- 3. GONG kopel v bazenu centra SPA Perla 13.4.2011

UDELEŽENKA PIŠE:

Zvočna Perla…

No, pa smo jo spet dočakali… Zvočno kopel v centru Spa Perla namreč. Bila je fantastična in nad tem, kar jo dela drugačno od drugih, sem naravnost navdušena.

V nekem posebnem stanju sem na Zvočno že prišla. Umirjena, pa hkrati malce vznemirjena, malce ‘podkurjena’ s tistim otroškim pričakovanjem in neizmerno radostjo, da se bo zgodila.

Ko smo odrejali za prizemljitev, sem se z nogama dotikala tal bazenčka. Čutila sem, da mi noge kot magnet nekaj vleče navzdol. Wow. Na Zvočni med odrejanjem običajno sedim, in tega nisem nikoli začutila na tak način. Ko je odrejanje nekaj časa trajalo, sem imela občutek kot da mi nekaj vleče telo narazen v vse smeri in kot da sem široka meter krat meter ali še nekoliko več. Zvoka šamanskega bobna na fizičnem telesu sploh nisem čutila ampak sem čutila, da se odbija od energijskega telesa. Wow. Jasno sem zaznala, kako se vse bolj širim in širim, kako s svojo prisotnostjo napolnjujem prostor in kako se zvok nežno dotika energijskega telesa in se odbija stran. Zlata svetloba se je z zvokom širila po prostoru in ga napolnjevala. Nato me je za nekaj trenutkov, mogoče minut, ne vem, povsem odneslo.

‘Zbudil’ me je zvok gonga. Stal si za menoj in udaril nanj. Zvok me je fizično kar malo prestavil. Udaril si enkrat, dvakrtat, trikrat… hm, ne vem, ampak čutila in videla sem kako mi iz energijskega telesa ob tvojih udarcih vsakič dobesedno odletava neka temna gmota. Začutila sem blazno olajšanje in lahkotnost. Fuf, super!

Potem me je spet odneslo in nimam pojma kaj se je dogajalo in koliko časa je vmes preteklo, ko sem slišala, da okoli mene ljudje v govorno-pevskem slogu proizvajajo dolg aaaaaaaaa, temu pa se se je v bazenu pridružil jasen zvok kristalne posode. Takrat sem v hipu izgubila ta občutek energijskega telesa in pozornost se mi je preusmerila na fizičnega. A le za kratek čas. Najprej sem, tako kot vsi ali večina zavestno iz sebe sproducirala zelo nizek ton. ‘Štrleti ven se ne spodobi’, mi je šinilo skozi možgane. A komaj sem zaznala to misel, že sem preklopila nekoliko višje, v mojo lego. Takrat se je začelo. Um se je popolnoma izklopil, fizičnega telesa nisem zaznavala več. Nimam pojma kaj se je izražalo skozi mene, na kakšen način in kako se je slišalo. Nekaj med govorom in petjem je bilo, ob tem pa sem se počutila povsem lahkotno, prazno, osvobojeno vseh tehničnih komponent in misli kako naj bi kaj zvenelo in kako naj bi bilo sproducirano. Bila sem kot cev, zvok pa se je samo zlival iz mene, s kristalno posodo pa še ojačal. Vibracije posode, ki sem jih čutila ob tem na telesu so bile v drugem planu. Zvok, ki se je produciral iz mene in močno širjenje srčne čakre, to je bilo tisto, kar me je povsem prevzelo. Na trenutke sem se zavedala dogajanja okoli sebe. Ko sem prisluhnila vsakemu glasu posebej, se mi je zdel razglašen, ko pa sem vse skupaj zajela kot celoto, sem na trenutke slišala harmonično usklajenost vsakega posameznika z vsem. Čutila sem kako se dogajajo močne transformacije pri vseh. Ne vem koliko časa je vse skupaj trajalo, ampak imela sem občtek, kot da se je vse skupaj odvilo v enem samem trenutku.

Zvok je močno deloval na vsa naša telesa, tu ni dvoma. Zanimiva pa se mi zdi povezava med čakrami, kjer je zvok deloval še bolj izrazito. Na drugo, spolno čakro je deloval zvok kristalnih posod, peto, grleno, ki je z drugo tako ali tako povezana (kreativnost in izražanje) smo odpirali s svojim glasovnim izražanjem, četrta, srčna, pa se ob aktivaciji pete posledično aktivirala sama. Prva dva dni po Zvočni sem bila fizično zelo utrujena. In nekaj dni je že od Zvočne, pa še vedno čutim rahlo mravljinčenje na predelu spolne čakre in še vedno čutim močno odpiranje srca, utrujenost pa je izzvenela in se počutim odlično.

Neizmerno sem hvaležna, da smo Zvočno sooblikovali vsi, tako ti in Dušan ter mi, ki smo se jo udeležili. Naše skupno ‘muziciranje’ nas je povezalo v homogeno zvočno celoto z enim samim ciljem: izraziti sebe kot je v danem trenutku potrebno za posameznika in za celoto, za vse. Na ta način smo s svojo aktivnostjo ogromno prispevali vsak zase in drug za drugega. In zato sem nad tokratno zelo močno Zvočno povsem navdušena. Hkrati se zavedam, kako močno orodje je človeški glas, ki smo ga tokrat na Zvočni prvič uporabili. Je namreč tisti neposredni del posameznika, v katerem se zrcali vse, kar v nekem danem trenutku posameznik je. In ko posameznik glas sproducira se nevedoč tudi razgali. Vendar prav ta neposrednost, ranljivost in edinstvenost, ki posameznikov glas odlikujejo so tiste komponente, ki človeški glas v hirarhiji inštrumentov za transformacijo in dvig zavesti postavljajo na njen sam vrh.

Upam, da bo kmalu spet kakšna v bazenu in se jo že veselim. Za tokratnjo pa HVALA Tebi in vsem Nam, ki smo jo soustvarili skupaj z ‘našimi’ Mojstri!

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

UDELEŽENKA PIŠE:

Živio Robert!

Želja se mi je izpolnila.

Ker nisem vedela, ali mi bo uspelo priti in sem ti rekla, da upam, da mi bo. Pa si me popravil in mi predlagal, naj upanje zamenjam z željo. In to sem tudi storila. Nekaj dni prej sem si res ponavljala Jaz si želim na Zvočno v bazen, Jaz si želim na Zvočno v bazen …

Evo, in mi je uspelo. Želja je dobila moč. Obrnila se je v mojo korist. Sem močno vesela in hvaležna. In to dvakrat. Prvič zato, da se je moja prošnja udejanila, drugič pa zato, ker sem spet doživela izjemno Zvočno kopel. V vodi, ki je zame ne samo življenjskega pomena, pač pa tudi področje, ki me osvobaja, me sprošča, mi nudi izjemne užitke. In ti so se okrepili, ko so začeli donet zvoki gongov. Kar prodrli so vame in edino kar sem naredila, je bilo to, da sem pustila, da so se igrali z mojim telesom. Voda in zvok …  Jaz pa sem se počutila kot ribica, no ja, človeška ribica.

Vse dokler nisem začutila vibracije kristalne sklede. Potem sem se še kako počutila ženska, ker je bila sprožitev energije v meni tako silna, da mi je za hip kar sapo vzelo. Čutila sem, kako se mi nabira v telesu, kako se mi v bistvu pretaka po celem telesu. Premaknila sem se vase in pozabila na vse. Vse se je dogajalo navznoter, zunanjega sveta ni bilo. Ničesar nisem pustila zunaj! To je bilo tako razkošje užitkov, ki je moje telo okrepilo z novo osvežilno energijo. Ne samo razkošje, ampak vrhunec užitka.

In vse se je dogajalo v kombinaciji z izgovorjavo vokala A. Rekel si nam, da odpira srčno čakro. Ki je središče Ljubezni. S srčno čakro je povezano tudi sprejemanje, pa sočutje in videti ljudi takšne kot so. Brez obsojanja pogledati in videti dušo, ki tiho biva v telesu in sprejema življenjske lekcije.

Ko odpremo srce in srčno čakro, pomeni, da smo se odločili za spremembo. Da opustimo stare načine delovanja in se predamo Ljubezni. Da opustimo strahove, iluzije. Ko smo enkrat v srcu, takrat delujemo v Ljubezni.

In želim si, da bi je bilo čimveč za vse nas.

Pozdrav iz srca

JAZ ODGOVARJAM:

Ja, priznati moram, da sem idejo da upanje zamenjaš z željo dobil, ko sem se spomnil tistega kar učijo Plejadanci v skripti in to je enostavno tako enostavno da na to kar enostavno pozabimo J

Kar se pa tiče vokala, bi se rad obema zahvalil za vaša doživetja, katera so mi potrdila, da je bila uporaba vokala dobra oz odlična odločitev. Priznati moram, da sem bil na začetku lepo presenečen nad toni ki smo/ste jih proizvajali saj ste bli bol glasni kot sklede J Prepričan Sem, da smo maksimalno izkoristili kar se izkoristit da od Zvočne v bazenu – vokal – voda – dihanje – zavedanje – zvok Gongov in Kristalnih skled. Res pa je, da tudi Rušilna Zvočna ima svoje prednosti, sploh v letnem času k prhaja, da samo Smo, ležimo z zaprtimi očmi in se samo prepuščamo vibraciji vsemogočnih Gongov.

Zvočno rade volje ponovim tudi v maju v kolikor bo dovolj interesentov, vsaj in maksimalno 14.

Še enkrat hvala, Namaste, Robi

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

UDELEŽENKA PIŠE:

Veliko zvočnih kopeli sem že doživela in ne bom rekla, da je bila ta boljša od drugih, bila je pa zelo posebna. Šamanski boben in Gongi na začetku so me popeljali v mojo zgodbo, pod slapove, v divjino in med neznane ljudi, ki so del zgodbe mojih življenj. Gongi so opravili svoj del in me popolnoma sprostili.
Spodbudil si, da se aktivno vključimo v sam proces z lastnim zvokom, svojim glasom, ki je najbolj naravna stvar, pa vendar se človek najprej prestraši, češ, kaj zdaj ta hoče od nas? a zdaj pa moramo pet ? pusti me pri miru, da uživam kot ponavadi in se prepustim masažiJ. Želja po pasivnosti…No, po prvem krogu je ego malce popustil in sem spustila glasek AAAA, pol pa vedno bolj korajžno in ko je posoda prišla do mene, sem ugotovila, kako se je v tistem trenutku moč glasu ojačala. Počasi so se pridružili še drugi glasovi in ratal je en tak zborček AAAA-jev, kar je bilo prav prijetno za uho. Pa ne samo za uho, vse je vibriralo, prostor je dobil drugačno »obliko«, energija v prostoru se je spremenila, dvignila na neko drugo raven in ta JAAAAA je res deloval na srčno čakro in intenzivno odpiral ta predel. Začutila sem, da nisem v zraku, niti na tleh, ampak nekje v sredini, tam v svojem srcu. Bila sem v sebi, zavedna svojega telesa skozi vibracije lasnega glasu in kristalne sklede. Vendar sem bila tam le toliko, kolikor sem se uspela tja prerinit skozi stisnjene tunele in pregrade blokad. In ugotovila sem, da bo potrebno še veliko dela, saj so AAAAAji le s težavo prodirali skozi trde plasti ščitov, ki sem si jih ustvarila okoli srca. Moč vibracij velike posode je tako intenzivna, da me je v trenutku, ko si se približal zazibalo in za nekaj trenutkov sem pozabila na vse. Prerukalo me je, porušilo nekaj zidov in prepustila sem se čudoviti masaži notranjih organov. Po zvočni sem bila popolnoma zrelaksirana in prijetno utrujena.
A naslednji dan sem doživela presenečenje, ki ga nisem pričakovala. Zjutraj sem se zbudila vsa pobita. Bila sem razdražena, napeta, šlo mi je na jok in čutila sem slabost. Ta napetost se je čez dan stopnjevala, zašla v en kar hud konflikt, telo se je treslo v slabosti, še posebej na področju srca. Pretočila sem kar nekaj solz. Ko sem se počutila popolnoma nemočno, sem se z nekak prisilila in šla sem hodit, dihat in odrejat v naravo, v gozd k vilam, škratom in ptičkom, vidnim in nevidnim bitjem narave in prosila za pomoč. Začutila sem olajšanje in osvežitev. Vse skupaj se je malce umirilo, vendar sem bila utrujena, kot da bi ves dan težko fizično delala. Potrebovala sem več spanja kot ponavadi, da je proces v miru stekel in opravil svoje delo. Naslednje jutro sem se prebudila sveža in spočita.
Vsi ti občutki in dogodki so mi spet dali mislit, kakšno moč ima ZVOK, kako globoko prodira,  kak čistilec in  rušilec je. Šla sem skozi proces čiščenja, ki sem ga na srečo prepoznala in se nisem ustrašila, saj sem že nekajkrat doživela podobne stvari, redko sicer tako intenzivno. Ne vem točno, kaj vse je šlo ven. Mislim pa, da so mi dan po zvočni prišli nasproti ljudje, ki so pritisnili točno tja, kjer nekaj manjka ali je nečesa preveč in to v času, ko sem bila šibka in ranljiva. Le tako sem se lahko zavedla, kaj moram popravit, čemu moram posvetiti pozornost. Sama pri sebi vem, da so meje moja šibka točka, da jih ne znam postavljat in velikokrat dovolim ljudem, da z mano ravnajo tako kot oni mislijo, da je prav…in jaz to prenašam zato, ker me je strah sprememb, ker je lažje životariti v rutini in  zato, da se komu ne zamerim, da imam mir, da ugajam in podobne neumnosti…  A, ker ne poslušam Sebe, me vedno bolj stresa. Vedno težje lekcije prihajajo. Že dolgo namreč čutim, da imam za nardit red na tem področju, postavit stvari na mesto, oddat, česar ne rabim in sprejet tisto, kar čutim, da je »moje«. In prav tu odloča srce.
Vem, da sem iz te izkušnje prišla spet za nianso trdnejša, močnejša. Zato vztrajam, iščem sicer nove poti in načine, vendar ZVOK ostaja neka stalnica, v kompletu z odredbami seveda, zlata nit, ki jo ohranjam in negujem, saj je doslej najbolj korenito posegel v moje telo na vseh nivojih in mi pomagal pri spreminjanju programov v glavi. Moje življenje se spreminja, osvobajam se…osvobojena sem fizičnih bolečin, ki so bile več kot deset let del mojega vsakdanjika. Ne vem, kako sem preživela tisti čas…ne vračam se v tiste občutke, raje okušam življenje tako, kot ga živim zdaj, vendar sem se za trenutek v spominu povrnila tja in oh,…lahko samo izrazim eno veliko veliko HVALEŽNOST, LJUBEZEN,.. najprej Vesolju, da mi daje Življenje in Svobodno Voljo in Sebi, da si dovolim, da prihaja Sprememba in Tebi, da sem odkrila način, ki je Zame zelo učinkovit, ki deluje terapevtsko, ki zdravi bolečine in vzorce, ki me sprošča in osvobaja. Marsikdo ne bi verjel, da je bolezen, ki najeda in povzroča hude bolečine mogoče odpraviti na tak način, a ko to doživiš na lastni koži… Čutila sem, da se je bolečina začela najbolj intenzivno topiti in je izginila, ko sem začela delati na sebi skozi zvok in odrejanje. Tu sem se našla. Zdaj Sem zdrava. Navdušenje do življenja, iskrica, ki neti vse to, se vrača. Življenje čutim in doživljam celo veliko močneje in barvito kot kdajkoli prej. Ta trenutek so pritekle solzice, pa ne zaradi bolečine, temveč solze Radosti, Sreče, resnične Ljubezni do vsega kar me obdaja. Ko bi znala ta občutek zadržati in ga uporabiti v vseh situacijah….J
A zdaj, ko sem oddala fizično bolečino, prihaja na površje čustvena, ki je na svoj način še močnejša, čeprav se to dvoje ne da primerjati. Ni konca :) Saj… hvala Bogu, da boli, ker vsi okovi in ščiti, ki sem si jih okovala okoli srca, da ne bi čutila bolečine, so me pripeljali v stanje otopelosti. Globlje kot prodiram, težje preizkušnje prihajajo na dan. Kopljem po pesku in prihajam do vedno večjih kosov grušča. Kaj me čaka tam na dnu :) Hvaležna sem, da imam sposobnost hitrega reševanja problemov in »rehabilitacije« po takih čustvenih udarih in tako mi »mine«, na katere stopam, ne vzamejo upanja in volje do življenja in vem, da je to samo odstranjevanje tistega, kar sem nekoč ali pa pred kratkim sama zasadila v svoje življenje. Čutim, da sem v vsej svoji krhkosti zelo močna in trdna.
Včasih se zdi, da se stvari nikamor ne premaknejo, sprememba prihaja počasi, vendar se dogaja. To lahko trdim zagotovo, saj vidim in prepoznavam stvari, ki so zame pomembne, bolj znam zlest vase in it v svoj mir in tišino, kvaliteta mojega življenja se izboljšuje in celo…znam se že kdaj pa kdaj postaviti zase !!! :)
In vse to mi je danes zjutraj potrdila izjava sodelavke, ki mi je dejala, da opaža na meni zelo velike spremembe v zadnjih nekaj mesecih. Spremembe na pozitivno. Paše to slišat od nekoga, ki ni nekdo od mojih bližnjih. Tako dobim potrdilo še od zunaj, da je pot po kateri hodim, prava. Saj veš, dvomi se vedno pojavljajo.
Hvala, da mi pri tem pomagaš, HVALA.