2. ZVOČNA OB GIMNAZIJI 12.11.09


—————————————————————————————————-

2.  ZVOČNA  V  ŠPORTNI  DVORANI  OB  GIMNAZIJI  12.11.09

——————————————————————————————————

UDELEŽENKA  PIŠE

Čeprav je morda že malo pozno za odziv na zadnjo zvočno kopel, saj je jutri že naslednja, si pravzaprav nisem mogla kaj, da ne bi napisala par besed.

Čas. Da, čas, ki nas je vse nekako zbegal na zadnji Zvočni. Kako to in kaj je to, da se tako dogaja, da nas prehiteva in meče iz našega dosedanjega časovnega reda? Zdelo se je, da bo vsem, ki se z »alternativnimi« ali pa recimo komplementarnimi vedami ukvarjajo kaj bolj jasno in bodo s  svojim vedenjem kaj več povedali nam navadnim smrtnikom. No, pa se je izkazalo, da ne bo nič od tega, ker očitno na tako močno in Veliko Zvočno kopel niso niti prišli. Čudno?! Pa je odgovor prišel iz vrst, ki naj bi bila povsem proč od »alternative«, iz znanosti, institucije in zemeljskega. Dr. Tadeja Jere Lazanski je prav včeraj v Kopru na Univerzi na kratko predstavila svojo študijo »Evolucija zavesti pri starih Majih in sodobni miselni sistemi«. Pred kratkim je zanjo pri uradni znanosti dobila svetovno priznanje za znanstveno odličnost na simpoziju računalniških anticipativnih sistemov  CASYS’09, ki ga bienalno pripravlja neprofitni znanstveni center CHAOS. 13 znanstvenikov -recenzentov je njeno študijo izbralo za najboljšo med 220 vrhunskimi znanstvenimi deli (od fizikov, računalničarjev do biologov) iz celega sveta. Naziv bo »trajal« dve leti. Ključni dve leti. Zakaj? Maji so imeli več koledarjev, ker so pametno pogruntali, da se z enim pač ne da vsega povedat. Dolgoročno so čas merili s t.i. tun koledarjem. Ta koledar je grajen v obliki piramide, ki ima 9 stopnic. Vsaka stopnica pomeni različno stanje zavesti. Dožina vsakega ciklusa pa je 1/20 dolžine prejšnjega. Da ne bi bilo vse predolgo, poglejmo kje smo mi zdaj. Trenutno smo na predzadnji, osmi, stopnji razvoja zavesti, na začetku galaktičnega zavedanja, za katerega je  značilno prevladovanje etike in na dan prihaja vse kar je prikrito. Po našem koledarju se je to obdobje začelo 5.1.1999 in bo trajalo do 10.2.2011.  Takrat se bo začel zadnji, deveti ciklus zavestnega soustvarjanja, ki bo trajal vsega 20 dni. Pomenil bo začetek univerzalne zavesti in našega vedenja, da smo eno z vesoljem. Dr. Lazanski kot znanstvenica sicer ni hotela potrditi ali bo zadnji ciklus trajal res samo 20 dni ali ne, ker pač ni jasnovidka ali prerokovalka, je pa povedala, da se majevski koledar po izračunih dr.Carla Johana Callemana konča 28.oktobra 2011, kar je sicer malo kontradiktorno z prejšnjimi izjavami, a zato nič manj verodostojno glede na to kako mi dojemamo in občutimo ČAS. In zadnja Zvočna je bila prav to, posvetitveni obred v nov čas. Čas kot merska enota in čas kot obdobje, ki prihaja.

Drugo kar se mi zdi pomembno, je tudi naša povezanost in spojenost  s kozmosom.

Pravkar sem dobila email z linkom na zadnja štiri kanalizirana sporočila, ki so zelo različno oblikovana, tako da lahko vsakdo od nas prepozna sebe v tem času transformacije.


Robert, Zvočne kopeli, ki jih skupaj s svojimi prijatelji in soigralci, tako predano pripravljaš za nas, so res pravi blagoslov, da lahko vsak na svoj način, odpiramo in transformiramo svojo notranjost za nov čas. Kako zelo dragocene so te Zvočne kopeli, sedaj morda niti ne dojamemo še prav povsem, ker od nas zahtevajo zelo malo: polno iskrenost do sebe, pa to da se mehko zakopljemo v svoje spalke in že nam nebo ob zvokih Gongov in Skled milostno podeli vse, kar tisti hip najbolj potrebujemo. Ne samo za nas osebno, tudi za prostor kjer se odvijajo Zvočne, je to pravi blagoslov in ne morem si kaj, da se ne bi vprašala, s čim smo si zaslužili tebe in tvoje soigralce v tem našem goriškem okolju, da bo tako pripravljeno na nov čas. Vem, da boste to svoje »delo« opravljali še naprej, ker brez tega ne boste mogli živeti oz. ne boste živeli. Želim vam samo, da bi tudi vam bilo v »težkih« trenutkih tako »enostavno« kot je nam na Zvočni.

Glede obiska pa: ko se je Jezus rodil, so do njega prišli samo modri in tisti s čistim srcem, pa še kakšen naključen, seveda….

JAZ  ODGOVARJAM:

Ja, čeprav se mail nanaša na prejšnjo Zvočno sem se odločil da ga shranim tukaj.

Kar se tiče tistih ljudi ki se bavijo z alternativo… Js se sicer hočem znebit tega da bi rekel aha ta je altrenativc ta ne, ampak tudi meni kakšen krat ne gre in razumem kaj si hotla rečt. Glede tega koliko prisotnih je bilo na gradu in koliko zdaj ko smo notri, raje ne bi komentiral. Upam le, da niso prišli zaradi drugih razlogov, da ni bila lokacija kriva in popolnoma se strinjam s tabo, da nismo sposobni dojet pomembnosti takih dogodkov. Mogoče zato ker je to tako enostavno, ker prideš tja skoraj dobesedno spat, mi pa smo navajeni, da je treba delat, se matrat. Pri Zvočnih pa se gre za sposobnost prepuščanja Višjemu Jazu, kar pa je  precej precej težje delo. Konc koncu, pa useeno ni št. prisotnih tako majhno in smo lahko useeno ponosni.

Kar se pa tiče tvoje želje, da bi tudi nam bilo enostavno…  Hvala, ampak vedi, usaj za mene je tako, da tisti moment ko se usedem pred Gong in začnem igrat se zame začne druga dimenzija. Enostavno pozabim na tisto hitenje za pospravit stvari, ki je prisotno prej in pole in za te občutke verjemi da se splača potrudit, tako da se tudi Jaz sprašujem kako sem si to prislužil.

——————————————————————————————————

UDELEŽENKA  PIŠE

Želim se samo na kratko zahvaliti Tebi, ter vsem Tvojim prijateljem, ki izvajate te čudovite Zvočne kopeli. Zaradi njih, ki mi sprožajo spremembe v meni, postajam srečnejše, zadovoljnejše, bolj hvaležno bitje. Dejansko je res, da ko je učenec pripravljen, pride učitelj in Jaz Sem očitno bila pripravljena na sprejem Zvočnih kopeli v moje življenje, ki so resnično najlepše darilo, kar jih prejemam.

Ne vem ali smo ljudje tisti, ki hočemo vedno več tega, če je nekaj dobro in morda zato tak občutek kratkosti ali kaj, ker ta Zvočna kopel se mi je zdela še krajša kot tista prejšnja. Kar nisem hotela verjet, da je že konec, ko Si to oznanil. Mislim, da se nihče ne bi pritoževal, če bi trajala kar dve uri. In še pogrešala sem skupinski izrek Velike Invokacije na začetku, tako paše zraven, da mi je prav falila. Hvala tudi za poudarek, da naj se osredotočamo, na to kar želimo in ne na to, česar nočemo, sploh zaradi trenutno aktualne gripe in strahu pred okužbo. Ljudje potrebujemo take pozitivne vzpodbude.

HVALA, HVALA, HVALA.

Lep in sončen pozdrav iz Ljubljane

JAZ  ODGOVARJAM

Ma kako še krajša, če je bila pbl. 20 min daljša? Ja, tolk sem si želel čim manj govorit in jo podaljšat, da sem pozabil na Veliko Invokacijo. To se mi je do zdaj zgodilo samo dvakrat in upam da nikoli več, ampak verjamem, da je vibracija Gongov useen naredila svoje. Glede časa pa mi je tudi meni vsak dan manj jasno, ampak verjamem, da bomo prej al slej pogruntali v čem je stvar. Predvsem pa hvala, ker prihajate iz LJ, naj vas Angeli spremljajo.

——————————————————————————————————

UDELEŽENKA  PIŠE

Glede zadnje zvocne kopeli laho napisem takole – bila sem na ladji Titanik, premetavalo me je da je bilo groza, vali so me hoteli odplakniti s palube, neka prisotnost mi je dala občutek naj ostanem čisto mirna, ker se mi ne bo nič zgodilo. Objeli so me neverjetno lepi mavrični krogi kot en predor in neka močna zlata svetloba me je odnesla na obalo. Bilo mi je zelo pomirjajoce nič se nisem bala bila sem zelo mirna, kot da je vse v najlepsem redu.

JAZ  ODGOVARJAM

Ko boš zvedla kaj je bila tista Prisotnost, mi prosim sporoči J

——————————————————————————————————

UDELEŽENKA  PIŠE

pozdrav

Hvala, ker si me sprejel v svoj krog. Tisto, kar smo počeli včeraj je bilo blaženo.
Sama sem vedno sovražila mesec november, vsako leto znova. Bil je vedno zame izgubljen. Sedaj pa sem se organizirala in v novembru počnem stvari zase in to intenzivno in ne godrnjam več nad novembersko sivino in temo.
Hvala za pomoč. Zdaj vidim, da je luč tam kjer hočemo, če hočemo.

Lep pozdrav do naslednjič, verjetno dobim takrat tudi objem.

Pozdrav …

JAZ  ODGOVARJAM

Ha ha ha, moj krog praviš? Jaz  ne bi temu reku tako, mogoče Naš krog, ma niti to ni pravi izraz, ker tukaj se gre za potovanje v Sebe zato bi lahko rekli Tvoj krog in blaženo je bilo prav zaradi tega, ker si se povezala z Tvojo Prisotnostjo Jaz Sem, z Tvojim Bogom v sebi. In prav vesel sem za tebe, ker si izbrala to pot, delo na sebi in da se zavedaš tega, da je Luč le tam kjer ti hočeš. Če bi se vsi na tem planetu tega zavedali bi bil svet danes precej drugačen.

Omenjaš objem… to je ena najbolj enostavnih in naravnih stvari, hkrati pa cela znanost, še posebej po Zvočni kopeli. Meni res ni problema objet kogarkoli in ne delam razlik med moškim in žensko in objamem vsakega z radostjo. Ampak po Zvočni je ena stvar ki jo morate vi upoštevat in ena ki jo moram js. Vi morate upoštevat, da zdaj ko smo v dvorani smo mi trije ki pospravljamo omejeni s časom, ker moramo dvorano spraznit v pol ure, Jz pa moram upoštevat, da vi ki ste se pbl. eno uro obračali v sebe, brskali pa najglobljih delih vaše duše, bili v takem ali drugačnem procesu… da mogoče po vsem tem niste na volji za objem, čeprav bi malo prej objeli cel svet. In črta med Ja objem in NE objema je res zelo majhna. Pri meni pa je na koncu Zvočne malo drugače, ker si glih takrat najbolj želim objema, kot potrdilo, da je z vami use ok in enostavno zato, ker sem tudi js človek J tko da naslednjič ko si to želiš pridi in me objemi, ker skoraj nemogoče da bom reku ne.

——————————————————————————————————