24. RUŠILNA GONG KOPEL – GIMNAZIJA 23.12.2010

UDELEŽENKA PIŠE:

Evo, da napišem nekaj o tokratni zvočni… Najprej nisem hotla, pa sem si zdaj rekla, ma, ajde, sej ni nič takega, kar ne bi mogla podeliti…

Vsaka je drugačna, posebna, enkratna, ker je sosledje zvokov, ki jih proizvedeš / proizvedete v nekem trenutku neponovljivo in neponovljiva so tudi občutenja in doživljanja ob tem.

Že nekaj časa opažam, da vedno, ko pridem v telovadnico in se namestim, me takoj hoče vreči v meditacijo. Kar oči mi skupaj vleče in običajno mi postane neznansko vroče. Tako je bilo tudi tokrat. Komaj sem čakala, da se prične… in pričelo se je… Ob zvokih bobna na začetku zvočne me je preplavil občutek, aaa prišla sem domov. Obudil se je močan spomin na čas, ko sem se v neki davni preteklosti oplajala z zvoki bobnov… Zelo prijetno mi je bilo, domače… Vsakemu udarcu na boben je sledila reakcija vsake moje celice telesa, ki so kar pile ta zvok in ga hotle še in še in še…
Temu zavedanju je počasi sledilo pogrezanje globje. Nekje v daljavi sem slišala harmonijo in prepletanje različnih zvokov, in sem bila med budnostjo in spanjem, med zavednim in nezavednim. Ušesa so še naprej slišala in prebudilo se je telo. Dotik zvoka na telo je bilo prijetno mravljinčenje, gomazenje. Občutek, ki je vznemirljiv in je zame podoben občutku dotika moške roke. Zvoki, so se tako z neenako jakostjo in na različen način dotikali delov telesa in se v valovih širili po njem dokler se vse skupaj ni zlilo v en sam občutek, ki bi ga z eno besedo lahko opisala o r g a z m i č n o.
Za tem je sledil občutek razstapljanja in zlivanja z okolico in vsem, kar je. Nisem čutila rok, nog, celega telesa. Tudi dihanja ne. Ko so gongi zapeli z vso močjo, sem se dokončno izgubila v nezavedanje vsega kar sem prej doživljala in občutila. S tega vidika mi je vsaka zvočna boljša. Kaj bodo prinesle naslednje pa… pustimo se presenetiti…

Zdaj tudi vidim zakaj me te zvočne tako vlečejo. Ker glasbo od nekdaj doživljam ne samo z ušesi ampak s celim telesom, in to doživljanje občutka orgazmičnega mi je znano. Če je nekaj zelo všečno dejansko lahko tudi pride do fizičnega orgazma. To se zgodi pri poslušanju glasbe, ki jo proizvajajo vrhunski, tehnično dovršeni glasbeniki, najpogosteje pevci, ker se me glas najbolj dotakne. In ko je nekdo res tehnično dovršen in ko zapoje z dušo, da se te dotakne in ko v glasu začutiš nekaj več, ni važno ali je ženska ali moški,… joooj!

No, in tle pri zvočnih je pa tako, da mi ni treba biti obremenjena s tehniko, ker je vsak zvok popoln in je vse na svojem mestu in postavljeno tako kot mora biti. In zato potem hitreje pride do tako močnih zaznav in občutenj, ker se lahko samo prepustiš in uživaš.


Lepo bodi

JAZ KOMENTIRAM:

No lepo, že nekaj časa imam namen govorit ali pisat o tem občutku o katerem večina še zmeraj tako težko govori – to je orgazm. Vsekakor ne organiziram Zvočnih s tem namenom, da bi ljudje doživljali orgazme, ampak, ker je učinek Zvočne ta, da človek doživi globoko sprostitev, se mi ne zdi prav nič narobe, če so občutki podobni orgazmičnim ali pa, da se ga celo doživi. Glede teh občutkov so mi, predvsem ženske, že v preteklosti govorile, nobena pa ni o tem pisala v taki meri, zato sem ti zato izredno hvaležen. Zakaj? Ker je res da se naša vibracija iz dneva v dan širi, viša, ampak je tudi res, da vzporedno s tem se širi in viša tudi želja po novih vibracijah telesa. Tukaj pa ne mislim samo na vibracije fizičnega telesa, ampak tudi čustvenega, miselnega in eteričnega, ker eden je povezan z drugim in vibracija Gongov dela na vseh štirih. Poleg tega vibracija Gongov in ostalih ¨instrumentov¨ odpira čakre in če se osebi zgodi, da doživi orgazem lahko pomeni, da se ji je v tej smeri nekaj sprostilo in v tem ne vidim nič slabega. O tem govori celo Mehtab Benton v knjigi GONG JOGA. Citiram:

¨Z igranjem na gong lahko odpremo blokirane čakre. To lahko poslušalec doživi ali pa izrazi v obliki globokega vzdihovanja (prva čakra), mrmranja (druga čakra), smeha (tretja čakra), jokanja (četrta čakra), kašljanja (peta čakra), notranje svetlobe (tretje oko) ali blažene vezi (sedma čakra). Včasih se ljudje zares dramatično odzivajo na od­prte čakre; recimo neka ženska je med sproščanjem z gongom pogosto doživljala or­gazme, nek moški pa je doživel izventelesno izkušnjo in s stropa opazoval svoje telo.¨


Tako da Hvala za tvoje doživetje.

Namaste, Robi

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

UDELEŽENKA PIŠE:

Živio Robert!

Pravijo, da je prijaznost olje, ki v življenju odstrani vsa trenja. Da prijaznost besed ustvarja zaupanje, prijaznost misli ustvarja modrost. Prijaznost darovanja pa ustvarja ljubezen. In ker je december, ki se počasi izteka, je prav, da vse to prepletemo med seboj. Pa naj se udejani tudi v naslednjem letu in naslednjem …

In ta Zvočna kopel, ki Si jo izvedel, oz. Ste jo izvedli, je bila tudi ena velika predanost. Ta predanost je močno zaokrožila najprej s Tvoje strani in nas potem, mislim, da kar vse skupaj potegnila v nek vrtinec. Vsaj mene je zelo. Zato je bilo tako dobro. Zgodila se mi je popolna prepustitev. Odklop vsega, kar ovira. Vsega hrupa v mojih mislih, vseh nepotrebnih besed. Le oči sem zaprla in globoko zajela sapo, izdihnila, vdihnila, izdihnila … Poslušala sem dihanje, šepetanje, glas, ki sem ga ustvarjala, ko sem dihala. Ta zvok je bil podoben vetru, ki žvižga skozi drevesno krošnjo. Kajti potem so se že začeli oglašati zvoki piščali, čarobne piščali. In bobna. Njegovi zvoki so me oblivali, kot da bi se v poletni vročini prepustila curkom slapa. Vse je bilo tako poživljajoče. In komaj so me zvoki didžiriduja malo prizemljili, so me gongi že odnesli nekam v vesolje. Zajeli so prostor, moje telo in me peljali nekam po začarani poti. Odpeljali so me na sanjsko potovanje. To je bil mehurček trenutka, ki je bil samo zame. Prepustitev je ustvarila božanstvo v meni. Samo pustila sem, da vse kar pride, gre skozi mene.

Energija v dvorani je bila izjemna, vse je valovilo, zvoki so me okopali, maksimalno sprostili.

In stalno sem imela občutek, da so z nami vsa angelska bitja … ker angeli niso nikoli tako oddaljeni, da nas ne bi slišali …

Bližamo se konec letu. Letos je bilo po kitajskem horoskopu leto tigra. Bilo je naporno, a je bilo tudi polno lepih trenutkov. Mogoče prav zato, ker vse, kar se kaže v bodicah, vse to so le prikriti blagoslovi. To te dela močnejšega.

Naslednje leto je leto zajca. Napovedujejo, da bo naklonjeno ljubezni, da bo večja harmonija. To se lepo sliši, še prav posebno vzpodbudno za vse tiste, ki smo rojeni v letu zajca.

V Novem letu Ti želim:

obilje ljubezni, spodbudna doživetja, znanje, dajanje drugim in veliko možnosti za izražanje svojih sposobnosti.

Čaroben decemberski pozdrav

JAZ KOMENTIRAM:

Na zadnji Zvočni sem omenil, da želim v prihodnje čim manj ali pa nič govorit pred Zvočno, ampak vidim, da eni stvari bom pa vseeno namenil par besed, to je dihanje. Zakaj? Ker se vse vrti okoli njega, ker to je prva stvar ki nas naredi žive ko se rodimo in bo zadnja stvar ki jo bomo nehali delat ko bomo šli na ono stran – domov. In karkoli delamo je pomembno dihanje, naj si bo to šport, meditacija ali pa preprosta hoja v naravi je dobro da smo osredotočeni na dihanje. Tudi ko ženska rojeva je zelo važno dihanje saj poleg drugega potrebuje veliko moči, zato je tudi samo dvigovanje težjih stvari precej lažje če globoko dihamo. Celo ko doživljamo orgazem je boljše če prej globoko vdihnemo. Tako da za dihanje bomo vsekakor namenili kako besedo pred Zvočno.

Kar se pa tiče energij v dvorani, je popolnoma normalno da se jih čuti že ob vstopu, ker se Zvočna začne že preden začnem ¨igrat¨ na Gonge in nadaljuje še potem ko že končam ¨igrat¨ na Gonge, saj na Zvočnih nismo nikoli sami.

Hvala vam za ta doživetja in hvala za voščilo, tudi Jaz ti želim Mir v Srcu in v Glavi.

Namaste, Robi