8. ZVOČNA OB GIMNAZIJI 25.2.2010

UDELEŽENKA  PIŠE:

No, pa poskusimo….

Že dolgo Ti nisem poslala svojega notranjega izlivanja z Gongov. In zdaj sem začutila, da tokrat moram nekaj zapisati…. pa če ti potem pošjem ali ne…. Tokrat se mi zdi, da je prišlo do preskoka na neko drugo stopnjo v mojem doživljanju Zvoka Gongov. In k temu je pripomogla tudi tvoja nova energija in tudi energija vas vseh ki ste sodelovali pri tem delu. Prav res mislim, da ste se včeraj zelo dobro organizirali. Začutila sem nekaj novega med vami tremi. Se motim?

Ne vem zakaj, ampak doživljanja med Kopeljo lažje izrazim preko pisanja, zato se potrudi in beri ta roman.

Že na začetku se je čutilo, da je prostor nabit z energijo. Ne vem ali je bilo to zaradi pričakovanja ljudi, saj je bilo toliko novih ali pa je bila prisotnost Bitij Luči res toliko večja kot ponavadi, kar si povedal tudi Ti.

Skratka, po uvodu, ko si res lepo povedal vse, kar je bilo treba (še sreča, da si si zapisal, zaradi novih ljudi mislim. ), si prav počasi pripravil pot za prihod močnejših energij in dviga na višje ravni doživljanja. Dolg miren uvod je bil res dobra priprava za to, kar je sledilo. In nato…..po nameri, ki sem jo ponovno jasno izrazila v sebi, sem zaplavala v nekak čudovit medzvezdni Ocean. Vse to, kar si izvabljal iz Gongov, je porajalo občutek globine oceana in spominjalo na glasove Bitij, ki živijo v njem. Nenadoma so se ob meni pojavili čudoviti delfini. Cela jata. Plavali so ob meni in me vodili. Vem, da so imeli zame sporočilo. In sem ga tudi našla. Danes. Mislim, da so bili namenjeni k nam vsem, ki smo bili prisotni…Zato ti prilagam sporočilo delfinov v priponki. Presenečena sem bila, kako zelo so povezani s tem, kar počnemo tukaj. Naj tukaj omenim samo to in to še zdaleč ni vse:  Zvoki, s katerimi se delfini sporazumevajo med seboj, imajo prav poseben pomen, ki ga znanstveniki še niso do konca razkrili. Učinkujejo na komunikacijska središča v možganih in sprožajo ustvarjalne sile življenja. Zvok prihaja iz maternice popolne tišine in ustvarja vire spočetja novih stvari v življenju. Totem delfina uteleša moč diha, zvoka, harmonije, miline in inteligence. Njegova energija vsebuje igrivost, sočutje, ljubezen, iskrivo radovednost in pronicljivost. Ko se povezujemo z energijo delfinov, v sebi ozaveščamo umetnost usklajevanja zvoka in diha. Nadzor nad dihom je ključ do moči delfinov. Njegovo dihanje odlikuje popolna usklajenost ritma vdiha in izdiha. Delfin je povezan s spolno in srčno čakro v telesu. Predstavlja uskladitev med rožnato energijo sočutja in ljubezni ter oranžno vibracijo spolnosti. Topi vzorce in travme na področju spolnih zlorab in povečuje samozavest na erotičnem področju….no, več v prilogi..


Skratka….

S svojo igrivostjo so tudi mene pripravili, da sem se začela svobodno gibati skozi ta čudovit prostor, ki me je obdajal. Plavala sem in se vrtela okoli svoje osi, kot to počnejo oni, vendar predvsem vedno višje in višje. Hkrati pa Robi, si dajal ven zvoke, ki so sprožili še dodatne občutke. Nenadma se je nekje visoko gor pojavil angelski zbor. Kot da bi se oglašalo na tisoče angelov. Globina in višina hkrati. Njihovo petje me je popolnoma prevzelo. In njihova svetloba……. in sledil je pok. Ta občutek sem že doživjala na prejšnjih kopelih, vendar ne tako močno….razletela sem se v vse kar je in je bilo in bo. V enost. Začutila sem povezanost z vsem in vsemi in to je resnično božanski občutek. Ko izgubiš  vso težo, ki jo nosiš s seboj in začutiš neskončno lahkotnost in ljubezen do vseh bitij, ki se kar preliva skozi…oooh, o tem bi lahko spet napisala cel roman:)) Glej, zdaj, ko to pišem, podoživljam ta občutek in čutim mravljinčenje po vsem telesu.

In potem je sledil en sam globok mir. Ko si šel ti v maksimum, je v meni zavladal neskoooončen mir. Kar tam sem bila in ničesar nisem potrebovala. Pomirjena z vsem in pripravljena na vse, kar me čaka. in gongi so nabijali. ne vem, ali si že kdaj izvabil tako moč iz gongov in konec koncev iz sebe.  Meni pa ni bilo pomembno, kaj se bo zgodilo. Lahko bi začelo padati kamenje z neba, bilo mi je vseeno. Kot bi se nekak sprijaznila z vsem in se prepustila toku. Bo, kar bo. Samo globoko dihanje in prepuščanje…In spet se je pojavil ta čudovit občutek globoke hvaležnosti. Za vse in vsem, ki so z mano na tej poti. Zato, da se učim in rastem in napredujem in včasih nazadujem….
Kar s tiče samega igranja mislim, da ste naredili čudovit “koncert”, no delavnico, ja saj vem…. Ta vključitev školjke in drugih instrumentov, saj ne vem, kaj vse je bilo, ta tvoj način igranja…vse to je res pripeljalo do odpiranja nekih novih dimenzij. Vidiš, zdaj mi je jasno, zakaj je prišlo toliko gostov – od tam zgoraj mislim. Saj so vedeli, kaj pripravljaš:))))

NAMASTE, …


JAZ ODGOVARJAM:


Organizirali? Ja res smo se in kot ponavadi smo se s Aleksandrom in Danijelom dobili na ¨kavici¨ pol urce prej ko začnemo z vnašanjem opreme v telovadnico, zato da malo podebatiramo o Zvočni ki je prd nami. Jaz Sem že na poti tja dobil idejo, da bi vam dal na izbiro da grem večkrat (2x ali 3x) na višek, kar predstavlja moški princip ali pa, da na začetku postopoma naraščam z močjo zvoka in šele proti koncu grem na višek, kar predstavlja ženski princip. Ko pa sem to začel razlagat na kavici, me je Danijel takoj prekinil in predlagal, da se tega sploh ne omenja, naj bo to presenečenje, Aleksander pa se je strinjal z postopnim naraščanjem jakosti. Odločitev je bila sprejeta. Aleksandra pa sem prosil, če bi lahko Odrejanje in Veliko Invokacijo vodil on, ker Jaz na tak način lažje preidem na igranje Gongov. Tako da res je bilo nekaj novega, ki se je potem izrazilo v celi Zvočni. Namreč, tudi meni je precej precej lažje kombinirat različne zvoke, če imam več časa na razpolago. Zakaj? Ker Gongi so recimo kot Ženske, treba si je vzet čas za njih, zato, da lahko dajo vse od sebe. Poleg tega Jam imam 5 popolnoma različnih Gongov, to je kot 5 popolnoma različnih Žensk in seveda kot pri Ženskah je tudi pri Gongih, usak je na svoj način edinstven, zato se moraš vsakemu posvetit na svoj način in zato je res potreben čas in postopno dvigovanje vibracij, zato, da uporabiš celo paleto vibracij/zvokov ki so na razpolago. Zato potem pridejo ven Zvoki kateri sprožijo še dodatne občutke in ¨nenadoma se nekje visoko gor pojavil angelski zbor¨.

Da je na začetku prostor bil nabit z energijo in da je prisotnost Bitij Luči večja, mislim da pripomore precej Odrejanje ki ga opravimo par dni prej na srečanju in skupna namera na katero mislimo že med postavljanjem opreme in katera sledi tudi med igranjem.

Kot si mi opisala tvoje doživljanje Zvočne, bi rekel, da je postopno dvogovanje jakosti, res prava izbira oz pogoj za potovanje v sebe, iz tega verjetno tudi rek; počasi se daleč pride, za nas pa pride v poštev; počasi se globoko pride.

Oh, po vsem tem kar mi pišeš/pišete mi je res žal, da nisem tam med vami in občutim podobne občutke kot vi.

In spet mi opisuješ tisto kar na nek način ne bo mojemu razumu nikoli povsem jasno in to je, da ko Jaz grem na višek moči, med tem ko meni po žilah teče adrenalin, ko z maletami ¨mlatim¨ kar se da močno, vi padete v globok mir ali pa globok spanec. Prav zato jaz povdarjam kako pomembno je, da se med Zvočno leži in se sprosti. Zato pa Danijel večkrat reče da je preveč ¨močno¨ za njega, ker on je postavljen ravno nekje vmes, med mirom kot ga doživljate vi in adrenalinom ki ga doživljam Jaz. Tako da lahko rečem da ima Danijel kar zahtevno in ob momentih kar obremenjujočo nalogo, ker hkrati je nadzornik vsega, ker posluša in gleda kaj se dogaja z vami, hkrati pa je pozorn kaj delam Jaz zato, da zna ocenit kdaj je On na vrsti.

Še enkrat hvala ti za te besede, katere so zame res velika nagrada.


Namaste R


**********************************************************

UDELEŽENKA  PIŠE:

Vsaka zvočna kopel je drugačna. Četudi bi isto kopel poslušali še enkrat, bi jo gotovo drugič drugače doživljali. In vendar se doživetja nekje globoko razlikujejo. Morda gre za nihajoče naše občutenje ali pa je prav zares odvisno od tega, kako se na gonge igra. Ne vem.

Kopel 25. 2. je bila  nekaj posebenga. Morda še bolj kot druge krati. Občutila sem, da je delovala na višjem nivoju in z neženjšo frekvenco. Se že zdi tako, da kadar gremo na višje nivoje in zvok ni tako “grob”. Zato se sprva morda zazdi, da bi rekli: “Danes pa kopel ni bila tako močna kot zadnjič.” Tisto, kar deluje globlje, je vedno bolj občutljivo, deluje dalj časa in na fini ravni našega zavedanja.

Hvala za te krasne zvoke.

JAZ  ODGOVARJAM:

Ja res je in kot sem že prej omenil, ne obstaja en ¨udarec¨ ali ¨gib¨ po katerem bi Gong oddal isto vibracijo. Saj tudi človek ne zmore 100% izvest isti gib ali oddat isti glas dvakrat. Zato tudi ne obstajajo dve enake Zvočne in tudi zato Jaz Gong (in vse ostale ¨instrumente¨) obravnavam kot eno živo bitje. Poleg tega se Mi, hote ali ne hote, spreminjamo z dneva v dan in vsekakor se v času 14-ih dni spremenimo, ali pa imamo drugačno namero, cilj. In če upoštevamo, da tudi moj način igranja ni nikoli enak in da na vsaki Zvočni greš globlje, je potem povsem normalno, da je vsaka kopel na nek način drugačna. Da pa je bila ta zadnja kopel drugačna, mislim da je zato, ker je bil začetek precej precej daljši, če se ne motim je minilo 40 min preden sem začel dvigovat glasnost in v tem času mislim, da ste bili že globoko v sebi. Mislim da ste zato začutili delovanje na višjem nivoju, na bolj nežen način, čeprav nivo glasnosti mislim da je bil isti kot ponavadi.

Kaj naj rečem…. hvala za te maile, za katere beseda hvala vsekakor ni dovol velika zahvala…

Namaste, R

**********************************************************