Kaj je Gong?

Zakaj voda

Precej ljudi me sprašuje zakaj priporočam, da se na Zvočno kopel prinese vodo, zato sem se odločil, da objavim uvodno besedilo ¨Voda je zrcalo duše¨ iz knjige SPOROČILO VODE – Masaru Emoto, katerega je napisal Janko Jamšek. Priporočam tudi nakup knjige. :)


ljubezen-in-hvaleznost

naslovnica-sporocilo-vode_ridimensionare

OM-JAZSEMGONG-100

MINI - VSA-OPREMA-Z-VOZIČKI-AVTOM-IN-PRIKOLICO

 

Najbolj pogosta vprašanja udeležencev Zvočnih kopeli:

Kaj “delat” na Zvočni kopeli?

Odgovor je tesno povezan z našimi štirimi nižjimi telesi. Zato je najprej pomembno da na Zvočno NE pridemo le s Fizičnim telesom, ampak tudi z Čustvenim, Miselnim in Eteričnim telesom. Res da je Fizično telo prvo in najbolj pomembno, tudi zato, ker skrbi za sidranje Višjih energij na zemeljski nivo, ampak je to telo povezano s Čustvenim, ker prvo je potrebno da imamo željo, cilj ali namero. Čustveno telo predstavlja naša čustva, želje, srečo, milost, ljubezen in odpuščanje. To telo je spet povezano z Miselnim telesom, ki je namenjeno, da sprejema ideje iz Božjega oz. Kristusovega Uma, ki je v nas samih. Potem pa je še naše Eterično telo, ki ima najvišjo nihajno frekvenco od vseh štirih nižjih teles in je nosilec oz. Sedež naše Duše. Zato Jaz vedno rečem da je lepo, če se na Zvočno pride z namenom, da se nečesa kar ne potrebujemo več (odvisnosti) znebimo ali pa da imamo za namen Odpuščanje, kar je eno najmogočnejših orodji za zdravljenje.

Obstaja pa še tretja možnost in sicer, da smo sposobni se toliko sprostit, da zaspimo. V tem primeru zaspi tudi naš ego, medtem ko naša štiri nižja telesa prav tako sprejemajo vibracije Gongov.

V primeru pa, ko nismo zmožni se toliko sprostit, da bi zaspali je najbolje kar lahko naredimo, da usmerimo pozornost na globlje dihanje. Dih je naša povezava z Božanskim. Le ko pravilno dihamo smo odprti za sprejemanje sporočil od Višjega Jaza.

 

 OM-JAZSEMGONG-100

Kanaliziranja

Rad bi podelil z vami odgovore na vprašanja, katere sem postavil mojemu Vodniku glede delovanja Gongov, vremena, prostovolnjih prispevkov, moje odgovornosti in glede prisotnosti Bitji Luči na Zvočnih kopeli. Odgovore je kanalizirala ženska, ki ji je ime Zlata, ki je po duši prav tako zlata, ker to njeno zlata vredno poslanstvo, nesebično opravlja že od leta 1997. Mogoče se sprašujete kdo je naš vodnik? Vodnik je duša na astralnem nivoju ki nas spremlja že od rojstva. Poslanstvo Vodnika pa je, da nas vodijo preko naših misli… želja… duše … da dobimo prave izkušnje za duhovno rast. Obstaja pa možnost, da jih je več in da s časom, ko Vodnik opravi svoje poslanstvo, njegovo mesto oz funkcijo, prevzame druga duša, tako kot se je to zgodilo meni od leta 2000 naprej.

Veselo branje vam želim :)

zlata2222

Dne 5.5.2009. Vprašal sem o delovanju Gongov.

“Gongi, to so velike reči dragi moj. To so kakor bombe ko eksplodirajo, to so kakor uragan ko počisti, kakor plaz ki poruši velike stvari tam kjer je treba, poruši ti tam kjer je kaj za očistiti. Vibracija deluje da strese, da zruši in pade, zato to kar pade je potem pomembno očistiti. To ni hec.”

Dne 16.7.09. Vprašal sem glede preizkušnje, ki smo jo imeli na prejšnji zvočni (1.7.2009). Namreč, 1 uro pred Zvočno je začel naliv ki je trajal pbl 10 min, Ampak je do prihoda udeležencev je bilo že skoraj vse suho.

“Lahko rečem, da si res nekako prijet za roko, saj zato je bila tista krst energij, blagoslov nad vsem.”

Dne 25.8.2009. Govora je bilo glede prostovolnjih prispevkov. Mislim, da naša dejavnost nima cene in to kar ljudje prispevajo je

1. Ene vrste izmenjava energij,

2. Ene vrste podpora za nakup opreme.

Povedal sem da se mi zdi to najboljša rešitev, da ljudje plačajo po občutku in zmožnosti oz da dajo tisto kar dobijo.

“Vibracije katere nastajajo okoli vas so res zelo močne in to ljudje se zavedajo in vseeno ne cenijo. Res bi morali dati ceno za tisto kar dobijo.”

Vprašal sem glede odgovornosti.

“Če se kaj zgodi moraš povedati, da vsak je odgovoren za svojo dušo katero pripelje se pasit po tej muziki. Tebi ni treba nič vedeti, da poveš njim zakaj. Sami morajo pridet do tega, sami morajo razumet zakaj to sproži tako moč in tako korajžo, da se začne dogajati, da se odpre taka velika sila v duši, da človek reagira tako kakor ne bi nikoli.

Dragi moj Robi, lepo gre naprej tvoja zgodba, lepo gre naprej tvoje poslanstvo. To je za tebe zelo velika stvar, za nas pa še več. Kadar je muzika je veliko več prisotnih kakor si misliš, ma veliko veliko več, ker zdraviš dušo tam in tudi nam… jaz ne bi več povedal ker sem že preveč, mislim, da bo dovolj.”

OM-JAZSEMGONG-100

Citat iz knjige:

SVETLOBNE KROGLE – Diana Cooper

Deveto poglavje – ZVOK – stran 49

Fekorm

…Fekorm je mojster glasbe, ki je nedavno prišel na Zemljo iz drugega vesolja, s seboj pa prinaša neverjetno znanje o moči zvoka. Vajen je bil delati na mnogo višjih frekvencah, kot jih imamo v naših razmerah. Na naš planet je prišel zato, da bi se z njegovo pomočjo pomaknili na višje ravni…

…Ta slika sporoča, da angeli za zdravljenje uporabljajo zvok, ki ga lahko sprejmete vase, in da gre vibracija tja, kamor je treba, v vaše fizično, čustveno, mentalno ali duhovno telo…

…Na svetu je veliko ljudi, ki pišejo besedila in glasbo, ki pritiče nižjim energijam, denimo melanholiji, razočaranju in celo besu. To poslušalcem zmanjšuje življenjsko moč in srečo.

…Prav tako milijone, ki so nasilni in sebični ter ne razumejo, kaj se dogaja na Zemlji, odzvanjanje zvokov mehča in tolaži, opominja jih, da obstaja tudi druga pot. Določena glasba jih tolaži. Višji svetovi upajo, da jim bo glasba pomagala, da se uglasijo na višje frekvence, ki so zdaj na voljo na Zemlji, tako da jim bo uspelo…

…Fekorm spodbuja svobodo izražanja. Prinaša nam razumevanje, da se s plesom, čantanjem, Odrejanjem in drugimi oblikami dela z zvokom svobodno izražamo, s tem pa dvigamo frekvenco…

…Fekorm pomaga današnji novi tehnologiji razvijati nova glasbila, s katerimi se na drugačen način izražamo z zvokom. Pomembno je, da ga tisti, ki skladajo kakršno koli glasbo, ubogajo, saj se bosta prav z glasbo v prihodnosti množično razširjali zdravljenje in razsvetljenje. Mojster pa uporablja tudi stara glasbila, recimo bobne ameriških domorodnih Indijancev ali aboridžinske didžeriduje in jih spaja z novimi. Iz njih ustvarja nekaj učinkovitejšega. Človeštvo vse bolj posluša glasbo.

…Po tistem, ko je Diane Egby Edwards izvajala svojo strašansko gongovo kopel, sta se Kumeka in nadangel Mihael ločila. Kumeka se je pomaknil med poslušalce in jim tam stal ob strani, nadangel Mihael pa se je postavil pred gong in zaščitil izlivajočo se gongovo energijo pred stisko nekaterih poslušalcev v občinstvu. Ob svetlobni krogli je bilo videti tudi vijolično energijo nadangela Zadkiela, kako pretvarja nižje energije, usmerjene proti gongu.

Na zgornjem robu gonga je bilo videti Fekorma, ki ga ščiti modra barva nadangela Mihaela. Nekega duha s svojim angelom, obkroženega z modro, je bilo popolnoma razločno opaziti na spodnjem robu gonga. Angel je duha pripeljal izkusit zvočne vibracije. Tudi drugi duhovi, ki so se motali okoli glasbil, so se zbrali zato, da bi se okopali v frekvenci.

Še na veliko drugih fotografijah, ki so jih takrat posneli različni ljudje, so se angeli varuhi v trumah približevali in srkali energijo vibracij, ki so se zliva le iz gongov, ter jo potem nosili nazaj svojim varovancem…

…Nisva se zavedali, da angeli dobesedno srkajo energijo zvoka, ki jo potem nosijo ljudem, jim tako pomagajo in jih zdravijo. Najino pozornost je pritegnilo mnogo slik svetlobnih krogel s tem motivom. Zato lahko vsi med igranjem na glasbilo oziroma celo med poslušanjem kakšne zgoščenke z lepo glasbo poprosite angele, da to energijo glasbe prenesejo drugim, da jih navdihne, potolaži, preusmeri in jih tako ponovno uglasi z občutkom sreče…

…Pam Raworth nama je poslala celo serijo slik, ki jih je posnela na koncertih.

Na njih je mogoče videti duhove v spremstvu njihovih angelov varuhov, kako pomagajo članom orkestra. Slike sva povečali in v svetlobnih kroglah lahko opazovali njihove obraze.

Ti posebni duhovi so glasbeniki, ki so sicer že prešli na drugo stran, so pa tudi sami za časa življenja igrali v orkestru. Prišli so, da so glasbenikom vlili dodatno življenjsko moč in živost, vi pa imate dostop do te energije naravnost s fotografij.

Včasih vidiva duhove ljubiteljev glasbe, ki želijo še vedno prisostvovati in uživati na glasbenih dogodkih. Ti duhovi se lahko s poslušanjem zvokov še vedno zdravijo in najdejo mir. Spet na drugih slikah svetlobnih krogel lahko vidimo angele, kako prihajajo z ljubečimi svojci poslušat otroke, vnuke, pravnuke, prapravnuke in druge sorodnike, ko igrajo na koncertih.

Duhovni svet je zaljubljen v oboje, v otroke in glasbo…

OM-JAZSEMGONG-100

PLEJADANCI O ZVOKU

(celotno skripto ¨PLEJADANCI ČLOVEŠTVU¨ si lahko dobite tukaj)

 

18. Simfonije zavesti

 

Svetloba vas informira. Dviguje vas, ker kadar ste informirani, se počutite močnejše. Ko niste informirani, se počutite nemočno. Zvok je drugi način za prenašanje informacij, ker je del Svetlobe. Vam se lahko zdi, da sta zvok in svetloba dve različni stvari, ker iz vašega kota gledanja vi vidite svetlobo z očmi, zvok pa slišite z ušesi. Glede na to, da uporabljate dve različni čutili za percepcijo zvoka in svetlobe, se vam zdi, da sta svetloba in zvok ločena. Pravzaprav sta tesno povezana. Zavita sta en v drugega, ker oba nosita informacije.

V mnogih strukturah, ki so zgrajene na tem planetu, posebej v starih in prastarih svetih zgradbah, so informacije shranjene v kamnu. Na enak način so informacije shranjene v vaši skeletni formi. Ko vi dovolite zvoku, da potuje skozi vas, odklene prehod in dovoljuje informaciji, da prične teči in preplavi vaše telo. Zvok tudi prodira v telo, vpliva na vibracije Zemlje in dovoljuje prestrukturiranje molekularnega reda informacij. Tisti od vas, ki pri delu z drugimi (njihovimi telesi) uporabljajo zvok, tudi s tem pripeljejo do molekularnega prestrukturiranja in ustvarjajo odprtino, da bi informacija lahko tekla in preplavila telo. Ta način dela bo postajal globlji in globlji.

Zvok je orodje za transformacijo. Čuvaji Frekvence, in to je tisto, kar vi morate postati, se učijo modulirati frekvenco, ki jo držijo skozi zvok. Zvok lahko prodre skozi katerokoli stvar, premika molekule in preureja realnosti.

Vi seveda lahko pričnete delati z zvokom in mu dovoljujete, da se igra z vašim telesom. Osredotočite se, očistite svoj um in dovolite tonom, da gredo skozi vas. Stare šole misterijev so delale z zvokom na ta način in to je zelo močna tehnika, če se jo uporablja v skupinah. Čez nekaj let, še v tem desetletju, se boste začudili rezultatom vaših kooperativnih zvokov, ali simfonij zavesti, ki se bodo same izvajale.

Če vi skupaj proizvajate zvoke, vam bo pokazano, kaj lahko storite, ne da bi do takrat vedeli, da to zmorete. Naučili se boste uporabljati in kultivirati to energijo, da bi kreirali lastni ankh. Ko vi otroku kupite plastelin, otrok na začetku ne ve, kaj vse lahko iz tega ustvari, tako da vi pričnete izdelovati male kroglice ali špagete, da bi otrok lahko videl, kake možnosti so v plastelinu. Ko se je otrok nekaj časa igral z plastelinom, bo odkril lastni smisel za kreativnost.

Razmislite o tem, kaj zvok počne na stadionih ali avditorijih. Navijanje za eno skupino in vpitje, ustvarja neko določeno vzdušje. Ko vi v skupini ustvarjate zvok skupaj, ustvarjate lastno vzdušje. Vi takrat dovoljujete določenim energijam, da se izražajo skozi vaše telo kot skozi instrument.

Zvok je prenosnik, ki vas povezuje z višjimi čakrami izven vašega telesa, ker vi nimate logičnega načina za pristop k temu. Vi morate pristopiti vsem frekvencam in čakram skozi vaše občutke, ki vam bodo dovolili razumeti informacijo.

Če bi zvok lahko bil naslikan, bi ga vi vzhičeno opazovali. Obstajajo realnosti, kjer je zvok resnično slikovito prikazan. Vi čutite premik in jezik zvoka, ko valovite vaše telo ali premikate roke. Vi doživljate bogastvo te oblike komunikacije samo s tem, da čutite, kako se izraža, ker so vse stvari več-dimenzionalne. Ima svoj lastni jezik in lastno obliko.

Zvok nosi določeno frekvenco, telo pa prepoznava frekvence. Telo je kodirano za odgovor na sprejemljivost frekvence. Veliki glasbeniki kot Beethoven in Mozart so bili kodirani, da bi vnesli stabilno informacijo, ker so prejeli harmonije zvoka v času, ko je na planetu vladala velika tema. Da bi v človeški zavesti določen spomin ostal buden, so bile nižje vibracije zvoka prevedene in tako vsajene v ume teh velikanov.

Zvok se bo razvil. Človeška bitja lahko postanejo instrumenti za zvok in sami proizvajajo zvoke in tone. Človeška bitja postajajo flavte, piano, harfa, oboa in tuba. Dovoljujejo energijam, da uporabljajo njihova fizična telesa, za kreiranje raznolikosti zvokov, s katerimi ne upravljajo in ne kontrolirajo njihovega dometa. Duhovni svet igra, ljudje pa samo opazujejo njegovo prisotnost pri tej simfoniji, ki jo oni in vsi ostali izvajajo. To gre precej globoko.

Te harmonije so lahko uporabljane na različne načine, ker harmonija lahko razvije mnogo stvari.

Ena od pomembnih stvari za uporabo teh harmonij je, da je potrebno biti zelo tih, ko so te harmonije končane. Harmonije nekaj spreminjajo; odpirajo prehod. Določene kombinacije zvokov, igrane na človeškem telesu, odklepajo informacije in frekvence inteligence. Če ste daljše obdobje po harmonijah tihi, vam to omogoča, da uporabljate vaše telo. Da bi sprejeli in absorbirali frekvence ter da uporabljate vaše dihanje, da bi se privedli v ekstatično stanje.

Ko vi proizvajate zvoke in tone z drugimi, imate pristop h kolektivni zavesti, kar ni primer pred tem proizvajanjem. To je ogromen skok v zavesti.

Številka dve je, da zvok osvobaja energijo. Zvok kreira stojni val, v katerem se frekvence seštevajo. Ta energija je lahko upravljana za nekaj ali proti nečemu. Zagotovo ste slišali o tistih, ki so korakali okoli mesta Jericho. Korakali so zelo dolgo in ustvarili stojni val. Val je sčasoma v sebi zbral toliko energije, da so mestni zidovi implodirali.

To, kar vi nameravate početi z zvokom, je neopisljivo pomembno. Če niste jasni v svojih namerah, zvok lahko zaniha in zraste daleč nad svojo primarno kapaciteto. Zvok se podvaja in početveri s svojo lastno močjo. Za vas je zelo pomembno, da imate jasno namero o tem, kar je vaš cilj v zvezi z zvokom. To je številka ena in je primarno.

Ko domorodci plešejo, se tresejo in premikajo v krogih ter kreirajo energijo takega vala. Ko vi ustvarjate zvok v krogu ali polkrogu nekega stebra svetlobe, takrat kreirate steber, ki lahko naredi mnogo več, kot ste kadarkoli pomislili. Ta steber je sposoben kreirati eksplozije ter uničenje ali ustvarjanje mnogih realnosti. Pri bojnih plemenih so bojni ples izvajali tisti, ki so se pripravljali za bitko. Izvajali so skupinsko in namerno invokacijo, da bi se jim pridružile nefizične sile. Bojevniki so uporabljali ta način, da bi porazili nasprotnike tako, da so ustvarili prehod, dovolili energiji, da steče skozenj ter potem ustvarili stojni val.

Ko vi slišite zvok kot bojevniški vzklik, se vi spomnite neprijetnih stvari ter da je tu uporabljan zvok, ker je zelo močan. To povzroča, da se drugi počutijo neprijetno, ker jih to spominja na odgovornost zvoka. Nekateri od vas so zgroženi ob zvoku, nekateri se zgražajo ob lastnem glasu, ko govorijo in z jasnostjo zahtevajo, kar želijo. Vsi vi imate celični spomin o tem, kaj zvok lahko doseže. Možnosti tistega, kar se lahko doseže z zvokom, je za mnoge od vas enostavno razdiralna. Zvok vas lahko odvede v področja, kamor razum ne more. Vaš um teži k temu, da kategorizira, ampak ne da se kategorizirati zvoka, morate ga enostavno doživeti.

Zloraba se zgodi skozi namero. Vi lahko odkrijete moč zvoka in ga potem uporabljate za manipulacijo drugih. Kaj vi čutite, če živite v mestu in slišite sirene? Strah. To je zloraba zvoka in na ta način se spreminjajo vaše frekvence. To je zelo primitiven način za spreminjanje frekvenc.

OM-JAZSEMGONG-100

Zvok KRISTALNIH POSOD

KAKO DELUJE: zavibrira možganske valove in omogoča doživljanje višjih nivojev zavesti. Pospeši izločanje telesnih hormonov, ki med drugim omogočajo:

- pomlajevanje,

- jačanje volje in krepitev življenjske energije,

- bujenje ustvarjalnih potencijalov,

- premagovanje odvisnosti,

- lajšanje bolečin…

Glasbo kristalnih posod lahko programiramo; kvarc kristal kot holografska svetlobna šablona je sposoben sprejemati, hraniti in prevajati miselne forme. Čisti kvarc vsebuje cel svetlobni spekter. Glasba kvarc kristala prevaja vibracijo bele svetlobe, ki se končno razprši v mavrico in deluje direktno na naše čakre.

Mojca Malek

 

ZVOK NI NADOMESTILO ZA POSEGE TRADICIONALNE MEDICINE.


8 Hz, 432 Hz  – NARAVNA FREKVENCA PLANETA TER ČLOVEŠKEGA TELESA IN MOŽGANOV

(prevod iz videa YouTube: 8 Hz THE HEALING SOUND OF DOLPHINS)

.

Zvok, ki ga oddajajo delfini ima frekvenco 8 Hz (tj. 8 nihajev na sekundo), ki je neslišen za ljudi.

Sonične frekvence, ki jih oddajajo, ustvarjajo polje, ki vodi možgane in biomolekularno zgradbo telesa v njuno uravnoteženo stanje 8 Hz.

To je bilo preverjeno z raznimi znanstvenimi raziskavami, ki so pokazale, da, če so ljudje izpostavljeni tem frekvencam, se jim izboljša mentalno in fizično ravnovesje, umirijo se in razbremenijo stresa.

To je zato ker je frekvenca 8 Hz prisotna v harmoničnem polju Zemlje in spodbuja alfa (8-12 Hz) in theta (4-8 Hz) valove v možganih in telesnih celicah.

Raziskave so pokazale, da se s pravilno meditacijo z zaprtimi očmi spodbuja možgane, da so dejavni z alfa valovi. To usklajuje  obe možganski polovici. Tako so možgani spet dejavni s frekvenco 8 Hz.

V 60-ih letih sta Dr. Puharich in Dr. John Taylor odkrila, da je 8 nihajev na sekundo prav tako frekvenca, ki spodbuja možgane k aktiviranju super občutljivih sposobnosti kot so telepatija, telekineza, videnje na daljavo in druge speče sposobnosti v vsakomur od nas. 8 Hz ima zelo poseben učinek na človeški um.

8 nihajev na sekundo (= 8 Hz) poveča sposobnost učenja, vodi nas v stanje Theta valov (tj. stanje možganov v njihovi največji ustvarjalnosti in k globokim intuitivnim zaznavam (znanstvenim, mističnim…).

Znanstvene raziskave so tudi pokazale, da 8 Hz odbija škodljive frekvence mobitelov, mikrovalov …

8 Hz je neslišnih za človeško uho. Lahko pa slišimo njegove harmonije kot 72 Hz, 144 Hz, 256 Hz, 432 Hz, ki imajo enak učinek.

440 Hz (sedanji svetovni standard za uglasitev glasbil) vodi do očitnega povečanja dejavnosti leve možganske polovice in s tem povzroči povečanje beta stanja. To je neuravnoteženo stanje.

432 Hz (harmonija od 8 Hz) vodi do uravnoteženja obeh možganskih polovic (alfa in beta). To je zelo pomembno za naše mentalno in fizično zdravje.

Igranje in poslušanje glasbe uglašene na A=432 Hz uravnoveša telo in okoliško naravo, daje primarno ravnotežje miru in blaginje. Učinkuje dobrodejno na celoten planet in Življenje na njem.

Flavia Vallega Krystael in Riccardo Tristano Tuis


Pomen uglasitve glasbe na A = 432 Hz

http://www.omega432.com/index.html

Če uglasimo glasbeno lestvico na a1=432 Hz, dobimo ton C3=8 Hz. Če pa uglasimo glasbeno lestvico na a1=440 Hz, dobimo ton C3=8,18 Hz.

432 Hz (harmonija od 8 Hz) resonira na principu naravne harmonije, zato ima pozitivno učinkovanje na zavest človeka in na njegove telesne celice.

Pri 432 Hz doživite nov nivo poslušanja in občutenja, ki vam da bolj polno doživetje zvoka s telesom in umom. Glasbo na 432 Hz lahko veliko bolj mehka, nežna in občutena s celotnim bitjem (in ne le z ušesi kot je to pri 440 Hz), ker so tudi frekvenčni valovi vašega telesa uglašeni na lestvico A=432 Hz.

Delfini, kiti, ptice in druga živa bitja se oglašajo v naravni frekvenci za naš planet – to je na 432 Hz. Vsa narave je v soglasju z vsakim svojim delom. Celotna Mati Narava je uglašena kot en velik orkester.

Glasba na 432 Hz izpolni celoten prostor a 440 Hz se zaznava kot linearen zvok. Uglasitev na 440 Hz je bolj napeta od uglasitev na 432 Hz. Zato lahko hitreje poškoduje glasbene inštrumente in tudi glasove pevcev.

Veliki duhovni mojstri tega planeta pojejo mantre uglašene na 432 Hz in nadtone od lestvice A=432 Hz. To je Božanska intonacija za prebujanje duhovne zavesti.

432 Hz je harmonija Svetlobne frekvence, ki resonira neposredno z našimi celicami.

Današnji glasbeni inštrumenti (in s tem tudi glasba) so uglašeni po umetnem standardu, ki ga je določil človek, to je na A=440 Hz.

Uglasitev glasbenih inštrumentov na A=432 Hz pa temelji na Naravnem standardu.

V obdobju klasičnih skladateljev so Bach, Mozart, Handel, Verdi in drugi skladatelji komponirali svojo glasbo v uglasitvi na 432 Hz.

http://www.godlikeproductions.com/forum1/message528044/pg2 – blog o 432 Hz


Verdijeva uglasitev (Verdi tuning)

http://www.schillerinstitute.org/music/rev_verdituning.html

Na konferenci Schiller Inštituta julija 1999 je italijanski orglanist, zborovodja in dirigent Arturo  Sachetti dal pobudo za vrnitev Verdijeve uglasitve glasbil (tj. A=432 Hz). Sacheti je dal podbudo, da se ob 100-letnici smrti Verdija (tj. l. 2001) v njegovem rojstnem mestu Busseto izvaja njegove opere v uglasitvi 432 Hz, tako kot jih je Verdi tudi napisal. Schiller Institiut je sestavil peticijo za vrnitev svetovnega standarda uglasitve glasbil na A=432 Hz.

Giuseppe Verdi je leta 1884 napisal pismo Glasbeni akademiji italijanske vlade, da se uglasitev A=432 Hz (oz. C=256 Hz) postavi kot enoten standard. Predlagal je, da se to sprejme kot enoten svetovni standard. Verdi je odbil, da se njegove opere izvaja v Naplu, kjer je bil orkester uglašen na A=450 Hz. Tako visoko so danes uglašeni mnogi klasični orkestri kot so npr.: v Berlinu, Salzburgu, Firencah…

Uglasitev na 440 Hz in višje uglasitve povzročajo večjo napetost v petju pevcev in v zvokih glasbil.


Kdo je popačil Naravni standard glasbene uglasitve iz 432 Hz na 440 Hz

Leta 1939 so v nacistični Nemčiji določili nov standard uglasitve glasbenih inštrumentov na A=440 Hz. Leta 1953 je to naredila tudi Anglija in zatem še vse države v svetu. Takrat je v Franciji proti temu protestiralo okrog 20 tisoč glasbenikov a brez uspeha.

Postavitev standarda uglasitve glasbil na A=440 Hz je ena od potez za podjarmljenja človeštva in vzpostavitev Nove Svetovne Vlade. Tisti, ki to nameravajo, dobro vedo, da če vzamejo človeštvu Naravno uglasitev na A=432 Hz, ga s tem še bolj porinejo v neravnovesje na osebnem in družbenem nivoju. Uglasitev na A=440 Hz spodbuja razumski del človeka, občutkovni del človeka pa zatira.

440 Hz se uporablja kot eno od sredstev za masovni nadzor (pokoritev) uma ljudi.

Rudolf Stainer je že pred več kot 100 leti opozoril človeštvo: »Luciferska sijajnost in arnimanski toni lahko privedejo do zgostitve satanskih sil.« Za C=128 Hz (tj. A=432 Hz) je rekel, da je to Kristusova Zavest dvigajoče energije in sonična zvočna energija Nadangela Mihaela v kolektivni zavesti ljudi.


Pretvorite svoje glasbene posnetke na frekvenco 432 Hz

Že obstoječe glasbene posnetke na CD, mp3 in druge audio file lahko pretvorite (convert) na 432 Hz. Tako postane uglašena z naravno frekvenco Zemlje in Matere Narave. Pesmi ostanejo iste le njihova frekvenca je prestavljena na 432 Hz.

 

To pretvorbo lahko naredite s programom Audacity 1.3 (ki se ga dobi kot free download na internetu).

Ko imate instaliran ta program na svojem računalniku, naredite naslednje za pretvorbo posnetka iz 440 Hz na 432 Hz:

- vnesete po eno pesem v program Audacity

- greste na ‘Učinek’ (v zgornji vrstici)

- izberete ‘spremeni višino tona’ (odpre se okenček)

- nastavite spremembo poltona (semitones) za -0,32

Ko se ta pretvorba konča, shranite novo pesem:

- v zgornji vrstici izberite ‘Datoteka’

- nato ‘Izvozi’

Novi posnetek je na 432 Hz. Shranite ga na svojem računalniku.


 

Pri nekaterih pretvorjenih posnetkih je ob pozornem poslušanju možno opaziti določeno popačenje nižjih tonov. Kvaliteta pretvorbe je odvisna od kvalitete izvornega audio fila ter softverskih orodij in racunalnika.

Nekateri klasični orkestri so uglašeni tudi višje npr.: na 442 Hz (pretvorba poltona za -0,40), 445 Hz (pretvorba poltona za -0,52) in celo 450 Hz (pretvorba poltona za -0,71) in več. V teh primerih je potrebno nastaviti spremembo poltona za več (glej v oklepajih). Pop in duhovna glasba sta večinoma na 440-442 Hz.

Poskusite posnetke na 432 Hz in uglasite svoje instrumente na 432 Hz ter prejmite dobrobit te z naravo uglašene frekvence. Vzemimo nazaj uglasitev glasbe na 432 Hz in (tudi) tako pomagajmo prinesti v ta svet nekaj več harmonije, ravnotežja in ljubečega občutenja.

VIDEO:


.

 

vir: http://gong.jazsem.net/432-hz/