3. ZVOČNA V SESLJANU 18.8.2010

UDELEŽENKA PIŠE:

Ta je bila moja druga meditacija z zvocnimi kopeli, medtem ko sem se prvic stalno presedala, premikala in menjala pozicije, sem se tokrat lepo ulegla na hrbet in se lepo sprostila.

Na zacetku je bilo prav posebno…. tega ti zadnjic nisem povedala…. komaj sem slisala muziko sem imela takoj obcutek, kot da bi bila nek indjanski totem ali kaj podobnega…. in da se okoli mene odvija kot nek ritual… imela sem obcutek, da sem zelo velika in da sem nekak simbol… okoli mene pa so igrali, peli in plesali mali ljudje, ki so me castili…… no v tem trenutku se je zbudila moja racjonalnost in sem si rekla… no kaj pa je zdaj to….. in sem si rekla, da bom skusala manj fantazirat in se bolj koncentrirat na dihanje… Tako sem storila…. in po dolocenem casu sem zacela obcutit kot neko energijo….. ozeroma jaz sem jo vizualizirala kot nekake valove ali energetska polja… prvotno sem obcutila kot zarek, ki me je od popka povezal z vesoljem…. takoj za tem sem opazila, da so bili vsi na plazi tako povezani z vesoljem in v tistem trenutku sem obcutila to prvo energetsko polje, ki nas je ovijalo v svetlo rumeno barvo in se je pocasi, prav nezno sirilo proti nebu….. tako je bilo prijetno, imela sem obcutek, da me to polje segreva….. potem pa se je zvok malo spremenil in tudi energetsko polje se ni vec sirilo od tal proti nebesu ampak je postalo navpicno in se je premikalo….. mislim.. od severa proti jugu…. valovanje je bilo tokrat hitrejse in ce se dobro spominjam je bilo bolj modrikaste barve……… to je trajalo nekaj casa, potem pa se je ponovno spremenilo…. zopet je ta energija silila v vesolje…. ampak tokrat je imela spiralno obliko…. kot barva je prevladovala bela, ceprav so bile vmes tudi druge barve…… Potem za nekaj casa sem zacela zopet malce sanjarit…. malo sem se koncentrila na dihanje…. vsako toliko sem se sprasevala ce pravilno delam meditacijo ali sem kaj zgresila……… in kar naenkrat obcutim kot en tok, ki pride vame skozi glavo tece vsepovsot po meni in potem gre iz nog ven pa naprej…… in to je trajalo kar nekaj casa….. kot obcutek je bil kot, da bi bila pod enim slapom in da voda gred cez mene…… in ta tok enegije je skoraj sumel v meni….. no ga nisem slisala ampak obcutek je bil taksen…. …v zadnjem delu meditacije pa sem se malce skoncentrirala…. prihajale so mi razne misli… in se muzika iz kampiga me je stalno vlekla v realnost… tako si nisem 100 % uzivala finala…. vsekakor je bilo suuuuupppeeerrrr…. in tisto kar je bilo zares zanimivo je bilo prav to, da ko sva s prijateljico govorile o obcutkih,ki sva imele….. no  tudi ona je obcutila podone stvari…. predvsem to razlicno premikanje energetskega polja….. bo to slucajno?…… zanimivo bi bilo preveriti, ce sva imele enake obcutke ob isti muziki………tako :)… nekaj sem napisala, upam, da ni prevec grozno ;)…..

…..lep pozdrav in lahko noc

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

JAZ ODGOVARJAM:

Hm, kaj naj rečem, počaščen Sem, zgleda da si se ti in tvoja prijateljica povsem povezale z mojo namero, ker točno to je tisto kar Jaz vizualiziram in Odrejam med tem ko Gongam – to je Sveti Ogenj, katerega si lahko predstavljamo v beli barvi, ta pa je med drugim sestavljen iz 7-ih žarkov – Modri, Rumeni, Rožnati, Beli , Zeleni, Škrlatno Zlati in Vijolični. In predstavljam si ga točno tako kot si ga ti videla, da spirali Vnebovzeti Mojstri preko nas sproščajo ta Sveti Ogenj na planet Zemlja. Čisto vaša svobodna volja pa je če pri tem uporabljate domišlijo in si predstavljate kako ta Sveti Ogenj, ki je lahko barve in lastnosti ki jo vi v tistem trenutku najbolj potrebujete, potuje skozi vsako celico vašega telesa, vaših organov in deluje in čisti tam kjer je potrebno. In sploh se ti ni potrebno obremenjevat s tem, če ste z prijateljico to občutile ob istem času, ker Jaz to počnem tekom cele Zvočne in sploh ni važno v kirem delu se je kdo “povezal” z mojo namero. Bolj pomembno je, da se je. To je za mene čista zmaga. Hvala Hvala Hvala

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

UDELEŽENKA PIŠE:

Pozdravljeni g. Robi,

vaš mail sem dobila … no, saj veste, kako gre najboljša reklama … fw fw fw fw … posredovan preko parih ljudi.

Moram pa priznati, da sem bila zelo razočarana, ko sem ga prebrala. Ne morem namreč razumeti, kako si lahko tako duhovno razviti ljudje, kot ste vi, dovolijo uporabljati oziroma narediti toliko pravopisnih napak v parih stavkih, ki jih zapišejo. Prosim vas, ne vzemite tega za slabo!!! Naj vam vsaj nekdo pregleda sestavek, predno ga pošljete “v javnost”.

Osebno menim, da je zvočna kopel odlična za umiritev telesa in duha. Ne bi pa prišla k vam, in to samo zato, ker menim, da ste, glede na sestavek spodaj, nestrokovni in neusposobljeni.

Pa še ena stvar, ki me je hudo zbodla; glede prostovoljnih prispevkov namreč. Če menite, da vam morajo ljudje plačati, pomeni, da se s tem ukvarjate zaradi zaslužka, potem naredite to tako, da pobirate vstopnino. Če pa zvočno kopel izvajate zato, da bi ljudem pomagali, potem pa morate vsakemu prepustiti izbiro, ali vam bo za vašo storitev plačal ali ne. Nikakor pa ne morete zapisati, da pobirate 8 EUR prostovoljnih prispevkov. To ni prostovoljno.

Še enkrat, brez zamere, ne vzemite tega kot osebni napad na vas, ampak samo kot dobronamerno, da ne boste po nepotrebnem izgubljali strank. Ker je vaša storitev brez strank = 0.

Z lepimi pozdravi,

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

JAZ ODGOVARJAM:

No, ker Sem do zdej objavil še usak komentar, Sem se odločil d bom tudi tega, vam mimogrede čestital za korajžo glede izražanja čustev in pogledov in dodal kak moj pogled na to kar pišete.

Začel bom pri prvem izrazu, ki mi je padel v oči in to je “duhovno razviti ljudje”. Kaj pa sploh pomeni beseda duhovnost? A se to mogoče nanaša na Zvočno kopel? Potem imet službo ni duhovno, potem Jaz nisem duhoven človek, ker povrh usega v službi imam pištolo in lisice na sebi in služim denar na ta način. Ja denar, ki kao nima nič veze z duhovnostjo, ampak kljub temu ste mi dali naziv duhovno razvit človek. Hvala, vendar ne čutim potrebe, da bi dajal v isti koš poročila o dogodku, ki ga pišem v službi in vabilo za Zvočno, ki je namenjeno mojim Sestram in Bratom Luči, kateri zame niso javnost ampak so ljudje, ki so mi zaupali njihove maile z namenom da jih obveščam o dogodkih.

Jaz mislim, da je največja napaka ki jo delamo, da mečemo različne stvari v isti koš ali pa da jih predalčkamo. Priznam, tudi meni se kdaj zgodi da predalčkam, ampak raje tega ne delam za stvari, ki jih nisem videl, prijel, slišal …. In verjemite če vam rečem, da ne organiziram Zvočnih kopeli le za umiritev telesa in duha, ampak je v tem precej precej globlji namen.

Pravite, da NE bi prišla k meni na Zvočno, ker sem neusposobljen, ker ne znam pisat? Res sem vam zelo hvaležen za to mnenje, ker od zdaj naprej, po vsej verjetnosti bom pisal še bolj po domače. Upam, da zaradi tega ne bodo več na Zvočne hodili ljudje, ki dajejo več pozornosti mojim “napakam” kot pa namenu in to je super. Ja, tudi Jaz delam napake, nekatere hote, nekatere pa nehote. Izbira pa mislim, da je le od prisotnih, kam bodo dali pozornost.

In Vam nimam res kaj za zamerit, prvič, ker zamera je zadnja stvar, ki bi si jo nalagal na moj hrbet, drugič pa, zakaj bi vam zameril, saj niste “kritizirali” mojega načina Gonganja, mojega dela, ki je “moja strokovnost”, če že o tem govorimo. Sploh pa me ni strah, da bi izgubil stranke, ker to ni market in ljudje niso moje stranke, ampak smo Sestre in Bratje in med nami prihaja do neke vrste izmenjave energij in ena od teh je tudi denar. Zakaj? Ker trenutno še živimo v časih, ko je to najbolj uporaben način izmenjave energije. Meni namreč ni v pomoč, če mi kdo za prispevek prinese jabolka, ker s tem si ne morem plačat prostora ali kupit Gonga. Se pa že dogaja, da ljudje pridejo prvič in nikoli več in v temu ne vidim nič hudega, ker vsi iščemo pravi način za najdit same sebe in zato skačemo sem pa tja. Ali pa ne pridejo več, ker ne znajo prepoznat pravila, da vsaki akciji sledi reakcija in se zato ustrašijo prvega glavobola, ki pride in rečejo: ah, to ni za mene.

No, malo prej je debata že prešla na prostovoljni oz zaželen prispevek. Ja, tudi tukaj vidim, da se mečejo stvari v isti koš. Zame, prostovoljni prispevek pomeni, da človek prispeva toliko, kot se mu zdi prav. Zaželen prispevek 8€ pa zame pomeni, da Jaz želim da se prispeva 8€. Lahko se prispeva le 5€, lahko pa tudi 10€. Tudi ni prepovedano, da se ne prispeva nič, v kolikor se nima denarja. Tako da človek ima še vedno svobodno voljo kar se tiče prispevka. Nikjer pa ne vidim napisano, da je prostovoljni prispevek 8€, ampak ZAŽELENI. Jaz mislim, da je izmenjava energij potrebna, da ena stvar deluje dolgoročno. To je univerzalni zakon dajanja in prejemanja in mislim, da ni nič narobe, če tudi ostane kaj za v moj žep.

Namaste, R

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

UDELEŽENKA PIŠE:

Živio Robert!

”Tvoje je samo tisto, česar ne moreš izgubiti v brodolomu”.

To je stara sufijska modrost. Če bi ta stavek prebrala pred nekaj leti, se sploh ne bi obotavljala okrog njega. Zdaj pa, bolj ko ga berem, bolj in bolj me nekako stisne v kot. Pa ne da sem v zadregi, še zdaleč ne. Pač pa, ko nekako moram izluščiti iz svojega življenja stvari, ki niso najbolj pomembne. Dobesedno stvari. Saj ne, da ne smejo biti, le da ne prevzamejo glavno vlogo. Da ne vodijo, seveda, da jih ti postaviš na pravo mesto. Vsi se borimo, da si nekaj ustvarimo, kakorkoli pač nekdo zmore, ve in zna. In tako je tudi prav. Ampak v določenem trenutku, se je pa le treba ustavit. Če balon napihuješ in napihuješ, bo slej ali prej počil.

Pa vendarle nas te materialne stvari ne osrečijo. Lahko jih kopičiš in kopičiš, lahko jih imaš na kupe, pa bodo vseeno ležale tam vse hladne in tihe. Ne, ne bodo te potolažile, ko boš žalosten, pa tudi za roko te ne bodo prijele, še manj bi te pa objele, ko bi želel izrazit svojo srečo. Potem kaj kmalu ugotoviš, da je le toplina človeka tista, ki jo tako dragocena. Ki jo moraš najprej najti v sebi. Ker tam seveda je, le da je največkrat  pokrita in odrinjena na stran. Ko pa jo osvobodiš, in pustiš, da nanjo sije in sije sonce, potem se bo sigurno nekje na drugi strani pojavil nekdo, ki bo zaslutil to tvojo energijo …

Nekako takole …

Kako

je vrtnica

odprla svoje srce

in podarila temu svetu

vso svojo lepoto?

Začutila je, kako celo

njeno bit

opogumlja luč,

brez katere

vsi ostanemo

preveč

prestrašeni.

In potem se zgodi večer ob morju. Z gongi. Kakšna krasna priložnost, da se posvetiš sam sebi. Da um vsaj za trenutek zapreš tja nekam v omaro. In omogočiš svojemu srčecu, da uživa.

In sprostiš čutila. Oči za začetek. Morje se je ponujalo in ravno zadosti valovilo, da te ni pustilo ravnodušnega. Kadar je pa vsake toliko zapihal veter, ti je v nosnice prinesel vonj po soli. Potem si lahko zaprl oči, kajti uho je že zaznalo prve nežne tone. Najprej bobna. Na kaj že spominja njegov zvok? Ja, na utrip srca. Ko pa so se začeli oglašati zvoki gongov, se je zdelo, kot bi Bogovi imeli koncert. Ja, prav zares božansko. Lahko si odletel, odplaval, lahko si tudi lepo mirno ležal in se prepustil. Kajti če bomo iskali dobro v sebi, ga bomo našli, če bomo pošteni v mislih, iskreni v svojem duhu, bomo ustvarili harmonijo. Kajti   ………………….

”Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.”

Imej se kot si želiš

…..

P.S.

Upam, da sem se vsaj za hip približala glavni vrednoti v našem življenju.

čaw, čaw ……….

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

DUŠAN  PIŠE:

Ojla

Sem mal odprl maile, rekoc, “sam da pogledam, ce je kaj pomembno novega” preden grem delat asane, pranajame  in meditirat, pol me je pa firbec potegnil v “odzive”, ki si jih navedel. In zdej mi zilca ne da miru, da nebi pripeval mennje ( sicer se meditirat ne bom zmogel :-)))  )

Kot pravijo: ” vsake oci imajo svojega malarja” . In tako tud vsak od nas deluje na sebi svojstven nacin in se temu primerno tudi giblje v sebi podobnih krogih. Menim, da je to tista dragocenost, ki nam omogoca, da se ucimo in stopamo naprej. !!! Vsake tolko stopimo v slepo ( ali pa navidez slepo) ulico in ko se tega zavemo, poiscemo drugo pot, oz.izhod. Zato so vsa nasprotja, pa cetudi so vcasih boleca, ali pa vsaj malo pritisnejo na nas (priznali, ali ne ) se vedno prisoten “prenapihnjen ego”, ena glavnih dejstev, ki nam omogocajo “ucenje “. Vse stvarstvo pac deluje na principu Jin-Janga. – Kar sejemo, to zanjemo, bi tudi lahko rekli .-)

Ce je torej za obstoj slovenskega jezika pomembno da ga cenimo, ker nas leta opredeljuje, je po drugi strani mal hudomusne, z dialektom zabeljene pisave tisti ogenjcek, ki zna nardit vse skup malo manj suhoparno in je v tem kontekstu povsem lusten dodatek vsakdanu, mar ne !? :-)

Kot vse, kar dozivljamo, je vse v stvarstvu “izdelano” tako,  da imamo moznost izbire videt stvari, kot ” tisto, kar je v casi se dobrega in lepega ostalo, ali pa, kaj vse v njej ze manjka”. ! In tako se ob isti situaciji lahko jezimo, smo razocarani, zalostni, prestraseni, ali karkoli drugega, kar nam prinasa negatina custva “popacene energije ljubezni”, ali pa se veselimo obilja lepote, smo ganjeni srecni in polni zaupanja. Situacija je torej ista, ob njej pa si SAMI  “naslikamo” pekel, ali raj  !!! In tako vidim tud ta prispevek opisane udelezenke.

Pa si bom sedaj dovolil govorit tebi, udelezenka osebno. Tikam te zato, ker  je v moji “malhi vrednot”  tikanje tisti pristni odnos, ki mi omogoca cistO komunikacijo – iz srca ! Nasprotno pa mi vikanje predstavlja neko namero v ozadju – nakaksno diplomatsko delovanje – tega si pa ne zelim !.:-)

Kot sam dozivljam to tvoje pisanje, se je zgodilo to, da si opazila, kaj v casi  manjka in to je tako zaposlilo tvoj um, da sploh nisi opazila, kaj vse lepega si tacas zamudila spustit v srce!? O tem, kaj je lepo in kaj ne, se seveda mnenja vedno delijo, a dejstvo je, da si si sama pricarala obcutek neugodja in nestrinjanja. Do tega imas seveda vso pravico, a vem, da sva si oba edina, da je odlocitev za zadovoljen nasmesek vedno lepsa, kot pa za vihanje nosu. In odlocitev o tem je EDINO NASA !!!

Sicer pa naj za konec napisem se zanimivo pripoved, k mi jo je zadnjic rekla v odgovor Karmen – moja zena, ko sva razglabljala o pravilnosti, oz. nepravilnosti tega o cemur sva se menila :-)

Trije kmetje so sli k mlinarju, da jim zmelje zito. In ker sta bila dva razlicnih ver, sta se zacela prepirat,. kateri bog je pravi, resnicen, dober itd. Tretji ju je nekaj casa poslusal, pol mu je pa postalo ze mal zoprno in jima je rekel: ZE 40 LET HODIM MLET MOJE ZITO K MLINARJU, PA ME SE NIKOLI NI VPRASAL, PO KATERI POTI SEM PRISEL  DO NJEGA!!! :-)

PS   Glede donacij je pa moje mnenje naslednje. Robi ne vlaga v tole obilico svojega casa ( in kot vemo nam je vsem nas cas zelo dragocen, vsaj dokler ga se , kot tudi denar dojemamo kot neizogibno dejstvo  !?  ). V to vlozi tud lep del svojega denarja. Vse to je energija, ki se tako “preciscena” preliva na vse udelezence dogodkov, ki nam jih Robi pripravi in izvede. Ker pa smo skozi tisocletja, vse od Fenicanov naprej ujeti v zanke materialisticnega dojemanja “njegovega velicanstva denarja”, se dostikrat zgodi, da nekateri sploh ne razumemo in se manj obcutimo dejtva in smisla pretoka energije na ta nacin.

Zvocna nam je sicer vsec in pridejo, a ker nam ni “mus” placat, tezko prigarani denar raje prihranimo zase ! :-) Ob tem pa se ne zavedamo in ” ne obcutimo” , da na ta nacin onemogocimo nemoten pretok te nergije !? In ker za vse stvarstvo velja zakon akcije – reakcije, na koncu vedno POZANJEMO, KAR SMO SEJALI !!!!!!

Zato razumem, da Robiju ni ostalo dosti prostora in je bil pac prisiljen tud na ta nacin sporocit vsem, ki se prej navedenega dejstva se ne zavedajo, da tu pac nekaj ne stima. Naj ob tem navedem se osebno prepricanje, da nekdo, ki je v financni stiski in zato ne donira, je pa hvalezen za dobljeno in zato z mislimi, besedami  in hvaleznostjo to sporoca stvarstvu, s tem definitivno omogoca prost pretok pozitivnih vibracij, oz. energije. Nekdo drug pa , ki je financno povsem neodvisen in je zacutil, da je dobil ogromno – toliko da bi merjeno v denarju bil pripravljen placat ( navajam kar tako eno st. – v tri krasne :-)  ) par sto €, da jih pa 10, – zato, da ima dober obcutek, pa nasprotno s tem ovira ta pretok in si karmicno gledano dela medvedjo uslugo !!! Verjamem da je cilj to, da bomo znali od sebe dat “BREZPOGOJNO” tisto, kar cutimo in enako bomo tud dobivali. A vsaj zaenkrat smo na poti in cilj poznamo, vidimo ga pa – kakor kdo !? :-)

Objem   Dušan

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

UDELEŽENKA PIŠE:

Spostovani g. Robert;

Malo sem tudi sama prebrala forume o Zvocni kopeli v Sesljanu dne 18. avgusta 2010.

Zenski, ki je podcrtala dejstvo slovnicnih napak, bi ji sicer citirala frazo, ko sem jo nekdaj brala v eni cakalnici; “Ce vas motijo napake, lahko jih sami popravite”. Ta fraza mi je sicer ostala zelo v spominu, v kolikor tudi sama veckrat pisem kaka sporocila, obvestila, manjse clanke ipd. in se vedno malo bojim slovnicnih napak, oz. bolj kritikantov samih, ki ne berejo, kar ki pisem, a gledajo kako napisem in to so ponavadi ljudje, ki tudi v vsakdanjem zivljenju se tako obnasajo. Po domace receno: iscejo dlako v jajcu, namesto da bi jo raje iskali na jajcu oz. pod pazduho ali ne vem ze kje (ironicno).

To je kar se tice “slovnicnega izrazanja”. Kar se pa tice prostovoljnih oz. zazeljenih prispevkov, pa tudi sama se ne strinjam, da je zazeljena vsota ze dolocena. Ker je Vasa zazeljena vsota 8 Euro in se meni zdi primerna vsota 5 Euro, bom jaz prostovoljno dala 5 euro, ko se bom z veseljem spet vrnila na zvocno kopel. Kot sem razumela iz razlozitve odgovora, kaj ste s tem hotel reci zazeljeni prispevek. Vi je prav, da si nekaj zelite oz. zazelite, jaz pa je prav, da nekaj prostovoljno dam. Zame prostovoljno pomeni: po moci, s srcem in po oceni, kar je vredno. Zakaj 5 Euro? Ja, jaz sem ocenila 5 Euro, ker sem mislila, da za eno uro lezanja z zaprtimi ocmi na moji lastni odeji, ki jo moram sama prinest, pripravit, pospravit in doma umit je cena korektna. Mojo tarifo sem tako zracunala. Ce dam 7 euro za v kino, kjer mi nudijo vizijo, glasbo, govor, sliko, cist komod sedez, ocala, zabavo oz. strah oz. solzo… in kjer tudi oni morajo kaj zasluziti, placati takse, poleg drugih usluzbencev, tudi cistilko, da ponovno odlozi loncek pop-corna ipd., je zame moja cena prava. Kaj vas moja tarifa moti, ce je dana oz. valutirana na tak nacin? Sem sigurna, da vas ne bo motila, ce sem prav prebrala in razumela vaso razlozitev.

Kaj pa s slikami dne 18.avgusta v Sesljanu? Ste jih ze objavil?

Glede vase spletne strani, se mi zdiste precizen, organiziran, popoln,iskren, samo glede predalcka foto, ce bi jaz bila vas tehnik, bi zacela foto tabelo-seznam v obratni smeri, saj vecino zanima dobiti novejse slike od vrha in potem ne vem, ce je moja miska, ki nagaja oz. je tak sistem, da se tezko odpirajo predalcki, kjer so slike oznacene po dnevu.

Koncam s tehnicno-burokratsko tematiko. Preidem na gonge: jaz sem v zivljenju ze itak sproscena, ker skusam biti direktna, z mojimi besedami povedati kar mislim, a tudi jaz se se bolj sprostim in obcutim razne energije (seveda pozitivne, ker pozitivno razmisljam in pozitivno iscem in pozitivno najdem) in se mi zdi gong terapija zelo privlacna.

S spostovanjem in nasmehom

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

JAZ  KOMENTIRAM:

Hja, ko sem začel brat ta mail mi je bil začetek, ki govori o vejicah in pikah zelo ušeč, ko pa si začela debato o zaželjenem prispevku Sem padu v smeh, ker sem mislil, da je to hec. Ko pa sem vidu da ni, sem se vprašal, zakaj mi je vse to potrebno. Parkrat sem globoko vdihnil in počasi to sprejel kot eno preizkušnjo za moj ego. Itak vse kar se nam zgodi v življenju je prav da se. Ampak, ko sem še ta zadnji odstavek prebral:

¨Koncam s tehnicno-burokratsko tematiko. Preidem na gonge: jaz sem v zivljenju ze itak sproscena, ker skusam biti direktna, z mojimi besedami povedati kar mislim, a tudi jaz se se bolj sprostim in obcutim razne energije (seveda pozitivne, ker pozitivno razmisljam in pozitivno iscem in pozitivno najdem) in se mi zdi gong terapija zelo privlacna.

sem se odločil, da napišem dve besede: BREZ BESED.

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

DUŠAN KOMENTIRA:

:-))))
Ves kako je.
Nekaterim je pac “divertimento”, ce se prenajedajo in pacijo v kakem super hotelu s 5 zvezdicami in se kako za povrhu. :-) Midva s Karmen na pr. veckrat na leto greva pes za nekaj dni po odmaknjenih naravnih krajih slovenije in okolice in spiva na prostem. Pa uzivava, kot noben manager  in ne kralj ne more. Vem za ljudi, ki bi bli pripravljeni placat premozenje, da bi si pricarali tak “direkten stik z naravo”.!!! A nekateri pa ocenijo da je 5 zvezdic pac prestiz, ki je lahko primerljiv z vsem !!??  ….In tako spregledajo dejstvo, da spanje na prostem pomeni spati pod milioni zvezd, ne le petimi !!!! :-)))

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

UDELEŽENKA KOMENTIRA:

Pišem Ti, ker podpiram Tvoje mnenje glede prostovoljnih oz. zaželenih prispevkov. Verjamem, da je Tvoj vložek dela, časa in denarja pri sami izvedbi Zvočne kopeli ogromen, vendar, ko pridemo na Gonge o tem ne razmišljamo. Pridemo uživatJ). Ne vem ali ljudje opazijo, da se je v enem letu ali letu in pol povečalo število gongov in drugih »glasbil« in  je zaradi tega efekt, ki ga ustvariš skozi “igranje “tak kot je. Verjetno imaš kar nekaj dela z vzdrževanjem gongov, da o fizičnem delu, kar se tiče priprave prostora in pospravljanja, ne govorimo. To, kar nam posreduješ skozi zvoke, ki jih ustvarjaš, pa tako in tako nima cene.

Zato mislim, da Zvočna kopel ni vredna 5€, niti 8€, vredna je ¥ €, kot si zapisal prvič, ko si začel govoriti o zaželenem prispevku. Mislim, da se večina ljudi, ki pridejo na Zvočno zaveda, da to ni kino ali gledališka predstava ali mogoče koncert, kot to pogosto poudarjaš Ti, temveč je eno zelo močno delo na Sebi,  ki ga pa ne razumemo, če stvari gledamo samo skozi gost, materialni svet. To, kar dobimo tukaj, ni vidno v trenutku, niti ni vidno v materiji (vsaj takoj ne), to lahko le občutimo. Kaj občutimo, pa je odvisno od vsakega posameznika, njegovega trenutnega stanja,…..vsekakor pa se Sprememba dotakne vsakogar, ki se preda zvoku Gonga in je vse intenzivnejša iz meseca v mesec. Seveda, če jo ozavestimo in pri tem sodelujemo. Vendar se taki Spremembi ne da določiti cene, kot jo lahko določimo kilogramu kruha.

In zato mislim: če sebe cenimo, bomo vase pripravljeni nekaj vložiti. In če se ne cenimo dovolj, tudi drugih ne znamo ceniti, niti njihovega dela.

V nekem odgovoru si omenil Zakon dajanja in prejemanja. Kljub njegovi preprostosti, včasih potrebujemo zelo veliko časa, da ga dojamemo. Vse kar damo, se nam bo vrnilo. To drži 1000%. Vrnilo se bo taki ali drugačni obliki. Danes, jutri ali čez 10 let. Večinoma smo ljudje nestrpni in hočemo rezultate TAKOJ, še isti trenutek. Vendar je vse je odvisno od nas samih, kako hitro bomo jim pustili, da pridejo. Le pozorni moramo biti, da prepoznamo obilje, ki ga prejemamo.

OHJ)) še glede pravopisa. Robi, brez Tvojega domačega naglasa Tvoji maili ne bi imeli Duše. In če manjka kakšna vejica, se svet ne bo podrlJ. Pomembna je pristnost, srčnost in še veliko tega, kar skozi svoje delo, skozi svoje poslanstvo daješ od sebe in širiš med ljudi.

NAMASTE …

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

JAZ SVETUJEM:

DA PO VSEM TEM BRANJU SE MALO NASMEJEMO S KLIKOM TUKAJ :)

Namaste, Robi

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞