ZVOČNE od 14.11.08 do 15.5.09 v dvoranah

UDELEŽENEC:

Ojla!

Kdaj je spet v planu kaka kopel? :) komaj čakam!

————————————————————————————-

Lp …

UDELEŽENKA:

ojla Robi…

haha, preverjaš majl…

no mene, ne boli več rama, hvala tebi in gongom….

————————————————————————————

UDELEŽENKA:

…Moram ti povedati, da se uvodna meditacija s tistimi efekti in glasbo dobesedno zlije z tem, kar ti potem nadaljuješ.

Lep sončen dan ti želim,

————————————————————————————-

UDELEŽENKA:

Živijo, Robi!

Ne vem zakaj me jezvok gongov in posod tako zasvojil. Vem samo to, da se ob teh zvokih počutim, kot da sem tam, kjer moram biti. Do zdaj sva bila z možem na dveh kopelih, prvič lani v Postonjski jami, nato pa še na Krasu. Vsako sem doživela na svoj način. Nekaj stvari si mi pojasnil že po srečanju. Vendar moram povedati, da je bilo to v Šempetru izredno intenzivno (vsaj zame). V trenutkih, ko je intenzivnost zvoka naraščala, sem imela občutek, da me bo odneslo, zato sem hitela s zemljenjem. Ne vem, kaj v takem trenutku storiti. Ali se naj povsem prepustim, ali je prav, da ostamem tukaj in zdaj. Prepuščanje je namreč moja težava in strah, kaj bo, me velikokrat prikrajša za najzanimivejše stvari.

JAZ ODGOVARJAM:

Pozdrav,

Ta isti Gong je tisti ki ko naraščam z intenzivnostjo, odda en zvok ki dobesedno reže v globino. Reže pa tisto kar ti dovoliš. Kot sem že pred začetkom povedal je ključ, kot pri vsaki stvari v duhovnosti in v življenju (kar je ena in ista stvar) dovoljevanje in prepuščanje tisto kar igra glavno vlogo. To pa je spet povezano z zaupanjem, da zaupaš stvarniku, Bogu v tebi, da bo za vse priskrbljeno, da se ti nima kaj zgodit. In eden od namenov tiste uvodne vodene meditacije Luči, je prav ta da se prizemljiš, zato so dodani razni efekti kot so npr Bitje Srca, potem predstava, da si Luč sije iz tvijega srca in itd.

Ej, iz srca ti hvala za ta mail :)))))

Namaste, Robi

————————————————————————————-

UDELEŽENKA:

Hvala za pošto.

Jaz sem doživljala vse tri Zvočne kopeli različno. Prva se mi je zdela super, saj sem resnično čutila, da se z mene spira vse negativno. Občutek je bil, kot da sem nekje od tal, in da me spirajo valovi. Na drugi me je tresel mraz in so se mi pojavljale določene bolečine (ramo, noga). Tretja kopel ni bilo nič posebnega. Toda drugi dan sem bila popolnoma ozdravljena (prej me je 14 dni mučil prehlad). Po vsaki kopeli sem bila še par dni zelo sproščena, nič živčna. Sedaj komaj čakam 4 kopel. Torej najlepša hvala in kmalu nasvidenje.

P.s. Slišala sem, da je tudi vsak četrtek srečanje z meditacijami v N.Gorici.

Zanima me, kje se je za prijavit.

JAZ ODGOVARJAM:

Res je, po novem vsak torek ob 20 uri. Več info tukaj ali pa po tel.
————————————————————————————

UDELEŽENKA:

Pozdravljen,

…Glede zvočne kopeli pa ti lahko rečem samo to, da zelo pospeši dogajanje namere (moja manifestacija se je prizemljila natanko v 72 urah), to itak sam veš, žal nam včasih stvari niso lahke in lepe a čiščenje pač tako je, ….

————————————————————————————-

UDELEŽENKA:

Hvala za nekaj zanimivih strani o naukih JAZ SEM. Sicer sem šele na frišno odkrila te knjige, ko sta me pri plakatu za predzadnjo zvočno kopel najbolj od vsega pritegnili besedi Vnebovzeti Mojstri. Ker nikoli nisem dvomila o tem, da smo z Zemljo vred nekaj veličastno mističnega, ni šlo drugače, kot da odprem prvo knjigo in obrnem prvo stran.

Glede zvočne kopeli pa ne vem ali me še čaka kaj kar mi mogoče ne bo ravno v veselje. Takrat sem bila prvič in sem prav vesela, da sem le lahko šla, ker sem kmalu, ko sem prišla potem domov, dobila tak feeling ko si v bistvu spet želiš nekaj takega doživeti, ker je bilo tako lepo. Pa sem bila prav presenečena, ker je minilo res že dosti časa, odkar sem imela tak občutek. Sem bolj pričakovala, da ali ne bom občutila nič, ker je bilo pač prvič ali pa kaj takega, kar pravijo drugi, da jih je strah…saj pravim, pustimo se presenetit.

upam le, da bom na strani časa…lp.

————————————————————————————-

UDELEŽENKA:

Pozdravljen jazsemkisem!

Moja izkušnja z gongi po prvi delavnici ….. pred skoraj enim letom, je bila nemoč, fizično počutje na dnu…. Ko sem danes prebrala tvoj odgovor nekomu, sem razumela, kaj se mi je dogajalo. Ko je spomin pozabil, sem februarja šla na drugo srečanje s sabo. Katastrofalno počutje, kot, da nekdo zunaj mene upravlja moja dejanja in po fizičnem bližnjem srečanju z drugim vozilom, sem zaznala misli: to rabiš za prizemljitev. Zelo hitro sem bila tukaj, čeprav sem se borila z obsojanjem, a sem kmalu prešla to otroško bolezen. Srečanja ob četrtkih so zelo močna in se jih bom zaenkrat neredno udeleževala. Motilo me je klepetanje na začetku. Vem, da je tudi to moja lekcija, da o tem spregovorim ali pa sprejmem.

————————————————————————————-

UDELEŽENKA:

Živijo, Robi!

Že nekaj časa delam na sebi, udeležujem se različnih delavnic, iščem, raziskujem. Vsaka stvar ni za vsakega, tole pa je pritegnilo mojo pozornost. Dvakrat sem se udeležila gongov in še moj možek, ki težko sprejema nove stvari, se je po kopeli zelo dobro počutil, tako da že z veseljem čakava novo kopel. Zanimivo, že kar nekaj časa nazaj sem na oglasni deski pred trgovino Nonina shramba vzela tvojo tel. številko in še danes jo imam v telefonu. Po prvi kopeli, ki sem se je udeležila in tvojih besedilih, ki jih pošiljah, sem začela iskati po spletu in našla na strani Tomaža Priteklja precej teksta, ki sem ga z velikim zanimanjem predelala. Zdaj poskušam delati s tem vsak dan. Omenil si, da se nekje dobivate in me zanima kaj več o tem.

Sončni pozdrav in hvala.

————————————————————————————-

UDELEŽENKA:

Pozdravljen,

hval za krasen večer v petek. Nja povem, da sem bila prvič na gongih in so me prevzeli. Ležala sem tik iob oknu in mi je vs čas pihalo – to mi ni bilo všeč – nisem iela spalne vreče, da bi zlezla vanjo. No, bom pač drugič vedela, kako in kaj gre. reakcija: tisti cečer je šlo lepo: polno energije, toda sobota in ne4delja – bila sem zelo utrujena, kar spalo se mi je. In sreča, da je bil vikend in sem res lahko počivala. Očitno je zvok deloval z veliko močjo. med samo izvedbo so name gongi delovali takole: ko sem slišala gonge, se mi je zdelo, da zboj s prcej veliko močjo drobi blokade. Ko sem slišala zvok iz tibetanskih posod, sem imela občutek čiščenja tistega, kar se je razbilo ob gongih. Zvonček pa je vse počistil – zame je bil povsem odrešujoč. No, sedaj pa se vse čisti, puca … – ko težko delaš, si pač utrujen. No, bila sem prvič in nisem vedela, čemu prinesti toliko vode. hvala, da si pvoedal. Vode je bilo premalo. Potrebovala bi je še kaj – za drugič vem, da je moram kar nekaj prinesti.

Hvala za zvok, hvala za vse, kar se je ob zvokih zgodilo v mojem telesu.

Topel objem …

————————————————————————————-

UDELEŽENKA:

Pozdravljen,

žal se jutri ne morem udeležiti, ker delam :(
Ob tem ti pa vseeno sporočam svojo izkušnjo od prejšnjič… Najprej bi rada pohvalila kvaliteto same zvočne kopeli. Vsakokrat, ko se srečam z novimi izkušnjami v življenju, skušam do situacij pristopati brez vsakršnih pričakovanj. In tako je bilo tudi tokrat. Sicer sem tisti teden imela tri dni že malo vročine. V službi je bil precejšen pritisk in veliko dela. Posledično so se potem tudi pri meni začele dogajati raznorazne stvari-ena od teh je bila vročina. Na začetku kopeli, sem imela nekoliko težave z izklaplanjem svojega uma in s kontrolo :). Potem sem se sprostila, predala in pustila, da me je tok vibracij ponesel tam, kamor je želel do roba znanega v neznanem oziroma obratno….Reakcija na kopel je bila ta, da sem potem imela zelo visoko vročino. Naslednji dan sem se zbudila povsem brez vročine, sicer pa fizično utrujena.

Izkušnja je bila zame pozitivna, rada bi pohvalila tebe in Matica. Skratka je bila zame to fantastična izkušnja.

ps: sicer pa je beseda premajhen okvir za nekaj tako globokega in širokega.
Še mnenje od mojega fanta:

Kot prvo sem bil malenkost nesproščen in na stvar gledal malenkost skeptično kot za človeka, ki dela veliko s svojim umom lahko pričakuješ, vendar sem podobno kot moja ….. odprt za nove izkušnje, in to kar sem na koncu odnesel je bila sproščujoča izkušnja, ki me je popeljala od valov prijetno toplega morja do tihega lebdenja nad širnimi planjavami. Po koncu sem se počutil lažji.

Lep pozdrav …

————————————————————————————-

UDELEŽENKA:

PRISRČEN POZDRAV

ZVOČNA KOPEL JE BILA ODLIČNA NA DOLOČEN TRENUTEK BI BILO SUPER, ČE BI ŠE MOČNEJE TOLKEL.SAJ VEM NE MOREŠ VSIM USTREŽITI PA NAJ IMAJO TOKRAT PRAV TISTI KI ŽELIJO MALCE NEŽNEJŠE ZVOKE. Na zvočno kopel sem prišla z namiro da si pozdravim revmatične bolečine, ki me spremljajo v nogah že kar nekaj let.Na žalost stanje se ni popolnama pozdravilo , ker sem jaz preveč trmasta in moram globlje razčistiti pri sebi.Rekla bi lahko ,da ,ko delam za druge mi zdravljenje uspe za sebe pa ne ker si ne zaupam. Drugi dan po zvočni kopeli sem v nogah čutila zelo hudo bolečino in sem komaj hodila. Ker sem bila v službi sem to kar težko prenašala.Moje telo je popolnama gorelo imela sem občutek kot ,da se kadi iz moje kože ogenj.Ko sem se pa prijela za roke so bile popolnama ledene.
Moj mož …… pa pravi da ga pečejo podplati in bolijo mišice v stegnih.Tudi on je nad zvočno kopeljo navdušen. Danes je nedelja jaz in moja družinica smo vsi zelo umirjeni in zadovoljni ,da smo končno skupaj po celem tednuin se imamo lepo.Tudi bolečine v nogah niso tako hude kot ponavadi.

HVALA TI , HVALA TI, HVALA TI…

————————————————————————————-

UDELEŽENKA:

Zdravo Robi!

Moje reakcije po terapiji z zvočno kopelijo. Med terapijo je bilo moje telo vso v mravljincih od začetka pa do konca.Doživela sem eno srčno eksplozijo,od takrat dalje, vidim sebe drugače, nekaj se dogaja, v sebi pa čutim nek mir.Sobota mi je bila podarjena, da sem jo res preživela v miru, kot da se je nekaj ustavilo, po drugi strani pa se stvari dogajajo same od sebe.

Lep pozdrav ….

————————————————————————————-

UDELEŽENKA:

Pozdravljeni!

Pred dvema mesecema sem se udeležila “vaših” gongov v šempeterski telovadnici. Nad njimi sem bila zelo navdušena in bila bi zelo vesela, če me lahko vpišete na vašo mail listo in me obveščate kdaj boste še imeli gonge tu na Goriškem.

LP …

—————————————————————–

Robi, pozdravljen!

Vzela sem si malo več časa, da odgovorim na tvoj sms glede mojih mišic, ker je res, da se rezltati delovanja pokažejo šele čez čas. Zadnji gongi so name delovali najmanj fizično, vendar samo na videz in na prvi občutek. Po gongih nisem čutila kakšne bistvene spremembe, v primerjavi s prejšnjimi kopelmi. Na dolgi rok pa se je izkazalo ravno obratno – zelo dober je tvoj nasvet vsem nam udeležencem, naj počakamo s komentarji o učinkih – mišice funkioniorajo že vseskozi in vsak dan bolj. Super je odredba (ki pa sem jo zadnje dni mogoče malo zanemarila) in pa tista vaja, ki se imenuje “mrtvi dvig”, če sem si ime prav zapomnila. Prejšnji teden sem imela v službi tako sceno, da sem se skoraj vsak dan vozila v Ljubljano in tam “čepela” na miru 8-9ur. Ker sem hodila pozno domov nisem imela niti volje niti pravega časa za večje gibanje. Redno pa sem delala “mrtvi dvig” in odredbe. Čudež!!! V zelo bližnji preteklosti bi to pomenilo trdo koleno, bolečine v hrbtrnici, zdaj skoraj nisem vedela za ta napor – mišice so veslo delale, koleno pa tudi Skratka, magic!!!!

Lep dan ti želim …

JAZ ODGOVARJAM:

Hm, kaj naj rečem, glede na to da si zlo malo delala ker si skoz na poti bi reku da je super. In to je dokaz kaj je moč Odredbe in kot pravim na Zvočni, da naš nižji Jaz rabi nekaj časa da sprejme sporočila “Višjega” Jaza.

Namaste R

——————————————————————–

UDELEŽENKA:

Pozdravljen,

vesela sem za sporočilo, nič me ne moti, da se naslavljamo s ti, tako čutim, da je takoj manj distance…

HVALA,da si!

Ja, tudi ….. sem hvaležna, da mi je posredovala tvoj naslov in vabilo na delavnico, Zvočno kopel ali kakorkoli že hočemo označiti. Z gongi sem se prvič srečala lansko poletje na Velem Ižu z mojstrico Mileno. Ali bi lahko rekla, da sem takoj čutila pripadnost temu zvoku?! In prvo naše srečanje iz Šempetra mi ostaja v podzavesti, enostavno ne izgine, ko me spomin opomni, odplavam. Za takšne občutke še nismo izumili besed!! Delovalo je v popolni meri na čustvih! Takoj, brez dvoma, sem verjetno pripravila vsa čutila in zvok je začel delovati. Skozi telo je najprej šel čisto fizično, občutila sem kot pekočo nit, ki se je razširjala skozi meso in kožo kot toplota ali kot bi neka svetloba delovala iz notranjosti navzven. In telesa kmalu nisem več občutila. Odnašalo me je kot breztežnostni predmet v vesolju…. Blaženost, umirjenost…so premalo opisljivi pojmi! Proti koncu sem samo videla, slišala in občutila valove na skalni obali, ki so butali močneje in močneje,… Ne vem kdo sem bila? Val, skala ali opazovalka? Zopet sem čutila kot bi moč zvoka hotel nekaj iztrgati iz mojega jedra. Ko ni bilo več zvoka, me je nenadoma prešlo razočaranje, zakaj je že konec?! Ni bilo dokončano,…. vendar je bil občutek lepega in pomirjujočega močnejši. Kot bi prišla direkt iz druge dimenzije!

Hvaležnost je neizmerljiva!

Če mi bo še dano, pridem še in še!

Lep pozdrav

in se upam kmalu spet srečamo.

——————————————————————————–

UDELEŽENKA:

Živjo!

No, maja sem bila drugič. nekateri občutki so bili podobni, na primer kako je zvok prihajal do mene, včasih nežno včasih bolj grobo se dotaknilč blokad, jih na nek način razbil in nato dobesedno pometel s “smetmi”. naslednji dan nisem čutila nobene utrujenosti. Morda občutek razširjene zavesti: koliko lepega je na svetu. Hvala Njemu za vse. Tokrat sem bila primerno pripravljena, poskrbela sem zase, da mi ni bilo ne pretoplo ne premraz nti neudobno.

Komaj čakam na naslednje srečanje.

Čau …..

——————————————————————————————————-

UDELEŽENKA:

Pozdravljen!

V bistvu zelo težko napišem mojo izkušnjo in moje občutke…

Mogoče pa vseeno…

V maju sem bila prvič na gongih, in sicer z namenom, da bi se malo sprostila. Vsakdanji stres mi pušča določene posledice, najpogosteje v obliki bolečin v vratu, hrbtu in v obliki glavobolov. Na gongih, žal, nisem “padla v feeling”, kljub veliki želji. Tako sem se dolgočasila, pregledala vso inštalacijo, postavitev oken… Ko sem malo bolj pozorno prisluhnila gongom, je njihov zvok deloval tako dovršeno, da sem pomislila, če pa mogoče ni ta na CD-ju. Dvignila sem se. Ko sem zagledala gonge, kako vibrirajo, me je dobesedno šokiralo. Delovalo je tako magično, da se preprosto ne da opisati. Ulegla sem se nazaj dol, pa spet dvignila, da bi preverila, če sem prav videla. In spet ulegla. Najbolj me je presenetilo (pozitivno), kakšen mogočen zvok lahko neka oseba izvabi iz tega preprostega in v bistvu ne ogromnega glasbila.

Zvočne kopeli se bom zagotovo še udeležila in zagotovo bom tudi jaz enkrat “padla v feeling”, tako da bom od kopeli odnesla še kaj več.

Tebi pa čestitam. Mislim, da si na pravi poti: vibracije gongov so, kljub bučnosti, vse prisotne otroke uspavale. Lepše pohvale pa ne moreš dobiti.

Lep pozdrav ….