22. RUŠILNA GONG KOPEL – GIMNAZIJA 25.11.2010

Živio Robert!

Živiš lahko samo na dva načina. Eden je, da živiš, kot da ni nobena stvar čudež, drugi, kot da je čudež vse!

Pa se znamo kdaj za trenutek sredi dneva ustavit, se mogoče zazreti v nebo in videti kako se včasih igrajo sonce in oblaki? Kako nam znajo narisat čudovite barve, oblike, neverjetne kontraste. Če se znaš od vsega tega hitenja skozi življenje kdaj pa kdaj le malo zaustavit, potem si nagrajen s takim darilom. Saj to je darilo, pravzaprav čudež, kot je naše življenje.

Tega se je še kako dobro zavedal Einstein, ki je napisal zgornji rek.

Vedno imamo možnost, da odkrivamo drobne lepote, če jih le obogatimo s svojim notranjim žarom, s svojim notranjim trepetanjem. Kajti žar, ki je našim očem tako prijeten, prihaja pravzaprav iz nas samih. Le umirit se je potrebno, občutit neko notranjo tišino, nekaj zelo tihega v nas. To je potovanje navznoter, ki je neskončno. Ko se vrata začnejo odpirat in se kar naprej odpirajo … ko se enkrat začne, se nikdar ne konča … Tako se odločiš za rast, odločiš se za hojo v neznano. Odkrivat začneš notranje energije in raztapljaš temo znotraj sebe. Začne se širiti svetloba.

Ena vrata sem odprla tisti dan, ko sem šla na Rušilno Zvočno kopel. Rušilna? Kako se dobro sliši to ime. Kaj pa mir? Ja, seveda, sama sem si ga morala ustvarit v sebi, preden so se začeli oglašat zvoki. Pa mi ni bilo težko, ker sem čutila, da v prostoru valovi neka prijetna energija. Včasih se sprašujem, ali je to zato, ker sem sama tako naravnana, ali ker to prihaja iz okolja, kjer sem, ali pa je mogoče skupek vsega tega? Verjetno eno z drugim.

Bila sem popolnoma sproščena sama s sabo. Sem samo ležala, brez nobenih prizadevanj, brez nobenega napora. Osredotočila sem se na dih, to je bilo vse, kar mi je bilo v tistem trenutku sproščanja najbolj pomembno.

Polagoma smo se v dvorani vsi skupaj umirili. Pozval si nas z odredbo Jaz sem mir. Kako neverjetno deluje, če se popolnoma prepustiš. Potem si nam povedal, da imaš nov gong. Niti predstavljala si nisem, da ga bom v bistvu tako močno zaznala.

Zvoki vseh instrumentov so se prepletali med seboj. Jakost je postopoma naraščala. Razkošje zvokov se je širilo po dvorani, v nekem trenutku tako močno, da se mi je čas izgubil v oceanu prostranstva. Vse v meni je trepetalo, zvoki so se dotaknili prav vsake celice v mojem telesu. Imela sem občutek, da vlečejo iz mene vse nagrmadene ovire, vse, kar pogosto ne pustim iz sebe. Dobesedno so rušili. Pa vendarle me je tako globoko sprostilo. Odprla so se mi nova vrata, vrata v ekstazo bivanja …

Če je k temu enkratnemu doživetju prispeval tudi nov Gong, potem je dosegel pravi namen. Vsaj zame. To pa je pravzaprav najbolj pomembno. Če to ni čudež?

Lep dan ti želim

JAZ  KOMENTIRAM:

Ja, zelo zanimiv začetek in res je, da če bi znali živet v stilu ¨JAZ SEM SEDAJ TUKAJ¨ bi bilo naše življenje precej drugače, bila bi čista meditacija dolga 24 ur na dan in bi znali videt use lepote narave okoli nas, predvsem pa nas samih oz Boga v nas in bi ugotovili, da smo mi Sami Vse kar potrebujemo, da Smo si največje darilo Samemu Sebi.

Kar se pa tiče imena Rušilna, res ni to izraz ki te spominja na mir, ampak v sebi je treba zrušit vse kar je Nemir, da lahko dosežeš mir, če hočeš v sebi zgradit mir, je potrebno najprej zrušit Nemir. Sicer pa mislim, da vsak od nas ima v sebi precej stvari, ki bi jih bilo treba Rušit, naj si bo to odvisnost, občutki krivde, jeze, nepotrebne misli, občutki, spomini itd. Dejstvo pa je, da se tega imena nism Jaz spomnil, ampak ena izmed udeleženk mojih Zvočnih in ker se mi je zdel izraz resničen in povezan z tem kar se dela na Zvočnih, sem ga tudi uporabil.

V prostoru pa nisi mogla čutit drugega kot prijetne energije, ker smo jo mi sami tudi priklicali. To je v bistvu tudi namen Mehkih Zvočnih kopeli, da se naučimo uporabljat Moč izgovorjene besede. Tako da ja, bil je to skupek vsega, prisotnosti Mojstrov in njihovih energij katere prikličemo že na torkovem srečanju in naših besed JAZ SEM MIR na začetku Zvočne.

Omenjaš, da so se Zvoki vseh instrumentov prepletali med seboj. Res je, novi Gong se odlično ujame z ostalimi dvemi in vsi trije so se na višku lepo povezali v en sam ton, tako da še meni ni bilo jasno s kje prihaja zvok, čista enost treh že po velikosti različnih Gongov in temu lahko rečemo čudež ali pa Božji načrt.

Naj Zvok obnovi načrt na Zemlji

Hvala za tvoje doživetje

Namaste, Robi

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞