- Individualna Zvočna kopel 10/2011

Ker že nekaj časa hodim na Robijeve Zvočne kopeli in se vsakič znova navdušujem nad pozitivnimi učinki le-teh, sem se odločila tudi za individualno Zvočno kopel.


Hm, ko sem se na poti k Robiju spraševala kako bo ena taka individualna kopel drugačna od skupinskih, odgovora nisem vedela. Tako pričakovanj, kako naj bi vse skupaj bilo nisem imela, kar niti ni slabo, seveda pa sem si kot vedno postavila en konkreten namen.


Po odredbah se je pričelo. Zelo intenzivno. Dihanje, se mi je kar samo od sebe močno pospešilo. Komaj sem se tega zavedala, so se mi po licih ulile solze. Zvok, hm, ne vem ali je bil to Zvok šamanskega bobna ali kristlane posode ali česa tretjega… Ne vem. Vem le, da me je Zvok tako ganil, tako dotaknil najglobjih globin moje duše, da so sem komaj dojela, da je to mogoče. Uaaau, sem si rekla, pa saj to je noro! Božansko doživetje Zvoka!


Ko sem v duši dojela to izjemno moč Zvoka, sem začutila, kako zvok dobesedno koplje po mojem fizičnem telesu. Telo mi je močno plapolalo, počutila sem se kot plapolajoča zastava v vetru. Brez nadzora nad svojim telesom, le dihanje, plapolanje ter plavanje v Zvoku. Take intenzivnosti Zvoka na fizično telo si niti v sanjah nisem predstavljala. Veliko močnejše občutenje kot na skupinskih Zvočnih kopeli, ne glede na jakost igranja, ki najbrž ni bila kaj dosti manjša od običajne. Vse skupaj se je tako intenzivno dogajalo, da sem komaj slušno sledila zvoku in fizičnim občutkom, ter se hkrati osredotočala na dihanje. Waaaw! Neverjetno. Prav noro pa je bilo, ko je gong potoval vzdolž mojega telesa. Takrat se je plapolanje telesa še stopnjevalo in se vse skupaj še intenziviralo.


Nekje proti koncu sem se malo umirila in morala na wc. Tisti dan sploh nisem preitrano pila, neposredno pred samo Zvočno pa sem seveda šla na wc. Prav zato, da bom do konca Zvočne s tem ‘imela mir’. Pa se ni izšlo. Enostavno sem izločila ogromno količino vode. Precej več kot običajno.

Proti koncu Zvočne se je fizično telo umirilo. Bila sem mirna, počutila sem prav prijetno.


Ta občutek prijetnega je bilo prisotno vse do večera, ko sem odšla spat. Ko sem se ulegla v posteljo, da bi se fizično telo spočilo po napornem dnevu, pa mi je skoraj odneslo glavo. Mentalno telo se je prebudilo, misli so nekontrolirano šibale sem in tja, ter nepovezano skakale zdaj sem, zdaj tja. Premetavala sem se po postelji in čakala, da se zdani. Vstala sem utrujena, pa ne zgolj od neprespane noči, amapk tudi tako utrujena od Zvoka nisem bila že zelo dolgo. Fizična teža, ki sem jo čutila je bila neznanska, misli pa so se umirile. Dan je bil izjemno naporen. Najraje bi se nekam odmaknila, a žal sem ravno dan po Zvočni več kot dvanajst ur delala. Nimam pojma kako mi je vse skupaj uspelo. Misli sem izklopila in vse je lepo teklo.


Vendar že nasledji dan so se vsa telesa izravnala in par dni po Zvočni se počutim odlično. Mirno, sproščeno, povsem spočito, čeprav so dnevi od jutra do večera zapolnjeni do zadnje minute. Zelo sem hvaležna za to zelo močno izkušnjo Zvoka na fizičnem in mentalnem nivoju in se že veselim, saj se take nindividualne Zvočne kopeli še nameravam udeležiti. Priporočam!