1. GONG kopel v bazenu centra SPA Perla 29.12.2010


Zvočna v vodi…

Doživetje zvoka v vodi je bilo neponovljivo. Voda je moj dom in zvočna kopel v vodi je zame, kot da bi imela dom v zvezdah.

Vibracija zvoka v vodi je fenomenalna stvar in njegov učinek na telo je božanski. Če na zvočni na suhem vsa navlaka odpada, se v vodi to dogaja še toliko bolj intenzivno. Voda dobesedno prečisti in odplakne umazanijo na vseh nivojih in po končani kopeli, ki je zdaj res kopel, se počutiš lahkotno,….kaj lahkotno, počutiš se kot peresce! Kot bi oddal vso umazanijo, se do konca spraznil in  nastane prostor za sprejemanje novega.

Pa gremo od začetka. Najprej dihanje. Že po odredbah sem ti želela povedati, da to počneš mojstrsko. Kako ti rata tako intenzivno dihati??? Meni kar zmanjka moči…ne vem če delam kaj narobe, ali je to samo stvar kondicije. Tako intenzivno dihanje lahko pripelje do mravljinčenja in krčev v rokah in človek se lahko kar malo ustraši, vendar si dal  občutek, da ti lahko zaupamo. Se ti sploh zavedaš, kaj vse si naredil zadnjem letu ? Kak neverjeten korak si napravil? V sebi nosiš nekaj, kar daje ljudem občutek varnosti in ti z zaupanjem sledijo in to počneš vedno bolj spontano in lahkotno… No, dihanje je sprostilo napetosti in telo je bilo po taki dozi kisika bolj pripravljeno sprejemati vibracije, ki so sledile. Stvar je zelo učinkovita in zdi se mi zelo v redu, da si jo vključil v “ogrevanje”.

Ko je telo prvič doživelo stik s zvokom kristalne sklede, je bilo najprej kar malo šokirano. Res! Občutek masaže notranjih organov. Čutila sem, kot da se je kvaliteta vode popolnoma spremenila. Postala je bolj mehka, kot da bi v njo vlil nek naravni »mehčalec« ali kot da bi zaplavala v olju. Ko si prišel z veliko skledo in sem se s celim telesom potopila v vodo, sem v polnosti začutila moč zvoka. Fantastično! Vibriranje vsake celice. Sprva je učinkoval na spodnje energijske centre in povzročil prijetno toploto v spolnih organih. Vse je zavibriralo in saj veš, kako ženske to občutimo. Če ne zanikamo, nam je prijetno:)) In bilo je prijetno:)) Kdo bi si mislil, da lahko zvok pripelje do tako prijetnega vzburjenja. Vendar nisem bila sama in potrebno je bilo malo kontrole. Zvok je potoval navzgor po centrih in imela sem občutek, da bom zletela iz sebe ali bolje rečeno, da se bom odlepila od svoje gostote. Oči je spet potegnilo navzgor in začele so vibrirati skupaj z vibracijami sklede. Po določenem času sem se zavedla, da ne diham. Podobno se mi dogaja med viškom pri gongih… Dih se je popolnoma upočasnil in čas se je ustavil. In ko si se s skledo preselil k drugim ljudem, je skozi mene še zmeraj občasno stekla elektrika. Čutila sem jo kot nekakšen tok energije, od trtice proti glavi. Kar stresalo me je. Vendar na prijeten način. Podobno mravljinčenju. Medtem, ko sta delala s posodami, je bilo prijetno poslušati igriv in lahkoten zvok flavte. Ves čas tam nekje v ozadju, a hkrati zelo sproščujoče.
Saj ne vem koliko časa sta posvetila masaži posamezne osebe, ampak meni je bilo prekratko. Vem, da je časovna stiska, vendar mislim, da naslednjič lahko malo podaljšaš oz. narediš še en krog, še en obhod. Čas lahko pridobiš na začetku, ko lahko čakaš zamudnike in začneš res ob uri.

In doživetje GONGOV v vodi?
Z eno besedo: blaženost. Zrak prevaja zvok, voda pa ga močno ojača. Vendar ne tako, da bi postal pretežak. Višek sploh ni bil tako boleč, kot sem ga občutila zadnjič v dvorani.  O.k., res da nisi šel do maksimuma, vendar je voda na nek način omilila ostrino zvoka. Sandi mi je pred zvočno zaželel, naj se zlijem z vodo. In točno to se je zgodilo. Bilo je, kot bi postala eno z vodo. Zliiiitjeeeee. In ko sem se popolnoma prepustila, so priplavali delfinčki :), ki so v meni odprli močna čustva, pritekle so solze, ki so bile nekakšna mešanica radosti in žalostiti hkrati. Nisem vedela ali spiram žalost ali gre iz mane čista radost. Verjetno se je dogajalo oboje hkrati. Risbe so se risale ena za drugo. Vzorci, liki, barve, pojavljale so se oblike, ki so spominjale na  svetlobne križe. In še enkrat: občutek blaženosti, ki se ga z besedo ne da opisati.

Dolgotrajno ležanje v topli vod kar malo poleni in uspava, zato je bobnanje in zvok didjiridoooja na koncu zelo osvežujoč. Občutek imam sicer, da voda vseeno nekak bolj prizemlji in te drži tukaj in zdaj. Nisem odplavala tako kot v dvorani, pa vendar…na koncu je dobro vso stvar prizemljiti. Ponavadi rečeš, da si končal z zvočno, da pa se delo šele začenja ali nekaj podobnega?… vendar je težko nadaljevati nekaj, kar je ostalo nekje v zraku. Zato je šamanski boben res tista pika na i, da se vso stvar postavi spet na zemljo.

In kaj je bilo na koncu?
Ponavadi se po Zvočni dolgo in počasi sestavljam, tokrat sem zaplavala po bazenu, se razgibala in  kar naenkrat »oživela«. Bila sem polna energije, pojavil se je občutek radosti, igrivosti, moči. Kot bi se v meni prebudila neka skrita zaloga energije, neka nova življenjska moč, ki je že dolgo dolgo nisem občutila. Skratka DRUGAČE!

Gotovo je vibracija posode sprožila čiščenje ledvic, saj sem morala takoj po prvem krogu s posodo na wc in potem še enkrat. Učinek na telo je bil viden tudi doma, ko sem se ulegla v posteljo. Ves trebušni del se je tresel, mrazilo me je v vsakem organu posebej.

Hvala Ti, hvala Vsem, ki ste ustvarili čudovit zvočno vodni koncert. In kar je seveda zelo pomembno – skozi moč zvoka ste omogočili zdravljenje prostora, ki to ZELO potrebuje. Naj Luč in Ljubezen in Zvok obnovijo načrt na Zemlji :)

Objem


∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞


Čau, Robert!

Te tvoje zvočne so nekaj najboljšega, kar moja ušesa, duša, telo oz. moja telesa izkušajo in okušajo v zadnjih nekaj mesecih! Božansko!

Tale v bazenu pa je bila poglavje zase. Če so bile vse tvoje zvočne zame, ki sem jih obiskala, vrhunske in vsaka se mi zdi boljša od prejšnje, ker jih jaz tako doživljam, pa sem nad zadnjo naravnost fascinirana!

Znano je, da se zvok v vodi širi približno štirikrat hitreje kot po zraku. To pomeni, da je ob tem naravno verjeti na močnejše vplive in občutenja zvoka, ki se širi po vodi na telo. Hitrost širjenja zvoka je med drugim odvisna tudi od temperature medija (vode, zraka) po katerem se le-ta širi. So pa še nekateri drugi parametri, ki v vplivajo na to, vendar v primeru zvočne kopeli niso pomembni. Tako sem si za zvočno kopel izbrala bazenček z najtoplejšo vodo. Pričakovanj kljub vsemu nisem imela, ampak sem preprosto zaupala Vesolju, da bo vse tako kot mora biti in da bom na zvočni dobila to, kar tisti hip potrebujem.

Zelo mi je bilo všeč, da smo se po nekaj tvojih prijaznih uvodnih besedah posvetili dihanju. Lepo sem se sprostila in odmislila dan, ki je bil za mano, ter se prepusila trenutku, temu, tukaj in zdaj.

Sledil je najboljši del zvočne. Ležati nekaj centimetrov pod vodo, nad mojim fizičnim telesom pa ti igraš na ogromno kristlano posodo… Ob prvih dotikih zvočnih vibracij s telesom sem začutila, kako je ta vibracija kot strela švignila skozi moje telo. Waaaau so bile prve moje misli. Hip za tem sem občutila noro ugodje. Ko so tako vibracije zvoka kristalne posode nekaj časa prebadale moje telo, se širile po njem, masirale notranje organe in se mi je samo od sebe vklopilo nekoliko pospešeno dihanje, sem neznasko uživala. Izgubila sem občutek za čas, se prepustila in uživala.
Kmalu za tem, ko se je končalo to moje prvo srečanje z vibracijami kristalne posode, sem morala na wc, ker vode, ki se je v teh nekaj minutah nabrala v velikih količinah v mojem mehurju, ne bi zadržala do konca zvočne kopeli.
Za tem je sledilo nadaljevanje zvočne kopeli z igranjem na gonge in še nekatere druge inštrumente. Ugodje, ki sem ga doživljala prej, se je nadaljevalo, vendar so bili občutki ob tem popolnoma drugačni od prejšnjih, manj intenzivni, pa vendar dovolj, da so moje telo držali v konstantni prijetni intenzivnosti. Začutila sem, da moram to sprostiti, samo nisem vedela kako. V trenutku, ko potrebuješ pomoč, le-ta pride, pravijo, samo če le dovolj zaupaš. In res. V hipu sem intuitivno vdihnila in močno potegnila to energijo, ki se je nakopičala v predelu trebuha navzgor. To sem na tak način počela prvič. Občutila sem olajšanje in mravljinčenje v glavi.
Sledil je še tretji del zvočne kopeli in sicer ponovitev prvega dela, igranje kristalnih posod v vodi.
Na trenutke sem imela občutek, da me bo razneslo, potem, da ne bom zdržala vseh teh občutkov in bi najraje na glas zadihala in sprostila vse te prijetne napetosti, ki so se ohranile tudi po tem, ko nisem bila več deležna vibracij zvoka kristalne posode. Od vseh intenzivnosti doživljanja mi je začelo celo telo plapolati in se krčiti.

Hvala za vse in komaj čakam naslednje zvočne kopeli v bazenu.