2. GONG kopel v bazenu centra SPA Perla 19.1.2011

UDELEŽENKA PIŠE:

Pozdravljen, Robert!

Evo, pa je še ena the best zvočna za tabo, za nami… Malce bom podelila svoja občutenja in dogajanja na zvočni in še posebej pred zvočno, ker je bilo tokrat prvič tako intenzivno in na tak način.

Pravijo, da ko sprejmemo odločitev, da bomo nekaj naredili se zadeve na energijskem nivoju že prično dogajati. In takoj, ko sem dobila informacijo, da bo zvočna v bazenu, sem se odločila, da se je udeležim. V prvih dneh po prijavi nisem opazila, da bi se dogajalo kaj posebnega. Ničesar niti nisem pričakovala, o ničemer nisem razmišljala… pa vendar…

Tri dni pred zvočno sem začutila nenavadne spremembe v razpoloženju in svojem fizičnem telesu. Menstrualni cikel se je ravno dobro zaključil in tudi sicer nimam nikakršnih psihičnih in fizičnih težav s tem. Zdaj pa so se mi pojavili znaki predmenstrualnega sindroma, kar ni logično in za kar je glede na situacijo res težko iskati racionalno razlago. Malce sem bila utrujena, malce nervozna, malce bolj občutljiva, čutila sem rahlo tesnobo in strah, narahlo so me bolela prsa ter v predelu rodil, želja po sladkem pa je bila tako močna, da je ne pomnim. Mislila sem, da bom kar umrla, če ne bom zaužila nekaj nezdravega sladkorja. Da je bila slaba vest manjša, sem kupila različico evrokrema, neko varianto dietnega ‘zvarka’ in ga jedla kar z žlico. Uf, ko tole podoživljam, zdaj ko pišem, me kar mrazi. Bljak. :-)
Skušala sem biti sicer čimbolj fizično aktivna – zahtevnejše pospravljanje oz. preurejanje prostorov, šport, dihalne vaje… pa tudi meditacija… kar je delno pomagalo, pa vendarle, izzvenelo ni, dokler… se ni zgodila zvočna kopel v bazenu.

Zvok šamanskega bobna na začetku me je v trenutku odnesel neznano kam, telesa nisem čutila… Ko pa sem se le za stotinko sekunde zavedala sebe in svojega fizičnega telesa, sem se zavedala zgoraj opisanih bolečin, strahu in nelagodja, in ulile so se solze… Neka žalost, prastari spomini pomešani s hrepenenji, željami, tesnobami in strahom… ki jih je zvok kristalnih posod kar naplavljal na plano. Na začetku zvočne si rekel, da naj izpostavimo svoje težave,… morda želje… Črhnila nisem niti besedice, ampak namera je bila dovolj, da se je pričelo dogajati. In vsa ta nerazrešena navlaka se kopiči prav v predelu spolne čakre, kjer tudi zvok posod zelo intenzivno deluje. Občutek sem imela kot da zvok deluje kot laser, ki prebada moje fizično telo. V nekem trenutku, ko sem se za hip spet zavedala sebe, mi je skozi možgane švignil stavek: Tisti, ki si ničesar ne želi in se zgolj prepušča življenju, nikoli ni razočaran. Resnica. Oblil me je mir. In tako so se zgoraj omenjeni občutki in solze mešali z občutkom miru… Tako je bilo v valovih nekje do polovice zvočne…

Nekje na polovici pa… kot da bi odrezal, so vse bolečine v trenutku prenehale, solze so se ustavile, tesnoba in strah sta izginila, še močneje sem občutila mir. V hipu mi je postalo jasno, da so se v nič razblinili vsi znaki predmenstrualnega sindroma. Včasih sem imela kot večina žensk kar nekaj težav s tem, pa četudi so težave na psihičnem in fizičnem nivoju izginile, je nekje v celicah ostal živ spomin na ta pojav. Prišel je pravi čas, da je zvok šamanskega bobna, kristlanih posod in ostalih inštrumentov vse to razblinil in izbrisal iz spomina celic mojega fizičnega telesa in psihe.

Po koncu sem bila prijetno utrujena, ampak zadovoljna in iz srca hvaležna za to izkušnjo. Naslednji dan sem se spominjala različnih preteklih dogodkov o katereih nisem premlevala ampak sem jih zgolj prepustila skozi um in srce in jih za vselej odpustila. V predelu spolne čakre sem čutila rahlo mravljinčenje. Že proti večeru se vse skupaj umirilo, mravljinčenje je prenehalo. Osvoboditev mi je prinesla neizmerno olajšanje, temu pa je sledil občutek hvaležnosti in miru. Takšen je pač duhovni razvoj, kjer z umom ne moremo določati časa in poti svoje preobrazbe. Šele ko nekaj zares dozori, odpade. Tako kot se dogaja je prav in natanko taka je prava pot. Izkušamo, kar moramo, da se lahko vzpenjamo in rastemo, ter se iz sekunde v sekundo spreminjamo. Odmetavamo česar ne potrebujemo in kar smo pripravljeni odvreči, da lahko v svoje življenje končno sprejmemo MIR.

Hvala, hvala, hvala… vsem Vam, fizičnim in nefizičnim Mojstrom Zvoka.

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

UDELEŽENKA PIŠE:

Dragi Robert!

Rekel si mi, naj ti pišem o svoji izkušnji z gongi. Poskusila bom, čeprav s težavo pišem o tem, kar čutim. Z prijateljem se veliko pogovarjava o tem in med nama je ogromna razlika v zvezi z zaznavanjem gongov. On je zelo »noter«, medtem ko jaz prihajam počasi.

Poskusila sem gonge v športni dvorani, v Krombergu in v Perli. V telovadnici je bilo dobro, v Krombergu super, v vodi najlepše. Moja hiba je ta, da se s težavo prepustim, sprostim; stalno moram imeti kontrolo nad tem, kar se mi dogaja. Ne utegnem spustiti vajeti. V vodi pa je vse drugo. Voda je moj element in je vse potencirano na eksponent. Imam občutek, kot da sva jaz in voda eno in da se jaz razširin izven svojega telesa. Kot da je moje telo dosti večje, ker je združeno z vodo.

Včeraj sem prišla v Perlo stresirana, zelo utrujena in potrta  zaradi težkega dneva; po končani zvočni kopeli pa sem bila polna energije, dobre volje, bolna upanja in volje do aktivnosti. Vibracije so enkratne in nepopisne (zato imam težave z opisovanjem); imela sem občutek, da mi vibracija zajame sapo, dih, da mi polni dušo.

Včeraj si na koncu rekel, da se je zvočna kopel komaj začela. Kako to misliš? Prijatelj pravi, da čuti učinke zvočne kopeli kar cel teden, jaz pa ne. Počutim se res dobro, čeprav ne vedno; včasih se mi dogaja, da prav dan po zvočni kopeli se kregam z marsikom, predvsem doma.

Ponavljam: ne vem kako učinkujejo name gongi. Počutim se dobro. Dosti boljše odkar hodim na tvoja srečanja, Verjamem, da gongi učinkujejo tam, kjer je potrebno, a to zaznavam le podzavestno.

Hvala vsekakor za to krasno izkušnjo. Občudujem tvoje veliko srce. Daruješ nam svoj čas, talent, energijo, pomoč. Prisrčen pozdrav

JAZ ODGOVARJAM:

Kaj mislim s tem ko na koncu Zvočne rečem, da se je Zvočna šele začela? Saj si si že sama odgovorila, saj praviš da se ¨kregaš¨ z marsikom, predvsem doma. Jaz mislim da kreganje ni pravi izraz za spremembe, ki se dogajajo globoko v tebi, ker ravno tam je vzrok zakaj se ¨kregaš¨ in tudi sama to praviš, da učinke zaznavaš podzavestno in ravno v tem se razlikuje ¨zdravljenje¨ med Gongi ali pa na kak drugi alternativni način in zdravljenjem s pomočjo tablet. Gongi delajo na vzroku, tablete pa na posledici/bolečini. Jaz mislim da če ni kreganja v odnosih potem nekaj ni ok. Kreganje je zame le znak da imaš korajžo nekaj izrazit. Pomisli kako bi blo če bi ti use v sebi zadrževala. Sej trenutno bi lahko rešla problem s kako tableto ki bi potlačila tisto kar mora prit ven. In to bi nrdila enkrat, dvakrat in nešteto krat, dokler ne bi prekipelo in ponavadi je takrat že prepozno. To je ena plat, za drugo plat pa ti rečem, da ne se preveč obremenjevat kako učinkujejo Gongi na tebe danes, ker bomo učinke teh vibracij mogoče občutili šele jutri, pojutrišnjim, čez en mesec ali pa celo enkrat v bližnji prihodnosti. Nekaj kar 100% vem je da Gongi oz vibracija teh vsemogočnih ¨instrumentov¨ delajo tudi na mentalnem telesu in hvala Bogu da je tako, ker vedet je treba, da sedanje stanje je razultat misli, ki smo jih imeli včeraj. Koliko časa pa potrebujemo, da spremenimo mišljenje je odvisno od vsakega posameznika posebej.

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

UDELEŽENKA PIŠE:

Živio!

Če bi me zdaj nekdo vprašal, kateri dogodek v mojem življenju je bil najlepši, bi malo razmišljala, saj lahko rečem, da jih je bilo nekaj. Vendar bi se Zvočna kopel v bazenu uvrstila na visoko mesto. Pa ne samo to, saj se je skoraj ne da z ničemer primerjat. Je preveč edinstvena, je nekaj, kar moraš enostavno doživet. Odgrne se ti novo videnje, nov svet.

Čim sem zaplavala po bazenu, sem se že boljše počutila. Voda je moje področje, telo se mi je v njej takoj sprostilo, prav omehčala sem se. Kot da bi mi pomagala odplaknit kakšno tegobo ven iz mene. Kar plavala sem, a le toliko, da sem se potem preselila v manjši, toplejši bazen. Ko sem stopila vanj, me je voda dobesedno objela. Kakšen krasen občutek. Malo sem še rabila, da sem se umirila, kajti po bazenu so se že razlegali čudoviti zvoki piščali. Ko sem zaprla oči, pa sem se samo še prepustila.

Začeli smo z dihanjem. Počasi in sproščeno. Globok in dolg vdih in počasen izdih. Tako si je zavestni um počasi odpočil. Postala sem pozorna le na fizični občutek, da sem v svojem telesu. Začutila sem notranje organe, mišice, predvsem pa bitje svojega srca. Telo se mi je popolnoma umirilo, le v sencih sem čutila mravljinčenje … In ne vem zakaj me zvok bobna vedno znova tako prevzame. Kot da bi se nekaj prebudilo v meni. Nekaj čudovitega, pa ne vem kaj. A občutek je bil tak, kot da se je spustil raj z neba. Zavedala se le, da doživljam nepozaben trenutek – zavedanje, ki ga največkrat dojameš, ko čarobni trenutek že mine. Tu sem brez preteklosti, brez prihodnosti, popolnoma pozorna le na glasbo.

In glasba je stara toliko kot človeško bitje. Naši predniki, ki so potovali od votline do votline, so zraven tisto malo hrane, ki so jo potrebovali, nosili zraven tudi razne instrumente, tudi boben.

Vse se je potem stopnjevalo z vibracijami gongov. Kar transformiralo me je v skrivnostni svet zvokov, kar nekam onkraj zvoka. Pa saj niti ne vem več, kaj je bilo prej kaj potem, ker se je vse skupaj prelivalo med seboj. Telesa v vodi sploh nisem čutila, le osvoboditev od jaza, pravzaprav pot k blaženosti. Prišla sem v stik z notranjim jedrom, s središčem svojega bitja. Vendar tega sem se prav popolnoma zavedala šele, ko sem začutila vibracije kristalne sklede. Še nikoli nisem tako zelo čutila same sebe. Sprožil se mi je močen občutek ugodja, ki se je razpršil po celem telesu. V meni je zaokrožila neka ognjena sila, ki je mojo bit popolnoma osvobodila. Telo mi je v vodi lebdelo, bila je le moja notranjost, vsa sem bila v sebi v vsej svoji popolnosti. Vsa, cela in eno. Za trenutek sem si zaželela, da bi trajalo. Ne za vedno, le za dolgo … Kajti ta energija, ta magnetna sladkoba, ki se je takrat v meni sprostila, je ostala v meni. Kot nekaj toplega, nekaj kar te okrepi, kar ti da življensko moč. Doživela sem izjemen občutek zadovoljstva, pa ne samo to, tudi zadovoljenosti.

Počasi sem se vračala … Bolje rečeno: en del mene se je vrnil v ta svet, ki ima smisel samo v vidnem in razložljivem, en del mene pa je za vedno ostal tam, kjer imam na razpolago vse bogastvo tega sveta …

Hvala Tebi in Vsem za to krasno doživetje in nenazadnje hvala, da sem, da imam to možnost.

In za konec:

Kadar delaš, si kakor piščal,

v kateri se šepet ur spreminja v glasbo …

In kaj pomeni delati z ljubeznijo?

To, da tkeš tkanino

z nitmi svojega srca,

kakor da boš z njo oblekel svoje najljubše …

(Kahlil Gibran)

Lepo se imej …

P.S.

Pa bi rada dodala še en prispevek. Ne bom nič rekla, saj je zgovoren sam po sebi. Škoda le, da nekateri še vedno ne sprejmejo te energije kot najmočnejše energije v našem življenju.

Master&Johnson sta ugotovila, da ima 75% moških prezgodnji izliv in 90% žensk ne doživi orgazma. Zato so ženske tako vznemirjene, jezne in razdražene. Tantra trdi, da je ženska, dokler ni zadovoljena, vedno v bojnem položaju. Počuti se izkoriščeno, zlorabljeno, kot stvar, ki se jo odrabi. Podkupljene morajo biti, sicer se niso pripravljene spustiti v seks. Tako ženske postanejo frigidne, moški pa čutijo krivdo in greh .

JAZ ODGOVARJAM:

Praviš da: ¨Še nikoli nisem tako zelo čutila same sebe¨… Ja, kot sem reku na začetku, posebnost Zvočne v bazenu SPA centra je v tem, da se naše telo, ki je pbl 70% sestavljeno iz vode združi z vodo bazena, ki ima pbl temperaturo našega telesa in z Zvokom sklede, ki je sestavljena čistega kvarc Kristala in naše telo je zelo dovzetno za te vibracije, ker je tudi samo  sestavljeno iz podobnih snovi.

Kar se pa tiče zadnjega odstavka, ki sta ga napisala Master & Johnson bi dodal še Jaz moje mnenje. Strinjam se s tem, da ne vsaka ženska doživi orgazma in je zaradi tega jezna, vznemirjena, zadržana in v bojnem položaju, ampak to ja dandanes začaran krog, ker dokler moški ne bo odpravil prezgodnjega izliva, dokler ne bo dojel, da sta orgazem in izliv dva ločena procesa, ki se zgodita v razmaku parih sekund in se naučil doživet orgazem brez izliva, bo to žal tako.

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞