19. ZVOČNA OB GIMNAZIJI 9.9.2010

UDELEŽENKA PIŠE:

Živio, Robert!

Danes smo imeli pa res čudovit dan, sonca na pretek in kar klical je po izzivih. Upam, da si ga dobro izkoristil.
Glej, kaj sem prebrala, prav v stilu današnjega dne:

Poskusite nekaj minut na dan živeti ”kot sonce” …
Začutili boste, da se nekaj svetlega prebuja v vas – sprva le majhen živ plamenček, tam nekje v srcu, ki potem počasi, počasi raste, svetli in greje in umirja in nazadnje zažari iz oči, iz nasmeha, iz kretenj … in ki vas, skratka, docela spremeni.

To je odlomek iz knjige Križ na prsih, ki jo je napisala Vida Žabot.
Njena pot je bila dolgo časa trnova, vendar se ni nikoli, nikoli predala. In odločno sledila svojim sanjam.

Želela pa sem ti napisat le par besed ……. da na trenutke v sebi začutim tisti blaženi mir. Ki ga toliko let ni in ni bilo naokrog. Če sploh kdaj. Bolj ko sem ga iskala, manj sem vedela, kje je. Zdaj pa le vem, kje je. V meni, kjer je tudi vedno bil. Le da sem bila jaz glasnejša od njega in niti opazila nisem, kako me potrpežljivo čaka. Saj me vsake toliko še vedno zanese, vendar nima več take razsežnosti. In v duši je vedno manj konfliktnosti. Kakšen dober občutek je to…
Za svetovalca si lahko izbereš pogovor s prijateljem, prisluškuješ šepetu narave …, prisluhneš notranjim usmeritvam lastnega srca. Na različne načine prosimo za razjasnitve – da bolje spoznaš znano in odkriješ še neznano. Kajti človek je na tem svetu, da je srečen. Vsi ljudje doživljamo take in drugačne padce, vendar to pomeni, da je to sestavni del življenja, ne njegov konec. Včasih obtičimo v nezadovoljstvu, ker si ne upamo priznati, da smo se zmotili, naredili napako. Kakšna škoda. Pa vendar je za srečo potrebno tako malo … pljuskanje morja, šelestenje vetra, nenaden gib, dih, bežen pogled …
In jaz jo dobim tudi v melodijah, v zvokih, ki nam jih ti pričaraš. Veš, zakaj imajo tolikšno moč? Ker ko zaslišim te zvoke, začutim, kako se odpirajo vrata raja …

Ampak, ker sem začela s soncem, bom tako tudi končala …

In ljubezen
pravi,

”Jaz bom, jaz bom poskrbela zate,”

vsemu, kar je
blizu.

Pa lepo se imej ….


UDELEŽENKA PIŠE:


Živjo, Robi!

Tokrat je bila Zvočna zelo slikovita. Uporabil si veliko različnih glasbil, kar je vplivalo na samo doživljanje in povzročilo različne odzive telesa. Dež sem doživela kot polivanje z vodo, tako intenzivno, da sem začela čutiti ves ledvični predel.  Sploh sem tokrat in že zadnjič, močno čutila delovanje energije v spodnjih dveh čakrah. Gotovo se je nekaj dogajalo, saj sem naslednje jutro po Zvočni, po več mesecih spet dobila menstruacijo, ki sem jo izgubila zaradi stresa, izčrpanosti itd. Res je, da sem ves čas počela vse mogoče, da bi se hormoni ponovno postavili v red in gongi so ves ta moj trud verjetno podprli. Kaj misliš Ti? Zdaj mi je jasno, zakaj sem bila zadnje dni v takih stiskah in žalosti. Tik pred Zvočno pa sem začutila nek globok mir in zaupanje v življenje, kar se je potem med gongi samo stopnjevalo. Ko si zaključil, sem bila popolnoma pomirjena sama s sabo in z vsem, kar se mi dogaja. Zdaj je tu spet malo več optimizma.
Kljub temu, da tokrat nisem zaspala, je čas spet nekam odletel, saj sem mislila, da si se zmotil, ko si na koncu priklopil muziko.
Hvala Ti za to kar počneš. Iz meseca v mesec se razvijaš s prav neverjetno hitrostjo. Pazi, da ne boš odletel predaleč proč. Ostani tu, ker te še rabimo:)))
Namaste


JAZ  KOMENTIRAM:


Odgovoril oz komentiral bom kar na oba maila hkrati, ker “slučajno” so obe udeleženke sprejele od Zvočne tisto kar je ena od nalog le te. In to je, da najdemo mir v sebi, ker samo ko smo mirni v sebi se lahko povežemo z virom, z Bogom v sebi in takrat On deluje za nas, oz. bolje rečeno postanemo eno z Njim (pri besedah se prav lahko ujamemo v dualnost in potem zgleda kot da je Bog zunaj nas) kar pripomore k temu, da ali se hormoni uravnovesijo ali pa da vrata raja odprejo. Ampak v obeh primerih ostaja dejstvo to, da Jaz in vsi Mi, smo le orodje skozi katero Mojstri, na tak ali drugačen način delajo – ker tako tudi Odrejamo na začetku: JAZ SEM ENERGIJSKO POLJE SKOZI KATERO SE SPROŠČA SVETI OGENJ IZ OBMOČJA VNEBOVZETIH MOJSTROV.

Se popolnoma strinjam s tem, da so Gongi podprli tvojo namero, očitno je iskanje miru sprožilo v tebi dodaten nemir in to je povsem normalna stvar, le da jo večkrat narobe razumemo in reagiramo s strahom in zbežimo.

Glede časa pa mislim, da smo vsi (tu tudi js not padem) med Zvočno v dimenziji kjer časa ni.

Da me še rabite? Jaz pa še rabim vas in tako bo dokler ne bom vsi ugotovili da smo mi sami vse tisto kar potrebujemo.

Namaste, Robi


∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞