4. ZVOČNA GRAD KROMBERK 19.8.09

UDELEŽENKA:

Hvala za ta lep večer, tebi in sodelavcem. Bil je res vsklajen, danes ti je narava podala obe roki. Ko so bili toni nižji je bilo slišati šumenje krošenj, čričkanje čričkov, vetrič nas je božal. Zvezdnato nebo se ni oziralo na višino tonov, veslo je mežikalo. Bilo je popolno, veter kot da se je okrepil, ko so ga podprli močni toni gongov.  Prava simfonija. Naročimo tako vreme tudi za prihodnjič! Lahko in mirno noč ti želim!

JAZ KOMENTIRAM:

Evo, spet ste me prehiteli, niti domov nism še prišel in že me je čakal lep mail. Prvo na kar sem znova in znova presenečen je št. prisotnih. Sej že par mesecev to ponavljam ampak za mesec avgust je res neverjetno tako št. prisotnih. V prvo ko smo šteli nas je bilo 110, potem so ljudje še prihajali in prihajali in pri 130 je Sandi obupal s štetjem in se raje prepustil uvodni meditaciji.

Druga stvar v katero sem tudi znova in znova presenečen je to, kako nas narava, Bitja štirih elementov, Kozmos… podpira. Saj tudi to odrejamo vsak torek na srečanjih. In res je kot piše prva udeleženka, ko so ¨pele¨ kristalne posode je tudi narava bila nežna, ko pa so Gongi bili na višku se je tisti vetrič spremenil skoraj da v burjo in parkrat zapihal tako močno, da je zgledalo, da bodo bakle ugasnile. Ob 18 uri pa ko sem začel postavljat stvari, o vetru ne duha ne sluha. Če se mene vpraša… klicali smo Vijolični Plamen in ga tudi dobili. Tukaj se vidi moč velike skupine.

Potem je Zvezdnato nebo. Ob pol noči, ko smo vse pospravili in ko sem ugasnil luči je Matic zazjal: poglejte nebo…. in za nas štiri se je začel drugi del Zvočne kopeli, zrenje v nebo, ker do takrat je naš pogled bil usmerjen drugam, v instrumente… ulegli smo se na tla in zrli v nebo… to je zame bila prva kopel, ko kljub fizični in mentalni utrujenosti zaradi pospravljanja delikatnih instrumentov, si nisem zaželel it proč od tam… nism bil ne lačen ne žejen… bil sem že doma in iz mene se je zlila v obliki solz taka hvaležnost, da jo tipkovnica ne zmore napisat…

Tako da vse kar vam lahko rečem v imenu vseh članov je HVALA, HVALA, HVALA vsem Prisotnim

——————————————————————————————————

UDELEŽENKA:

Zdravo!

Naj še jaz podelim z vami svoje izkušnje!

Včeraj sem bila prvič na zvočni kopeli in tudi prvič slišala gonge v živo.

Moram reči, da sem si vse skupaj predstavljala precej drugače. Zdaj šele razumem, da to izhaja iz mojega nepoznavanja gongov.

Dogodek se mi je zdel po zvoku podoben kot koncert sodobne ambientalne glasbe, ali pa elektronske glasbe, ker so bili zvoki taki, da si ne bi mogla misliti, da se jih da pridobiti s takšnimi “preprostimi” inštrumenti.

Kar pa ne pomeni, da mi kopel ni bila všeč, danes vidim, da temu botruje moje nepoznavanje gongov. Zato sem si /čeprav nisem imela pričakovanj, ampak neko predstavo imaš pa vedno v glavi/ to zvočno potovanje predstavljala bolj “ezoterično”.

Ampak ezoterično v smislu zvoka /vsakemu pomeni ezoterično nekaj drugega/ in ne kot me je razumel Matic v pogovoru po koncertu, da je bila delavnica premalo intenzivna /ker travmatičnih delavnic si pa ne bi želela več doživet, je bila ena čisto dovolj, plus to, da so te stvari pri taki skupini lahko nevarne, ker ne obvladaš vsega kar se dogaja z ljudmi in ne veš kaj na koga kako močno vpliva/.

Razen drugih simptomov telesne narave /bolečine v križu -ravna podlaga, trda zemlja/ in dušenja /težave z dihanjem/ nisem imela.

je pa bilo super ležati gledati v zvezde in pod milim nebom /kar za Ljubljančana, ki živi v bloku brez balkona, veliko pomeni/. Videla sem ogromno utrinkov, nekaj prav velikih kot plamen vžigalice.

Vmes pa me je tudi odneslo, v tisto vmesno stanje preden zaspiš.

Danes sem se počutila precej dobro /če odštejem rahlo neprespanost/, sem pa začutila željo po izražanju, zato sem morala napisati svoje vtise, kot sem videla na spletni strani, so ljudje pogosto zaupali svoja doživetja po delavnici.

Upam, da bodo za kaj koristna.

P.s.

Tudi lokacija je odlična.

Pa to, koliko vode spiješ, se mi zdi nenavadno. Ali te vibracije tako delujejo na telo, da telo rabi več tekočine ali kako?

Hvala vsem za lep večer!

Lep pozdrav,

… iz Ljubljane

JAZ ODGOVARJAM:

ha ha ha, praviš preprosti instrumenti…. besedo instrumenti uporabljam Jaz sam zaradi lažjega razumevanja, ker ne poznam instrumenta ki bi povzročil težave z dihanjem, željo po izražanju, potrebo po vodi in … preprosti pa tudi niso, kar se pa že pri prevažanju vidi, ker prenašat Kristalno skledo širine 60 cm in 20 kg, brez ročajev, in pazit da jo kje ne okrušiš, ni tko enostavno… glede igranja je res da ne rabiš glasbene šole ma nek občutek pa ja. Js rečem, da če znaš meditirat, če daš kak tečaj skozi in da je vse to okrepljeno z voljo in namero, potem lahko igraš na te “instrumente” :)

Kar se tiče dihanja, če se orientiraš kar pravi Louis Hay, je dihanje sposobnost sprejemanja življenja, tko da predlagam da pokukaš ali da se spomneš kaj se je na Zvočni ali pa prej dogajalo ki bi bilo povezano s tem.

Glede traumatičnih delavnic pa je moje mnenje tako. Celo naše življenje je ena delavnica in v primeru, da ne znamo ali nočemo bit eno z našim Višjim Jazom, oz prisotnostjo JAZ SEM, postane naše življenje oz delavnica, travmatična ali intenzivna. Jaz o tem bi lahko že knjigo napisal, ker sem se 14 let nazaj na intenzivnem oddelku še enkrat rodil :) Moje mnenje o Zvočni, glede na Zvočne ki sem jih do zdaj dal skozi, je da ne more bit tako travmatična, da bi človek sploh razmišljal ali to ponovit ali ne. In prav to, da večina ljudi zaspi med Zvočno, da vedet na kak način to deluje in zato na koncu kopeli vedno rečem: zdaj se je Zvočna kopel šele začela. So pa tudi ljudje ko se upirajo in nočejo videt sporočil ki jim jih da življenje ali pa ne razumejo, da kakšen krat je pot do zdravja tudi trnjava.

Glede vode… vibracije delujejo na telo tako da v njem sprožijo proces čiščenja in za ta proces telo potrebuje vodo in to nam tudi sporoči z občutkom žeje, zato js na vsakem vabilu priporočam da se prinese čimveč vode, pa tudi na strani omenjam, da se še isti dan in dan potem, popije čimveč vode

UDELEŽENKA  ODGOVORI:

No, dušenje je malo močna beseda, mogoče težje dihanje.

JAZ ODGOVARJAM:

Sporočilo je useeno, naj si bo to dušenje ali le težje dihanje. Ali je eno ali drugo je odvisno sam od nas kolk močno sporočilo potrebujemo, da ga opazimo. Če ne gre na lep način, gre pa na manj lep način. Mislim, da ti si ga razumela, zato je blo le težje dihanje in v tem je čar Zvočne kopeli ker se ne zgodi use v tisti uri, zato na koncu rečem, da se je Zvočna šele začela. Pomisli kako bi blo, če bi se od 120ih “samo” trije dušili, trije jokali in trije smejali. To bi bila norišnica, ampak ne, naša Prisotnost Jaz Sem v nas poskrbi, da se učinki Zvočne kopeli raztegnejo ali skrčijo kolkr smo to sposobni sprejet. To je moje osebno mnenje.