in hitro. Če pa vas bodo vznemirjale, se vam bodo preprosto ponovno dogajale in tako vse dokler se jih ne naučite, to pa vam lahko prinese precejšnjo količino bolečine in trpljenja. Vaše življenjske poti lahko tečejo zelo tekoče, če jim to dopustite, v tem primeru boste opazili, da se lahko stvari dokaj dobro zložijo za vas in se tako zmanjša stres ter se naredi vaše življenje še lažje za sprostiti se in se prepustiti vožnji. To vam omogoča, da se vam lahko v življenju mnogo pogosteje začnejo dogajati nepričakovani srečni trenutki, kar pri nekaterih izzove razmišljanje, da je življenje kot čudež.
Takšno odpuščanje in dopuščanje vam lahko omogoči notranji mir, kjer se vam Bog lahko naredi prepoznaven. Ko se sprostite in to dopustite, potem On pride in se vam pokaže na način, ki ne pušča prostora kakršnemkoli dvomu, da ste resnično večno bitje, brezmejno ljubljeno s strani vašega Očeta in večno varovano v Njegovem božanskem objemu.
Vaš ljubljeni brat, Jezus.
26. februar, 2012 ob 17:05
Kanaliziral:  John Smallman
Prevedla iz hrvaščine: Alenka B.

Comments are closed.