15. ZVOČNA KOPEL GRAD KROMBERK 10.6.2010

UDELEŽENKA  PIŠE:

Živio Robert!

Tisti dan je bil v meni en velik nemir. Kar trepetala sem. Saj se ni toliko kazalo navzven (čeprav se je), kolikor se je navznoter. Zadnje čase se mi to pogosto dogaja. Težko umirim duha v sebi. Ali je mogoče prišlo do prelomov? Ko um še vedno vztraja pri nečem starem, duša pa je začutila, da je zapihal nov veter. Želja po osvoboditvi je tako velika, a še vedno me odnese nekam, kjer se utapljam v sanjah, ki nimajo nobene vrednosti več. Še več, le trpim zaradi tega.

Pravijo, da čas zaceli vse rane. Vendar mislim, da čas zaceli rano samo, če jo spraviš na svetlo, jo ozavestiš, in jo predvsem počasi in potrpežljivo neguješ. Potem se zaceli. Ostane ti brazgotinica ali brazgotina, ki tvoje življenje brez dvoma dvigne na višji nivo. Pred mnogimi stoletji je Epiktet dejal, da ni bolečina tista, ki nas pokonča, temveč naš odziv nanjo, kako ji dovolimo ostati v našem umu.

Saj vse pride v tvoje življenje z določenim namenom. Vse pride k tebi v obdelavo. Samo od tebe je odvisno, kako se boš te situacije lotil. Lahko se jeziš, lahko se umakneš, lahko padeš na kolena, lahko pa ta zalogaj zagrabiš in ga korak za korakom predeluješ. Vse je odvisno od nas kajti luč zasije in ugasne, zasije in ugasne, dokler v sebi ne najdeš nečesa trajnega.

Če imamo v bok zadrto puščico, se ne prepiramo o tem od kod je prišla in kdo jo je izdelal, temveč jo preprosto izpulimo – znamenite besede, ki jih je poudarjal Buda.

In ravno na teh zvočnih kopelih se mi dogaja, da stvari predelujem. Saj mi gre počasi, pa vendarle gre naprej. Iz dneva v dan, se mi zdi, da je v meni manj strahov.

Ta kopel je bila zame spet nekaj posebnega, kot pravljica. Zemlja je vibrirala, vsake toliko sem imela občutek, da bom kar poletela. In če bi me veter, ki je tako skrivnostno spremljal vse zvoke, dvignil, bi me sigurno odnesel tja med zvezde … A ker me ni, so me zvoki začarali. Moje telo je preplavila neka močna energija, kot da name sije sto sonc. Kar gorela sem. Valovanje zvokov je bilo izredno. Najprej nizko in nežno, nato visoko in močno, pa spet nizko, pa visoko … In dežno palico je bilo tako fajn slišat.

Kako dobro se počutim po takem ”kopanju”. Kar napolni me z energijo. Tako posebno, da se  določene stvari, meni nepotrebne, kar odbijejo od mene. Super, res.

Naj zaključim s tole mislijo ..

VSE TO SO SANJE.

Toda vseeno jih razišči z nekaj poskusi.

Nič ni preveč čudežno,

da ne bi bilo resnično,

če se ujema z zakoni narave.

(Michael Faraday, 1849)

Hvala Robert, da nam omogočaš biti to, kar smo.

Lep dan ti želim

JAZ  KOMENTIRAM:

Sprašuješ: Ali je mogoče prišlo do prelomov? Nisem jasnovidec ali prerok, lahko pa zagotovo rečem, da Gongi imajo ta učinek, da sprožijo prelome v nas, na vseh nivojih, najprej na miselnem in na koncu tudi na fizičnem. Eden od teh prelomov je mir oz nemir, ker ko začneš iskat mir se ponavadi srečaš s še večjim nemirom in to bi lahko bilo to, ker ego (strah), vedno komplicira, ko zazna kaj dobrega, novega. Ego je tisti ki se hoče držat starih navad in prav to je tisto kar bi rad ljudem dal vedet, da še posebej prva Zvočna kopel je tista ¨problematična¨ ker si je ne znamo pravilno razlagat.

Ja, čas res zaceli rane, se pa ne strinjam s tem, da le te je potrebno ozavestit in dat na površje. Obstaja precej načinov, tehnik, ko se nečesa znebiš brez da bi jo dal na površje in ena od teh ¨tehnik¨ je Zvočna kopel z Gongi. A si predstavljaš kako bi zgledala ali kako bi bila slišat Zvočna kopel, če bi vsak med Zvočno dajal na površje tisti kar mora sčistit?  To bi bila norišnica. Tako da Jaz bi rekel, da z ljubeznijo in milostjo se da ogromno naredit in če vse to kombiniraš še z Nedelom, ki pomeni pustiti, da se stvari same odvijajo, mislim da je zmaga 1000%

Kar se pa tiče tvojega doživljanja Zvočne kopeli nimam kaj drugega rečt kot to, kar tako naprej in HVALA, HVALA, HVALA

**********************************************************